Sommermad

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret daim is, daimis, flødeis, is, iskage med mandelbund, islagkage, islagkage med mandelbund, nem dessert, nem iskage, verdens bedste, verdens bedste iskage
Køkken Desserter, Festmad, Fødseldag, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Nytår, Sommermad
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 170 g sukker (til bunden)
  • 150 g mandler
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker (til isen)
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim-chokolade
  • 1 dl blandet bær
  • 2 dl pynte bær

Sådan gør du
 

  • Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
  • Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!

koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

Her er en lidt sundere version af den højt elskede koldskål med skyr og jordbær, som er en af sommerens højdepunkter. Kammerjunkerne smager himmelsk, når de er hjemmelavede.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Desserter, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad, Sund dessert
Antal 1 liter

Ingredienser
  

Koldskål

  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 liter kærnemæld
  • 3 dl skyr
  • 0,5 lime
  • 10 moste jordbær

Kammerjunkere

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 50 g grahamsmel
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 lime

Sådan gør du
 

Kammerjunkere

  • Tænd ovnene på 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen til kammerjunkerne og ælt godt til det hænger sammen. Rul en lang pølse af dejen og skær ens skiver på ca 0,5 cm. Læg alle skiverne på en bagelade med bagepapir og sæt det i ovnen ca 13 min.

Koldskål

  • Imens kammerjunkerne er i ovnen, laves koldskålen. Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver helt hvidt og luftigt. Riv skallen fra lime og tilsæt denne sammen med 1 spsk limesaft. Tilsæt øvrige ingredienser og rør rundt. Sættes på køl indtil servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling er helt vidunderlig. Den oser af sol og sommer…og måske lidt 90ér, ha ha. Det hele startede med at jeg fandt en utrolig sød sommertaske med ananas motiver på. Så tænkte jeg, at det kunne være sjovt at gå i gang med et ananas tema. Denne dejlige opskrift, er så den første i temaet 😉 Jeg tænker, at mange flere vil følge. Ananas er jo en fantastisk frugt med mange muligheder.

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Her er en flot og super lækker nem aftensmad lavet på kun 30 min. Retten har en kraftig smag af salt soja, sød ananas og knasende nødder. Vil du spare tid, så brug dåse ananas.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Festmad, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Kylling, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 ananas
  • 0,5 dl soja sauce
  • 2 spsk brunt sukker
  • 2 dl ananassaft
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 Olie til stegning
  • 300 g kylling inderfillet i små stykker
  • 2 tsk maizena majsstivelse
  • ris til servering
  • agurk og forårsløg
  • salte cashewnødder

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte risen over efter anvisningen. Rens og skær forårsløg og agurker i små stykker.
  • Del din ananas i halvt og lad stammen være intakt - som på foto. Skær frugten langs kanten og brug en ske til at løsne under frugtkødet. Skær den hårde stamme fra og skær ananas i mindre stykker.
  • I en lille skål blandes soja sauce, brunt sukker, ananasjuice, hvidløg og majsstivelse. Drys kyllingestykkerne med lidt salt og steg dem på en pande ca 2-3 min til de er lige akkurat gennemstegte. Sæt kyllingestykkerne til side. Hæld saucen på panden og lad den simre til den er tyk og klistret. Tilsæt kylling og ananas, rørt godt rundt i ca 2 min.
  • Anret de kogte ris, kylling og ananas blandingen og drys med cashewnødder, forårsløg og agurk.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Jeg er vild med rabarber og fik lavet denne dejlige syrlige rabarberkage med crumble forleden. Vi skulle have gæster til frokost i haven, hvor der skulle grilles og hygges. Så det passede rigtigt fint, at jeg lige havde lavet kagen inden gæsterne kom. Hele huset kom til at dufte så dejligt og det var næsten ikke til at vente. Kagen blev serveret lun og alle var begejstret for den. Selv ham, som normalt ikke kunne lide kage, var vild med den. Han kunne godt lide syrligheden og at den ikke var alt for sød. Se evt flere opskrifter med rabarber her.

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble er en lækker kombination af syrlig rabarber, knasende crumble med mandler og en blød sød kage. Smager dejligt med cremefraiche, flødeskum eller is.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 22 min
Ret den bedste rabarberkage, lækker rabarberkage, opskrift med rabarber, rabarberkage, verdens bedste rabarberkage, ynglingskage
Køkken Desserter, Forårsmad, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Sommermad
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber
  • 5 spsk rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 2 dl havregryn
  • 30 g smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 100 g hakkede mandler med eller uden skal

Sådan gør du
 

  • Rens og skyl rabarberne. Skær dem i 2 cm stykker og drys med 5 spsk sukker.
  • Hak mandlerne og bland med havregryn. Rist blandingen på en tør pande ved medium varme under konstant omrøring. Når det begynder at dufte, tilsæt smør samt honning. Rør det grundigt til din rumble bliver sprød. Pas på det ikke bliver brændt!
  • Pisk sukker, vaniljekorn og smør i en skål til det bliver luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes grundigt. Tilsæt tykmælk. Bland mel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.
  • Smør en springform. Hæld 2/3 af rabarberne i dejen og 1/3 i havregrynene. Hæld først dejen i springformen, dernæst havregryns blandingen. Bages ved 175 grader varmluft i omkring ca 1 time. Test med en pind, om den er færdig. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
Tried this recipe?Let us know how it was!