Picnic

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Jeg er vild med rabarber og fik lavet denne dejlige syrlige rabarberkage med crumble forleden. Vi skulle have gæster til frokost i haven, hvor der skulle grilles og hygges. Så det passede rigtigt fint, at jeg lige havde lavet kagen inden gæsterne kom. Hele huset kom til at dufte så dejligt og det var næsten ikke til at vente. Kagen blev serveret lun og alle var begejstret for den. Selv ham, som normalt ikke kunne lide kage, var vild med den. Han kunne godt lide syrligheden og at den ikke var alt for sød. Se evt flere opskrifter med rabarber her.

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble er en lækker kombination af syrlig rabarber, knasende crumble med mandler og en blød sød kage. Smager dejligt med cremefraiche, flødeskum eller is.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 22 min
Ret den bedste rabarberkage, lækker rabarberkage, opskrift med rabarber, rabarberkage, verdens bedste rabarberkage, ynglingskage
Køkken Desserter, Forårsmad, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Sommermad
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber
  • 5 spsk rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 2 dl havregryn
  • 30 g smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 100 g hakkede mandler med eller uden skal

Sådan gør du
 

  • Rens og skyl rabarberne. Skær dem i 2 cm stykker og drys med 5 spsk sukker.
  • Hak mandlerne og bland med havregryn. Rist blandingen på en tør pande ved medium varme under konstant omrøring. Når det begynder at dufte, tilsæt smør samt honning. Rør det grundigt til din rumble bliver sprød. Pas på det ikke bliver brændt!
  • Pisk sukker, vaniljekorn og smør i en skål til det bliver luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes grundigt. Tilsæt tykmælk. Bland mel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.
  • Smør en springform. Hæld 2/3 af rabarberne i dejen og 1/3 i havregrynene. Hæld først dejen i springformen, dernæst havregryns blandingen. Bages ved 175 grader varmluft i omkring ca 1 time. Test med en pind, om den er færdig. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift nem rabarbersaft

Nem rabarbersaft

Det har været et utroligt dejligt sommervejr i mange dage. I fredags ville jeg finde på lidt lækkert til min familie og planlagde derfor en nem rabarbersaft. Den tog ingen tid at lave og jeg var helt vild med resultatet. Min søn kom hjem fra skole og sagde at det nu var den bedste saft han havde smagt i sit liv. Ok, han er kun 6 år 😉 men jeg giver ham helt ret. Det er faktisk meget overraskende, så meget mere smag man får med hjemmelavet rabarbersaft.     Se evt flere opskrifter med rabarber her.

Opskrift nem rabarbersaft

Nem rabarbersaft

Der er næsten intet så dejligt som rabarbersaft. Det er frisk, sødt og en smule syrligt. Og så er farven er slet ikke til at stå for. En nem opskrift med et fantastisk resultat.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 17 min
Ret hjemmelavet rabarbersaft, opskrift nem rabarbersaft, opskrift rabarbersaft, rabarber, verdens bedste, verdens bedste saft
Køkken Desserter, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Sommermad
Antal 1 liter saft

Ingredienser
  

  • 1 liter vand
  • 500 g rabarber
  • 1 citron i skiver
  • 2,5 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens rabarberstænger og citron grundigt. Skær rabarber i tern og citron i skiver.
  • Hæld rabarber, citron, vand, rørsukker, vanilje i en gryde.
  • Kog op og lad det småsimre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad saften køle af.
  • Hæld saften gennem en fin sigte. Mas gerne mosen med en ske, så der kommer så meget smag med som muligt. Hæld derefter direkte på flaske. Rabarbersaften kan evt yderligere fortyndes.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på de bedste kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Her er en opskrift på en af mine ynglingskager: Kanelsnurrer. Hele hjemmet kommer til at dufte fantastisk og så smager de bare SÅ godt. Særlig laver jeg dem til mine gæster, da jeg syntes snoningerne er flotte detaljer, som får kagerne til at se ekstra smukke ud. Jeg fryser også gerne nogle ned, da det er en stor portion. Jeg har brugt det super smarte og praktiske genanvendelige bagepapir fra AllCooking, som du kan købe her:   Allcooking.dk

Opskrift på de bedste kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Bløde, lune duftende kanelsnurrer er noget af det lækreste. De er søde, men med lidt brød over sig - så de er heller ikke for søde. De er smukke og helt uimodståelige.
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 3 min
Ret bedste kage, bedste kanelsnurrer, Opskrift på de bedste kanelsnurrer, ynglingskage
Køkken Kager, Picnic
Antal 16 snurrer, ca

Ingredienser
  

  • 40 g gær
  • 4 spsk sukker
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 150 g blødt smør
  • 10 dl hvedemel, cirka.

Fyld

  • 3 spsk kanel
  • 200 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 150 g brun farin

Pynt

  • 1 pisket æg
  • Perlesukker

Sådan gør du
 

Dej

  • Bland smuldret gær, sukker, salt, æg, kardemomme og kærnemælk godt sammen til gæret er opløst. Tilsæt skiftevis smør og hvedemel lidt efter lidt, mens du ælter eller bruger røremaskinen til dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel. Dejen skal være blød og glat. Ælt dejen i ca 10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende. Læg et viskestykke over og lad den hæve 1 time.

Remonce

  • Bland blødt smør, farin, sukker og kanel i en skål. Remoncen skal røres helt ensartet.

Kanelsnurrer

  • Rul dejen ud til en firkant ca 50x60cm og 0,5 cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen. Fold dejen på midten, så det ligger i dobbeltlag. Rul dejen lidt sammen, så lagene hænger sammen. Skær dejen i ca 3 cm strimler. Skær herefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 0,5 cm være tilbage i toppen. Træk strimlen ud til siden og sno den ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 5-6 snoninger. Pas på, at du ikke klemmer remoncen ud. Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger. Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen. Læg kanelsnurrerne med snoningerne opad på to bageplader med bagepapir. Dæk med et viskestykke. Lad dem hæve 30 minutter. Pensl kanelsnurrerne med pisket æg og drys med perlesukker. Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 13-15 min.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Hurtige sunde knasende friske rispapirruller med tigerrejer. Smager også dejlig med svinekød, kylling eller oksekøds strimler. Husk sød chilisauce eller hoisinsauce, som passer perfekt til.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hurtig aftensmad, risapirrullermed tigerrejer, rispapirruller, Sund aftensmad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Forårsmad, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Skaldyr, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Verdensmad, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g rispapir
  • 100 g forårsløg
  • 100 g gulerod
  • 100 g agurk
  • 0,5 avocado i skiver
  • basilikum
  • 50 g saltede peanuts
  • 200 g kogte tigerrejer
  • sød chilisauce eller hoisinsauce

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne i tynde strimler.
  • Læg rispapiret i koldt vand få min, til det er blødt. Lad papiret dryppe af. Læg det på bordet og fordel grøntsager, krydderurter, peanuts og tigerrejer. Rul rispapiret omkring fyldet.
  • Server med sød chilisauce eller hoisinsauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!