Skaldyr

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Hurtige sunde knasende friske rispapirruller med tigerrejer. Smager også dejlig med svinekød, kylling eller oksekøds strimler. Husk sød chilisauce eller hoisinsauce, som passer perfekt til.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hurtig aftensmad, risapirrullermed tigerrejer, rispapirruller, Sund aftensmad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Forårsmad, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Skaldyr, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Verdensmad, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g rispapir
  • 100 g forårsløg
  • 100 g gulerod
  • 100 g agurk
  • 0,5 avocado i skiver
  • basilikum
  • 50 g saltede peanuts
  • 200 g kogte tigerrejer
  • sød chilisauce eller hoisinsauce

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne i tynde strimler.
  • Læg rispapiret i koldt vand få min, til det er blødt. Lad papiret dryppe af. Læg det på bordet og fordel grøntsager, krydderurter, peanuts og tigerrejer. Rul rispapiret omkring fyldet.
  • Server med sød chilisauce eller hoisinsauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Squashpasta med tigerrejer

Squashpasta med tigerrejer

Squashpasta med tigerrejer

Squashpasta med tigerrejer

Her er en lynhurtig og velsmagende ret, som indeholder få kalorier. Squashpasta er en rigtig smart måde at minimere kulhydrater på og samtidig smager det skønt.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Squashpasta, Sund aftensmad
Køkken Aftensmad, Skaldyr, Sund aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 300 g squash
  • 1 tsk Olie
  • 0,5 bouillonterning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk Olie
  • 300 g tigerrejer
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 citron
  • 10 små tomater i både

Sådan gør du
 

  • Skær squash i strimler på en spirelli, en tyndskræller eller i hånden.
  • Kog en gryde vand op med 0,5 bouillonterning og 1 tsk olie. Kog squash i 30 sekunder og hæld dem straks i en sigte til afdrypning.
  • Pil, rens og dryp rejerne af, dup dem tørre med køkkenrulle. Steg dem ganske kort i en spiseskefuld olie på en slip-let-pande sammen med chili, salt, peber og hvidløg. Så snart de er lyserøde, er de færdige.
  • Anret squash med rejer og tomater. Pres lidt citronsaft hen over det.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Denne salat med proteinholdig quinoa er utrolig sund og indholder mange gode næringsstoffer. Den mætter og så smager den bare rigtigt dejligt.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Quinoasalat med rejer, Sund mad
Køkken Forret, Salater, Skaldyr, Sund aftensmad, Sund frokost
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl quinoa
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 0,5 finthakket løg
  • 0,5 terning hønsebouillon
  • 3 dl vand
  • 1 lime
  • 400 g rejer
  • 1 avokado
  • 0,5 finthakket fenikel
  • 100 g finhakket soltørrede tomater
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 granatæble
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Steg hvidløg og løg ved medium varme i en gryde indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt quinoa, vand og hønsebouillon. Lad det simre ved svag varme i ca 15 min. Smag til med salt og peber. Afkøl efterfølgende.
  • Hak grøntsagerne i mindre stykker og pres saften af limefrugten. Fordel den afkølede quinoa blanding ud på et tallerkener. Anret babyspinat, rucola, avocado, soltørrede tomater, fennikel og rejer. Dryp limesaft henover. Pynt med med granatæblekerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger er en klassiker og denne ret er ingen undtagelse. Denne opskrift er med ekstra smag og finthakkede fennikel og gulerødder.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Hvidvinsdampede muslinger
Køkken Aftensmad, Festmad, Fransk mad, Gæster til middag, Skaldyr, Sommermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg muslinger
  • 1 finthakket fennikel
  • 1 finthakket gulerod
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1,5 dl piskefløde
  • olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Muslingerne renses. Hvis de ikke lukker sig ved et let bank, skal de kasseres.
  • Løg og hvidløg steges i olivenolie i en stor gryde, til de er gyldne og bløde. Tilsæt fennikel og gulerødder. Ca 4 minutter ved middelvarme. Hæld muslinger og hvidvin i og vend det hele sammen.
  • Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge i 4-5 min.
  • Når muslingerne åbner sig og er klar, sigt suppevandet fra i en ny gryde. Muslingerne skal blive i den store gryde med låg, så de holder på holde varmen.
  • Suppevandet skal nu koges ned til ca 3 spsk, tilsæt fløden og kog kort op. Smag til med salt og peber. Server i dybe skåle. Husk at uåbnede muslinger kasseres.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Frisk pasta med tigerrejer og tomatsauce

Frisk pasta med tigerrejer og tomatsauce

Frisk pasta med tigerrejer og tomatsauce

Frisk pasta med tigerrejer og tomatsauce

Opskriften på den bedste tomatsauce sammen med frisk pasta og tigerrejer stegt i hvidløg og løg. En skøn ret, som ikke tager mange minutter at lave.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Frisk pasta med tigerrejer og tomatsauce
Køkken Aftensmad, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Skaldyr
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tomatsauce

  • 4 skiver røget bacon
  • 3 spsk smør
  • 2 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater (god kvalitet)
  • 0,25 tsk muskatnød
  • 1 spsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
  • 5 spsk tomatpure
  • 2 gulerødder i tynde skiver
  • 1 revet æble uden skræl
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Øvrigt

  • 400 g sorte tigerrejer
  • 4 spsk Olie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 lille finthakket løg
  • 8 cherrytomater i halve
  • 1 lille håndfuld basilikum (eller bredbladet persille)

Sådan gør du
 

  • Steg bacon i en gryde med smør. Dryp bacon af på et stykke køkkenrulle. Steg løg og hvidløg klare og bløde i smørret med baconfedt.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser til tomatsaucen. Kog op og lad det simre i 15 min.
  • I mens steg finthakket løg og hvidløg klart i olien. Tilsæt tigerrejerne og steg dem kun til de tager farve. Lad løg og rejer stå i en skål, så de ikke får mere varme. Hak den sprøde bacon i meget små stykker. Sæt vand over til den friske pasta.
  • Når gulerødderne i tomatsaucen er møre, blend saucen med en stavblender. Smag til med salt og peber. Tilsæt hvidløg, stegte løg og bacon stykker. Varm op et par min. Kog den friske pasta efter anvisning.
  • Server den frisk kogte pasta med tomatsauce og tigerrejer. Pynt med halve tomater og basilikum eller persille blade.
Tried this recipe?Let us know how it was!