Suppe

Opskrift bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe er skøn som forret eller hovedret, afhængig af portionens størrelse. Pas på, den mætter mere end man regner med 😉 Lav den med godt brød til samt flot og lækker topping som feks koriander, bredbladet persille, creme fraiche, chili, ristede nødder eller kerner.

Opskrift bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Denne lækre suppe er mild og cremet med rund og lidt sød smag. Suppen er en af mine absolutte favoritter. Den minder meget om græskar suppen, men butternut squashen har en mere blød og rund smag.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 32 min
Ret butternut squash suppe, græskar suppe, verdens bedste butternut squash suppe, verdens bedste græskar suppe, verdens bedste suppe, ynglings suppe
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Gæster til middag, Suppe, Vegetar mad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 butternut squash
  • 1 helt hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 kviste finthakket frisk rosemarin eller 1 tsk tørret
  • 300 ml grøntsagsbouillon, cirka Kan varrieres afhængig af ønsket konsitens
  • 1 fint hakket løg
  • 2 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • groft salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader. Vask din butternut squash. Skær den over i to halvdele og fjern tråde samt kerner. Snit et ternet mønster i frugtkødet. Skær toppen af hvidløget, så alle fedene er synlige i toppen. Gnid hvidløget hen over squash kødet. Læg hvidløget med åbningen nedad i squashens hulrum (hvor der før var kerner) Drys kødsiden med salt, peber og fint hakket rosmarin - gnid det ind med ca 2 spsk olie. Læg squash og hvidløg i ovnen ca 1 time, til det er mørt.
  • Steg det finthakkede løg klart i en stor gryde med 2 spsk olivenolie, uden det tager farve. Når squashen og hvidløget er kølet ned, skrab squash'en ud af skrællen og hvidløgsfedene ud af skallen. Hæld squashkød og hvidløgsfed i gryden. Lad det småsimre i ca 10 min.
  • Blend hele blandingen og tilsæt kokosmælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

En dejlig sund, slankende og mættende suppe med gulerod, søde kartofler, ingefær og chili. Dette giver en sød og salt smag, med et frisk pift af ingefær og chili.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 32 min
Køkken Aftensmad, Sund aftensmad, Sund frokost, Suppe
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg gulerødder
  • 600 g søde kartofler
  • 150 løg
  • 30 g ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 frisk rød chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt Frisk bredbladet persille
  • 1 citron
  • 2 liter hønsebouillon
  • salt
  • friskkværnet pebe

Sådan gør du
 

  • Rens og skræl alle grøntsager. Skær dem tern ca. 2 cm .
  • Varm olien op i en stor gryde. Steg først finthakket hvidløg, ingefær og chili gyldne. Tilsæt søde kartofler, gulerødder og løg og lad det hele stege I 10 min til grøntsagerne har taget lidt farve.
  • Tilsæt bouillonen og læg låg på. Lad suppen simre ca en time til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender til den er helt jævn.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med finthakket persille, samt evt lidt ekstra chili.
Tried this recipe?Let us know how it was!
græskarsuppe

Græskarsuppe

græskarsuppe

Græskarsuppe

Her er en uhyggelig lækker suppe, som kan serves flot i et græskar til halloween. Græskar er ikke kun til pynt, det har en lækker blød og let rund og sød smag.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Køkken Amerikansk mad, Efterårsmad, Halloween, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar Køb evt extra græskar til servering, det er hårdt arbejde at udhule græskarkødet.
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • vand

Sådan gør du
 

  • Det er en god ide at købe to græskar, hvis suppen skal serveres heri. Et til servering og et til at lave suppen af. Græskarkødet er meget hårdt og kræver mange kræfter og rette udstyr at udhule. På denne måde kan man snyde lidt.
  • Vask græskaret grundigt. Kerner og "hår" skrabes ud med en ske og kasseres. Stilken skæres fra. Resten af græskaret skæres i tern.
  • Kartofler, løg, gulerødder og hvidløg skrælles og skæres i tern. Det hele (også græskar) kommes i en gryde med olie og steges over middelvarme i 3 min. Hæld vand i til det dækker ca 2/3 af grøntsagerne. Tilsæt muskat, revet ingefær og spidskommen. Kom låg på og lad det simre i 20 min.
  • Blend det med en stavblender og tilsæt citronsaft samt fløde. Smag suppen til med salt og frisk kværnet peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantareller giver en meget lækker smag i denne dejlige fyldige suppe med muskatnød og citron. Spis godt brød til med citronsmør.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Festmad, Forret, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Suppe, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 30 g smør
  • 400 g rensede kantareller
  • 0,5 finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl tør hvidvin
  • 6 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 0,25 tsk reven muskatnød
  • 2 dl fløde
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 øko citron, skal herfra
  • evt lidt friske krydderurter

Sådan gør du
 

  • Skær kantarellerne i små stykker. Smelt smørret på høj varme i en gryde. Steg kantarellerne lidt, tilsæt løg og steg videre ca 2 min. Drys mel henover og tilsæt hvidvin. Lad det simre i ca 2 min.
  • Tilsæt vand, muskatnød og bouillon, kog videre i ca 10 min under omrøring. Tilsæt fløde og evt friske krydderurter. Kog op under omrøring og smag til med citronskal, salt og peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Gazpacho suppe med melon

Gazpacho suppe med melon

Gazpacho suppe med melon

Gazpacho suppe med melon

Denne sunde gazpacho suppe med melon skal serveres iskold. Den smager dejlig sødt og salt med masser af friskhed. Kan laves dagen før servering.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Køkken Forret, Fransk mad, Gæster til middag, Sommermad, Spansk mad, Sund frokost, Suppe
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 finthakket agurk
  • 150 g finthakket babyspinat
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket gul peberfrugt
  • 1 finthakket fennikel
  • 3 stænger finthakket bladselleri
  • 2 lime, saft
  • 1 hønsebouillonterning
  • 0,5 liter netmelon (eller galiamelon)
  • friskkværnet peber
  • salt

Pynt, som feks.

  • finthakket rød peber
  • finthakket mango (eller melon)
  • mandler (eller cashew nødder)
  • stimler af limeskal

Sådan gør du
 

  • Opløs bouillonterningen i 1 dl vand og lad det køle af. Blend alle ingredienserne til en suppe, tilsæt bouillon og smag til med salt og peber. Det er vigtigt at alle klumper er blendet væk, er du i tvivl hæld suppen gennem en fin si.
  • Suppen skal serveres iskoldt med finthakket grønt, saltede grofthakkede nødder og stimler af limeskal.
Tried this recipe?Let us know how it was!