Sund dessert

koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

Her er en lidt sundere version af den højt elskede koldskål med skyr og jordbær, som er en af sommerens højdepunkter. Kammerjunkerne smager himmelsk, når de er hjemmelavede.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Desserter, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad, Sund dessert
Antal 1 liter

Ingredienser
  

Koldskål

  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 liter kærnemæld
  • 3 dl skyr
  • 0,5 lime
  • 10 moste jordbær

Kammerjunkere

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 50 g grahamsmel
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 lime

Sådan gør du
 

Kammerjunkere

  • Tænd ovnene på 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen til kammerjunkerne og ælt godt til det hænger sammen. Rul en lang pølse af dejen og skær ens skiver på ca 0,5 cm. Læg alle skiverne på en bagelade med bagepapir og sæt det i ovnen ca 13 min.

Koldskål

  • Imens kammerjunkerne er i ovnen, laves koldskålen. Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver helt hvidt og luftigt. Riv skallen fra lime og tilsæt denne sammen med 1 spsk limesaft. Tilsæt øvrige ingredienser og rør rundt. Sættes på køl indtil servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift på mandariner med chokolade drysset med hakkede nødder

Mandariner med chokolade

Opskrift på mandariner med chokolade drysset med hakkede nødder

Mandariner med chokolade

Lækker mad behøver ikke være avanceret. Disse simple mandariner med chokolade er flotte, hurtige, sjove og smager skønt. Kan selvfølgelig laves med mange forskellige slags frugt.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret frugt, frugt dessert, frugtdessert, jul, julekager, konfekt, mandariner
Køkken Desserter, Julemad, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Økonomisk mad, Snacks, Sund dessert
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 mandariner i skiver
  • ca 200 g hakket chokolade Der bliver nødt til at være lidt rigelig chokolade, så der er noget at dyppe i.
  • 100 g hakkede nødder

Sådan gør du
 

  • Lav mandarinerne kort tid inden de skal spises. Smelt den groft hakkede chokolade forsigtigt over et vandbad, så snart det begynder at smelte fjern chokoladen fra vandbadet og rør rundt til det er helt opløst. Det skal ikke varmes mere end højst nødvendigt.
  • Dyp mandarinerne i den flydende chokolade og drys med hakkede nødder. Jeg har brugt pistacie nødder. Lad dem stivne på bagepapir, gerne et køligt sted. Du kan godt sætte det i køleskabet, men chokoladens farve bliver lidt grå og glansløs af det.
  • Mandarinerne skal spises samme dag, som de er lavet.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Juledessert med granatæble og hindbær

Juledessert med granatæble og hindbær

Juledessert med granatæble og hindbær

Juledessert med granatæble og hindbær

Her er en lækker juledessert, som både hurtigt at lave og ser flot ud. Du kan erstatte sukker og cremefraiche, hvis du vil have en velsmagende sund version.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret slank jul, spar kalorier i julen, Sund dessert, sund juledessert
Køkken Desserter, Julemad, Sund dessert
Antal 4 små glas

Ingredienser
  

  • 250 g frosne hindbær
  • 1 granatæble, kerner herfra
  • 40 ml vand
  • 0,5 dl sukker (eller 10g Perfect Sød fra Easis)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 20 ml vand

Topping

  • 3 dl creme fraice (eller skyr)
  • 1 tsk vaniljepulver (eller korn fra vaniljestang)
  • 3 spsk sukker (eller sød)

Pynt

  • tranebær, friske hindbær, mynte mv.
  • små julesmåkager, gerne med ingefær

Sådan gør du
 

  • Hæld hindbær i en gryde med 40 ml vand. Kog op og lad det simre ca 10 min. Hindbærrene skal moses helt ud.
  • Tilsæt granatæblekerner, vamilie, kanel og sukker eller Perfect Sød. Rør godt rundt og lad det koge op.
  • Rør Maizena og 20 ml koldt vand sammen, rør blandingen i gryden. Kog op og lad det småsimre i 2 min under omrøring.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Sund chokoladebudding med chiafrø

Sund chokoladebudding med chiafrø

Sund chokoladebudding med chiafrø

Sund chokoladebudding med chiafrø

Lækker blød og sød chokoladebudding med kakaonips og mandler. Den tager ingen tid at lave og så er den endda kaloriefattig. Skal planlægges, da den kræver min 5 timer på køl.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret chia dessert, nem og sund dessert, sund budding, Sund dessert
Køkken Desserter, Sund dessert, Sund snack
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 moden banan
  • 2 dl minimælk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1,5 tsk agavesirup
  • 1 spsk kakaopulver
  • 3 spsk chiafrø
  • 1 spsk rå kakaonips
  • 10 mandler i skiver
  • 2 jordbær (eller andre bær)

Sådan gør du
 

  • Blend mælk, agavesirup, kakaopulver, banan og vaniljepulver til det er jævnt og tyktflydende. Tilsæt kakaonips og chiafrø. Fordel blandingen i to glas eller skåle. Dæk til med husholdningsfilm og sæt på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.
  • Rør rundt i buddingen inden servering. Pynt med mandler og bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Sunde squashmuffins

Sunde squashmuffins

Sunde squashmuffins

Sunde squashmuffins

Lækre og sunde squashmuffins som også mætter. Frys evt ned, hvis du har svært ved at lade dem være. Gode som dessert, snack eller mellemmåltid.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 20 min
Samlet tid 2 t 40 min
Køkken Desserter, Kager, Morgenmad og brunch, Picnic, Sund dessert, Sund snack
Antal 16 muffin ca

Ingredienser
  

  • 200 g revet squash
  • 50 g groft hakkede hasselnødder
  • 1 dl havregryn
  • 2 æg
  • 5 spsk agave sirup
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 g rugmel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 spsk Rapsolie

Sådan gør du
 

  • Hæld den revne squash i en si. Lad den dryppe af i ca 30 min.
  • Pisk æg med en elpisker. Bland bagepulver, havregryn, rugmel, kanel og kardemomme sammen.
  • Rør revet squash sammen med hasselnødder, æg, sirup, rugmel samt rapsolie.
  • Bages i springform eller muffinforme ved 180 grader g i ca 35 min.
Tried this recipe?Let us know how it was!