Salater

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Jeg kan rigtigt godt lide rustikke salater som giver en god mæthed og samtidig har masser af smag. Grov salat med rosenkål og brombær har begge kvaliteter. Jeg tilsatte lækre sprøde råsyltede græskar med vanilje, som passede rigtigt godt til salaten. Se opskriften på råsyltet græskar med vanilje her. Til denne salat spiste jeg en med en dejlig tahindressing, som er super nem at lave selv. Se min opskrift på tahindressing.

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Denne rustikke salat mætter rigtigt godt og har både søde og syrlige smagsnuancer. Den kan sagtens spise som tilbehør eller som en ret i sig selv. Grov salat med rosenkål og brombær passer også godt med kylling.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret slankemad, Sund mad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Salater, Sund aftensmad, Sund frokost, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad, Vintermad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 8 rosenkål i halve
  • 1 håndfuld friske babyspinatblade
  • 2 spsk soya bønner
  • 10 brombær
  • 10 salte mandler
  • 2 spsk råsyltet græskar (Kan undlades) Opskrift i link ovenfor
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rens rosenkålene. Fjern evt yderbladene. Halver dem og steg i lidt olivenolie ca 5 min til de er let gyldne. Lad dem køle lidt af.
  • Rens øvrige grøntsager. Hak evt mandlerne i grove stykker.
  • Bland alle ingredienserne og slut af med brombær på toppen. Smag til med salt og peber. Server med en god dressing.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Myntesalat med asparges, fedtfattig bacon og mandler.

Myntesalat

Myntesalat med asparges, fedtfattig bacon og mandler.

Myntesalat

Her er en lidt anderledes frisk salat med spinat, mynte og lime. Det passer rigtigt godt med salt fedtfattigt ristet bacon og mandler.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret mættende salat, salat med mynte, Sund aftensmad, Sund mad
Køkken Salater, Sund aftensmad, Sund frokost, Tilbehør til aftensmad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 håndfuld mynteblade
  • 3 håndfulde frisk babyspinatblade
  • 140 g fedtreduceret bacontern (Tulip 75% reduceret)
  • 10 mandler
  • 0,5 lime
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g asparges

Sådan gør du
 

  • Rist dine bacon tern mørke og sprøde i ovn eller på panden. Sæt den til afkøling.
  • Hak dine mandler groft og rist dem på panden. Drys dem med salt. Sæt til afkøling.
  • Skyl mynteblade og spinat. Hak dem groft og bland dem sammen. Rens asparges, knæk dem af ved den grove del og hak den gode del i mindre stykker.
  • Anret spinat og mynteblandingen på en tallerken. Drys med asparges, mandler og bacon. Kværn lidt peber og drys med groft salt. Pres lidt lime saft over det hele.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Marineret rødbedesalat

Marineret rødbedesalat

Marineret rødbedesalat

Marineret rødbedesalat

Rødbeder er en dejlig grøntsag og de bliver kun bedre af at blive marineret. Denne passer rigtigt godt som tilbehør til and og oksekød, men er også skøn som frokostret.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 40 min
Samlet tid 3 t 20 min
Ret Mortens and, mortensand, tilbehør til and
Køkken Frokost, Julemad, Mortens aften, Salater, Tilbehør til aftensmad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg rødbeder
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl balsamico eddike
  • 4 spsk akaciehonning
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk støt ingefær
  • 1 tsk sennepsfrø.
  • 0,25 tsk støt nelliker
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,25 tsk peber
  • 400 g mozzarella (eller feta)
  • 200 g rucola

Sådan gør du
 

  • Vask rødbederne og kog dem i en gryde med vand, laurbærblad og salt ca i 20 min indtil de er møre, men stadig har lidt bid. Test med ved at stikke i dem med en lille kniv. Obs de skal gerne have nogenlunde samme størrelse, for et ensartet kogeresultat.
  • Når rødbederne er møre, skyl dem under den kolde hane, og smut derefter skrællen af. Brug evt handsker. Skær rødbederne i tern.
  • Bland marinaden af de øvrige ingredienser, tilsæt rødbedetern og lad dem hvile i minimum 1 time.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Denne salat med proteinholdig quinoa er utrolig sund og indholder mange gode næringsstoffer. Den mætter og så smager den bare rigtigt dejligt.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Quinoasalat med rejer, Sund mad
Køkken Forret, Salater, Skaldyr, Sund aftensmad, Sund frokost
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl quinoa
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 0,5 finthakket løg
  • 0,5 terning hønsebouillon
  • 3 dl vand
  • 1 lime
  • 400 g rejer
  • 1 avokado
  • 0,5 finthakket fenikel
  • 100 g finhakket soltørrede tomater
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 granatæble
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Steg hvidløg og løg ved medium varme i en gryde indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt quinoa, vand og hønsebouillon. Lad det simre ved svag varme i ca 15 min. Smag til med salt og peber. Afkøl efterfølgende.
  • Hak grøntsagerne i mindre stykker og pres saften af limefrugten. Fordel den afkølede quinoa blanding ud på et tallerkener. Anret babyspinat, rucola, avocado, soltørrede tomater, fennikel og rejer. Dryp limesaft henover. Pynt med med granatæblekerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Jordbær avokado salat

Jordbær avokado salat

Jordbær avokado salat

Jordbær avokado salat

Denne salat med jordbær, avokado og ristede nødder smager af sol og sommer. Den passer især godt til grill mad, da den er mættende og fyldt med smag og friskhed.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Køkken Gæster til middag, Picnic, Salater, Sommermad, Sund frokost, Tilbehør til aftensmad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 6 jordbær i kvarte
  • 0,5 avokado i tern
  • 1 spsk fint hakket rødløg
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 2 spsk ristede pinjekerner eller groft hakkede mandler
  • 1 spsk Olie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • salt

Sådan gør du
 

  • Rist pinjekerner/ groft hakkede mandler i lidt olie. Lad dem dryppe af og køle af på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt salt.
  • Pil, vask og skær frugt og grønt.
  • Bland ingredienserne til en salat, dryp med balsamico og drys med pinjekerner/ mandler til sidst. Server med godt brød til.
Tried this recipe?Let us know how it was!