Sund frokost

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Jeg kan rigtigt godt lide rustikke salater som giver en god mæthed og samtidig har masser af smag. Grov salat med rosenkål og brombær har begge kvaliteter. Jeg tilsatte lækre sprøde råsyltede græskar med vanilje, som passede rigtigt godt til salaten. Se opskriften på råsyltet græskar med vanilje her. Til denne salat spiste jeg en med en dejlig tahindressing, som er super nem at lave selv. Se min opskrift på tahindressing.

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Denne rustikke salat mætter rigtigt godt og har både søde og syrlige smagsnuancer. Den kan sagtens spise som tilbehør eller som en ret i sig selv. Grov salat med rosenkål og brombær passer også godt med kylling.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret slankemad, Sund mad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Salater, Sund aftensmad, Sund frokost, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad, Vintermad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 8 rosenkål i halve
  • 1 håndfuld friske babyspinatblade
  • 2 spsk soya bønner
  • 10 brombær
  • 10 salte mandler
  • 2 spsk råsyltet græskar (Kan undlades) Opskrift i link ovenfor
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rens rosenkålene. Fjern evt yderbladene. Halver dem og steg i lidt olivenolie ca 5 min til de er let gyldne. Lad dem køle lidt af.
  • Rens øvrige grøntsager. Hak evt mandlerne i grove stykker.
  • Bland alle ingredienserne og slut af med brombær på toppen. Smag til med salt og peber. Server med en god dressing.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på proteinboller med quinoa

Proteinboller med quinoa

Opskrift på proteinboller med quinoa

Proteinboller med quinoa

Sunde, lækre, svampede, rustikke og nemme boller med højt proteinindhold. Lige til at have klar i fryseren.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 17 min
Ret proteinboller, quinoa, Sund mad, sund opskrift
Køkken Brød, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Sund frokost, Sund snack
Antal 14 boller ca

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk honning
  • 400 g ukogt quinoa
  • 500 g mel cirka

Sådan gør du
 

  • Kog quinoa i 12 min. Hæld det i en si og lad det køle- og dryppe af.
  • Bland vand, gær, honning og salt. Tilsæt det afkølede og afdryppede quinoa og bland godt. Til sidst æltes melet i blandingen. Sæt dejen til hævning overdækket og lunt i en times tid.
  • Form bollerne og bag dem 15-20 min ved 200 grader. Kan pensles med mælk eller æg, evt drys med frø eller kerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Hurtige sunde knasende friske rispapirruller med tigerrejer. Smager også dejlig med svinekød, kylling eller oksekøds strimler. Husk sød chilisauce eller hoisinsauce, som passer perfekt til.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hurtig aftensmad, risapirrullermed tigerrejer, rispapirruller, Sund aftensmad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Forårsmad, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Skaldyr, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Verdensmad, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g rispapir
  • 100 g forårsløg
  • 100 g gulerod
  • 100 g agurk
  • 0,5 avocado i skiver
  • basilikum
  • 50 g saltede peanuts
  • 200 g kogte tigerrejer
  • sød chilisauce eller hoisinsauce

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne i tynde strimler.
  • Læg rispapiret i koldt vand få min, til det er blødt. Lad papiret dryppe af. Læg det på bordet og fordel grøntsager, krydderurter, peanuts og tigerrejer. Rul rispapiret omkring fyldet.
  • Server med sød chilisauce eller hoisinsauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Wok med kylling og ingefær

Wok med kylling og ingefær

Wok med kylling og ingefær

Wok med kylling og ingefær

En sund og frisk wokret med masser af grøntsager. Retten har en dejlig smag af sojasauce, ingefær, hvidløg og lidt sød chili. Smager godt med blomkålsris (revet blomkål i kogt vand 30 sek)
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Kylling, Sund aftensmad, Sund frokost
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst i strimler
  • 2 spsk sesamolie
  • 30 g ingefær, revet
  • 1 broccoli buketter
  • 2 løg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, grofthakket
  • 250 g champion i skiver
  • 100 g forårsløg i strimler
  • 3 fed hvidløg i tynde strimler
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 6 spsk sojasauce
  • 2 spsk sød chili sauce
  • 1 citron
  • salt

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne inden du starter.
  • Hæld sesamolie på en wok eller stegepande, steg kyllingestrimlerne ca 5-6 min.
  • Tilsæt grøntsagerne. Start med broccoli, champion og ingefær, steg i ca 2 min. Derefter tilsættes løg, forårsløg og peberfrugt, slut af med hvidløg. Det hele steges yderligere 2-3 min. Tilsæt herefter karrypasta, soja, sød chili. Kog yderligere 1-2 min. Smag til med salt, citronsaft.
Tried this recipe?Let us know how it was!