Verdensmad

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

Peanut Butter chicken er en variant af den klassiske Butter Chicken, som jeg fandt på fordi de mange skønne krydderier godt kunne bruge lidt mere blødhed og umami som modspil. Efterfølgende kan jeg se, at der også er andre som har fået denne gode ide. Uanset hvad, er det en skøn gryderet som fungerer rigtigt godt. Ulempen er, at man godt kan få mavepine – hvilket jeg gjorde, da jeg ikke kunne stoppe med at spise i tide 😉 Den klassiske Butter chicken er desuden en meget “blød” ret, derfor passer de salte knasende peanuts bare utroligt godt til retten. Det kan også anbefales, at lave en rigtig god sprød og knasende salat til. Peanut Butter Chicken er absolut værd at prøve og jeg må indrømme der går ikke længe, inden vi skal have den igen.

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

En smagfuld cremet peanut sauce med masser af skønne krydderier med lækre møre kyllingestykker og knasende salte peanuts.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret gryderet, indisk mad, nem aftendsmad, nem mad, peanut butter chicken, peanut gryderet, simremad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk peanutbutter
  • salt og peber
  • 1-2 dl salte peanuts

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden.
  • Når det koger tag ca 2-3 dl sauce i en lille skål. Tilsæt peanutbutter og rør rundt til det er opløst. Hæld saucen med peanutbutter tilbage i gryden og rør rundt. Lad det simre ved lav varme i ca 30 min under jævnlig omrøring, til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift nem butter chicken

Nem Butter chicken

Jeg sidder og spiser resterne fra den lækre nemme Butter Chicken, som vi fik i aftes. Retten er nem, fordi jeg har lavet den lidt mere simpel end den traditionelle. Butter chicken smager utroligt lækkert af varme krydderier, en cremet blød sauce og møre kyllinge stykker. Ja, man spiser godt som madblogger 😉 Retten er jo egentligt simpel i sig selv, men jeg i starten panikkede lidt over de ukendte krydderier som retten indeholder. Heldigvis havde Super Brugsen dem alle, så jeg kun behøvede at handle et sted – dejligt. Nu er jeg rigtigt glad for at være kommet i gang med de nye krydderier. Det er sjovt at udvidde horisonten og prøve noget nyt – en smags rejse om man vil. Jeg valgte at undlade chili, da retten skulle spises af hele familien inklusiv min søn på 7 år. Trods de mange uvante krydderier, var han vild med retten – jeg kan varm anbefale min opskrift på Nem Butter Chicken, en rigtig lækker aftensmad, som kommer på favoritlisten indenfor aftensmad kategorien.

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes variant af Butter Chicken, se denne opskrift på Peanut Butter Chicken.

Opskrift nem butter chicken

Nem Butter chicken

En smagfuld cremet gryderet med masser af skønne krydderier og en lækre møre kyllingestykker. Smager godt med en sprød salat og ris.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret butterchicken, butterchicken opskrift, butterchicken price, gryderet, nem aftensmad, nem butter chicken, opskrift butterchicken
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca 30 minutter til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på verdens bedste græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Opskrift på verdens bedste græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Farsbrødet er et kæmpe hit hos os. Det er lidt sprød udenpå, dejligt svampet indeni og har masser af smag. Så gør det heller ikke noget, at arbejdstiden er minimal.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret farsbrød, græsk farsbrød, livret, nem mad, verdens bedste
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Lam, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g hakket lammekød alternativ hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2 revet eller finthakket løg
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 dl piskeføde
  • 1 dl mælk
  • 2,5 dl havregryn
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • 3 spsk finthakket soltørrede tomater i olie
  • 1 dl halve, sorte oliven uden sten
  • 150 g smuldret feta
  • 600 g kartofler eller rodfrugter

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser med en håndmixer, på nær oliven, feta og kartofler. Tilsæt oliven og smuldret feta, rør rund med en ske.
  • Form et "brød" i et indfast fad. Rens og skær dine kartofler/rodfrugter i grove stykker. Læg dem langs siderne af det græske farsbrød.
  • Bages i ovnen ved 180 grader i ca 45 min.
  • Smager skønt med tzatziki og en frisk græsk salat.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Hurtige sunde knasende friske rispapirruller med tigerrejer. Smager også dejlig med svinekød, kylling eller oksekøds strimler. Husk sød chilisauce eller hoisinsauce, som passer perfekt til.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hurtig aftensmad, risapirrullermed tigerrejer, rispapirruller, Sund aftensmad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Forårsmad, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Skaldyr, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Verdensmad, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g rispapir
  • 100 g forårsløg
  • 100 g gulerod
  • 100 g agurk
  • 0,5 avocado i skiver
  • basilikum
  • 50 g saltede peanuts
  • 200 g kogte tigerrejer
  • sød chilisauce eller hoisinsauce

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne i tynde strimler.
  • Læg rispapiret i koldt vand få min, til det er blødt. Lad papiret dryppe af. Læg det på bordet og fordel grøntsager, krydderurter, peanuts og tigerrejer. Rul rispapiret omkring fyldet.
  • Server med sød chilisauce eller hoisinsauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Lav dine helt egne hjemmelavede tortillas stegt på panden med skønne sprøde stykker hvid fisk, lime og chili dressing samt spicy grøntsagsfyld.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tortillas med sprød fisk
Køkken Aftensmad, Fisk, Frokost, Latinamerikansk mad, Verdensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fisk

  • 400 g hvid fisk
  • 2 tsk salt
  • ca 3 dl mel
  • 2 sammenrørte æg
  • ca 3 dl pankorasp
  • olie til stegning

Dressing

  • 6 spsk cremefraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 knsp chili (kan udelades)
  • 4 spsk frisk limesaft
  • salt

Hvedetortillas, 8 stk.

  • 250 g hvedemel
  • ca 1 dl koldt vand
  • 0,5 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 3 dl snittet babyspinat blade
  • 1 dl finthakket koriander
  • 1 finthakket mango
  • 1 finthakket æble
  • 1 finthakket grøn chili (eller jalapeno)
  • 1 finthakket salatløg
  • 1 lime, saft herfra
  • salt

Sådan gør du
 

  • Saml alle ingredienserne til tortillas. Lad dejen hvile i 30 min eller mere.
  • Skær fisken i små stykker. Krydr dem med salt. Vend dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Steg dem gyldne og sprøde i rigelig olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Bland fyldet sammen og smag til med lidt salt.
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt.
  • Form dejen til 8 kugler og læg dem imellem to stykker film. Rul dem flade. Steg dem på en tør, mellemvarm pande i ca 2 min på hver side til de er let gyldne og færdige. Fyld dem med salat, dressing, fyld og fisk. Server med det samme.
Tried this recipe?Let us know how it was!