Saucer

Den bedste grillmarinade

Den bedste grillmarinade

Den bedste grillmarinade

Den bedste grillmarinade

Her er min favorit grillmarinade som kan bruges til stort set alt. Jeg bruger den til kød, fjerkræ, fisk og grøntsager. Den får stort set alt til at smage godt.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret barberque marinade, berbeque sauce, Den bedste grillmarinade
Køkken Grillmad, Saucer
Antal 2 dl marinade

Ingredienser
  

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl brun farin
  • 2 fed presset hvidløg
  • 3 spsk teriyaki sauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk citronsaft
  • evt tabasco
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser sammen (lav gerne for meget til køleskab eller fryser) Det bedste resultat får du ved at lægge dit kød/fisk/fjerkræ i marinaden minimum 30 minutter før tilberedning, men gerne 2 timer. Brug evt en frysepose til opbevaring, det sikrer også en god fordeling af marinaden. Har du travlt kan du også bare pensle dine grøntsager, kød, fisk eller kylling og grille det med det samme, marinaden er stadig rigtigt god.
  • Pensl gerne med ekstra marinade imens du griller.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Jordbær chili sauce

Jordbær chili sauce

Jordbær chili sauce

Jordbær chili sauce

Denne spicy jordbær sauce er både smuk og har en frisk og sød smag, som passer til stort set det hele. Særlig grillet kød er et godt valg til denne sauce.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Jordbær chili sauce
Køkken Grillmad, Saucer, Sommermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 350 ml oksekød bouillon
  • 100 ml hvidvinseddike
  • 0,5 dl kop mørk farin
  • 50 ml soya
  • 400 g rensede jordbær i halve
  • 1 spsk rosmarin, helst frisk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk vand
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 1 tsk finthakket frisk chili (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • I en gryde tilsættes bouillon, vineddike , farin , sojasauce , jordbær og samt rosmarin. Bring blandingen i kog under jævnlig omrøring ved medium varme, lad det småsimre til væskemængden er halveret (ca 15 min). Husk at røre i gryden.
  • Mos eller stav blend evt jordbærstykker. Bland majsstivelse med 2 spsk vand i en skål. Pisk i blandingen i gryden og godt rundt indtil saucen er blevet tyk.
  • Si blandingen gennem en sigte. Smag til med peber. Jordbær chili saucen kan opbevares 1 til 2 dage i køleskabet i en lufttæt beholder, ellers kan den fryses ned.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Den bedste tomatsauce

Den bedste tomatsauce

Den bedste tomatsauce er ikke helt at komme udenom. Klassisk laves den med pasta og kødboller. Men faktisk synes jeg den passer med mange andre ting som feks fisk, kylling, svinekød, lam og vegetar retter.

Er du vild med saucer, så se også hvordan Gastrofun.dk laver opskrift på Bearnaise sauce, som løfter hjemmelavet mad i nye dimensioner.

Den bedste tomatsauce

Den bedste tomatsauce

Opskriften på den bedste tomatsauce, som er mild med god smag af tomat og krydderurter. Hemmeligheden er gulerødderne, som giver sødme og blødhed.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Den bedste tomatsauce
Køkken Italiensk mad, Økonomisk mad, Saucer
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 skiver røget bacon
  • 3 spsk smør
  • 2 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater (god kvalitet)
  • 0,25 tsk muskatnød
  • 1 spsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
  • 5 spsk tomatpure
  • 2 gulerødder i tynde skiver
  • 1 revet æble uden skræl
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Steg bacon i en gryde med smør. Dryp bacon af på et stykke køkkenrulle. Steg løg og hvidløg klare og bløde i smørret med baconfedt.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser. Hak den sprøde bacon i meget små stykker og kom det i gryden. Kog op og lad det simre i 15 min. Blend saucen med en stavblender.
Tried this recipe?Let us know how it was!

humus

Humus

humus

Humus

Der er ikke noget som hjemmelavet cremet humus. Denne har ekstra smag, da kikærterne bliver kogt med løg, laurbærblade og bouillon.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 12 min
Samlet tid 39 min
Ret humus
Køkken Økonomisk mad, Salater, Saucer, Snacks, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad

Ingredienser
  

  • 100 g tørrede kikærter eller
  • 240 g drænet kikærter fra dåse
  • 1 løg i skiver
  • 5 laurbærblade
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1-1,5 dl olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk tahin sesampasta
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du
 

  • Bruger du kikærter fra dåse, skal de ikke koges. Kun drænes for væske.
  • Kikærterne lægges i blød i koldt vand natten over, giv dem gerne omkring 12 timer. Skyl dem grundigt og kog dem derefter i en gryde med vand, løg, bouillon, og laurbærblade i en times tid.
  • Blend grundigt alle ingredienser sammen, start kun med 1 dl olie og tilsæt mere indtil konsistensen som ønsket.
  • Server humus med brød og grøntsagsstænger eller som dressing til salat.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Bearnaise sauce

Bearnaise sauce

Ok, indrømmet…det er virkeligt nemt at købe bearnaise sauce færdiglavet. Vores familie er nok ligesom alle andre, til tider i tidsnød eller bare for trætte. Dog vil jeg sige, at hjemmelavet bearnaise sauce godt kan svare sig at lave…fordi det smager bare MANGE gange bedre. Prøv min opskrift og lad mig høre hvad du syntes. Den er ligetil og især tilpasset førstegangs bearnaisere.

Prøv også en skøn og kraftfuld opskrift på rødvinsglace fra vore venner i Gastrofun.dk

Se flere andre lækre opskrifter på saucer her.

 

Bearnaise sauce

Bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise er noget af det mest lækre i hele verden. Den tager ikke lang tid at lave og den er hele umagen værd.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Bearnaise sauce, bøf og Bearnaise sauce, sauce
Køkken Aftensmad, Festmad, Gæster til middag, Saucer, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 5 spsk hvidvinseddike
  • 8 spsk vand
  • 1 finthakket løg
  • 1 håndfuld frisk estragon (stænger og blade)
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Tip. Er det første gang du laver bearnaise sauce, så køb ind til mere end en portion. Det skiller nemlig let og så må du starte forfra.
  • Smelt langsomt smør klart i en gryde. Når smøret er smeltet, har der samlet sig et hvidt bundfald i gryden. Hæld den klare del af smørret langsomt over i en skål og smid det hvide bundfald ud.
  • Estragonbladene plukkes af og lægges til side. Kom estragonstænglerne i en ren gryde. Tilsæt eddike, vand, finthakket løg, samt en smule salt og friskkværnet peber. Det koges op og koges ind til der er ca. 3-4 spsk. væske tilbage. Si alt fyldet fra, så der kun er den rene essens tilbage.
  • Hæld essensen i en ren gryde, som nu skal stå på den næst laveste varme. Tilsæt æggeblommerne i gryden og pisk til det skummer og æggeblommerne begynder at tykne. Muligvis skal der lige skrues en anelse op for varmen, før at æggeblommerne tykner. Det er dog vigtigt, at der HELE TIDEN piskes i saucen og at æggeblommerne tykner inden smør piskes i, ellers bliver saucen alt for tynd. Når æggeblommerne tykner, så skrues ned på laveste varme og smør piskes meget langsomt i. Tag ind i mellem gryden af varmen og fortsæt med at piske konstant. Tilsæt ca en spsk smør ad gangen de første 15 spsk og derefter kan smørret tilsættes i en tynd stråle indtil alt smørret er brugt. Gryden med bearnaise må på intet tidspunkt stå på varmen uden at blive pisket i. Så skiller bearnaisen og det gør den desuden også hvis den varmes op igen. Lige inden servering, smages bearnaisen til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragon blade tilsættes.
  • Hvis bearnaisen skiller, så startes en ny gryde med en frisk æggeblomme og den skilte sauce piskes meget langsomt heri. Det skulle redde den skilte bearnaise.
Tried this recipe?Let us know how it was!