Svinekød

Opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk.

Boller i karry med lime og kokosmælk

Hjemme hos os har vi spist boller i karry flere gange end jeg kan tælle til. Det har vel nok også en vis betydning, at det var min egen livret som barn – og i dag det er stadig en af mine absolutte favoritter. Gennem mange år har jeg lavet boller i karry efter min mors opskrift, som på mange måder er en meget klassisk opskrift. Hele familien elsker også boller i karry og særlig min søn er blevet vild med det. Jeg tror det ville passe ham godt, hvis vi spiste det hver dag hele ugen 😉 Som tiden gik fik jeg lyst til at prøve en ny måde at lave boller i karry. Efter lidt forskellige forsøg kom jeg frem til denne opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk. Denne nye ret er nu blevet favoritten hjemme hos os og den gamle opskrift er lagt på hylden for en stund. Ofte laver jeg portionen ekstra stor, så der er til at lægge i fryseren.

Opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk.

Boller i karry med lime og kokosmælk

En frisk variant af boller i karry med syrlig lime, sød og mild kokosmælk samt salte sprøde cashewnødder. Nogle gange må en klassiker godt piftes lidt op.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret boller i karry, familiemad, nem aftensmad, verdens bedste aftensmad, verdens bedste boller i karry
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Oksekød, Svinekød, Vintermad
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 revet løg
  • 30 g smør
  • 5 tsk karry
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 spsk limesaft
  • salte cashewnødder
  • 1 bundt brøndkarse
  • 400 g ris
  • salt
  • peber
  • evt frisk finthakket chili uden kerner

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde over med rigeligt vand tilsæt 2 tsk karry. Sæt en gryde med vand over til ris (koges efter instruktion på emballagen)
  • I en skål blandes kød og 2 tsk salt indtil det hænger godt sammen, brug gerne en håndmixer. Tilsæt æg, revet løg, havregryn, lidt peber, samt ca 2-3 spsk kokosmælk. Bland ingredienserne godt sammen.
  • Form kødboller og læg dem i det kogende vand. Kødbollerne er færdige, når de begynder at flyde efter ca 10 min afhængig af størrelsen.
  • Lav en opbagt sovs i en ny gryde. Smelt først smøret, tilsæt melet og rør godt rundt med et piskeris. Tilsæt skiftevis kokosmælk og vand fra kødbollerne lidt af gangen og rør godt i mellem. Lad sovsen småsimre i ca 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld kødbollerne i den færdige sovs.
  • Server ris, boller i karrysovs med cashewnødder og groft hakket brøndkarse. Hvis du er til til stærk mad, drys med lidt finthakket frisk chili.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Den bedste opskrift på favorit forloren hare i luksus versionen.

Forloren Hare, luksus versionen.

Den bedste opskrift på favorit forloren hare i luksus versionen.

Forloren Hare, luksus versionen.

Denne opskrift på forloren hare, er min luksus version. Der er tilsat ekstra af al det gode samt godt med friske krydderier. En ret med rigtig meget smag.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Svinekød, Vintermad
Antal 6 person

Ingredienser
  

  • 800 g hakket svinekød
  • 200 g bacon i tern
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 revet løg
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 2 spsk fint hakket frisk timian
  • 1 spsk fint hakket frisk rosmarin
  • 2,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Frisk kværnet peber
  • 5 spsk rasp
  • 14 skiver tyndskåret bacon
  • 600 g Tilbehør: fx kartofler, rodfrugter, champion mv.

Sådan gør du
 

  • Hæld alle ingredienser i en skål (på nær rasp, bacon skiver og tilbehør) Bland grundigt med en håndmixer ca 5 min.
  • Form et "brød" af farsen i et stort ildfast fad, hvor der er ekstra plads til tilbehøret i siderne. Drys med et fint lag rasp og læg bacon skiverne så de dækker hele farsbrødet.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Rens og skær dit tilbehør groft. Læg det langs siderne af farsbrødet. Drys med lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen ca 40 min.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Nem biksemad med smør

Nem biksemad med smør

Nem biksemad med smør

Nem biksemad med smør

En helt simpel og klassisk opskrift på biksemad med sprøde kartofler, som er super hurtig at lave. Samtidig kan du få brugt dine madrester på en skøn måde.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Aftensmad, biksemad, Hurtig aftensmad, nem aftensmad, Nem biksemad med smør
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Hurtig aftensmad, Oksekød, Svinekød, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kød i tern feks skinkekød, oksekød eller lign.
  • 400 g små kogte kartofler
  • 1,5 grofthakket store løg
  • 3 gulerødder i tern
  • 2 æg
  • salt
  • peber
  • smør til stegning
  • ketchup
  • HP sauce
  • eller evt bearnaise

Sådan gør du
 

  • Skær de afkølede kogte kartofler i tern og steg dem i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde. Sæt kartoflerne til side.
  • Smelt igen smør og svits dine gulerodsstykker. Jeg kan godt lide de stadig er lidt faste, så jeg steger dem kun et par min. Sæt de stegte gulerødder til side.
  • Læg nyt smør på panden og steg løg tern ca 2-3 min. Tilsæt dit kød i tern og steg det godt igennem, ca 10 min.
  • Bland kartofler, gulerødder, løg og kød. Smag til med salt og peber. Steg evt 2 spejlæg til retten. Smager også godt med med ketchup og HP Sovs eller bearnaise.

Noter

Bearnaise hjemmelavet
Tried this recipe?Let us know how it was!
Ristet svinehjerte med spinat

Ristet svinehjerte med spinat

Ristet svinehjerte med spinat

Ristet svinehjerte med spinat

Her er et kaloriefattigt måltid, som mætter godt. Det tager kun 20 minutter at lave og smager skønt. Perfekt når tiden er knap, men du stadig gerne vil spise sundt.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Sund aftensmad, sund hurtig aftensmad, Sund mad
Køkken Aftensmad, Sund aftensmad, Sund frokost, Svinekød
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 250 g svinehjerte
  • 0,5 tsk støt tørret koriander
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 0,25 tsk Frisk kværnet peber
  • 100 g friske babyspinatblade
  • 50 g sojabønner
  • 0,5 lime

Sådan gør du
 

  • Rens hjertet grundigt og skær det i strimler. Steg det på en slip let pande ved høj varme ca 5 min, tilsæt finthakket hvidløg, koriander og peber og steg videre 2-3 minutter. Når strimlerne er gennemstegte, tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Anret på en tallerken sammen med sojabønner. Pres lidt lime henover og drys med groft salt.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Æggewrap med skinke og spinat

Æggewrap med skinke og spinat

Æggewrap med skinke og spinat

Æggewrap med skinke og spinat

Et rigtigt sundt og nemt måltid som smager skønt. Her er der sparet på både kalorier og kulhydrater. Den er også god til at tage med på farten.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Æggewrap med skinke og spinat, lowcarb, sund frokost, Sund mad
Køkken Aftensmad, Frokost, Sund aftensmad, Sund frokost, Svinekød
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 2 æg (har du kun stor pande, brug 3 æg)
  • 1 knsp salt
  • 0,5 spsk olie tilstegning
  • 100 g god skinke i strimler
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 2 spsk hytteost

Sådan gør du
 

  • Pisk æggene godt sammen og tilsæt salt.
  • Pensl en lille sliplet pande med en smule olie, sæt varmen på lidt over medium. Hæld æggemassen på panden og sæt låg. Du kan også bruge et skærebræt eller lignende som låg. Æggewrappen skal kun stege 1-2 minutter, hold godt øje med den. Den er færdig når ægemassen ikke er flydende mere.
  • Læg skinke, spinat og hytteost i wrappen og rul den stramt.
Tried this recipe?Let us know how it was!