Påske

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Når anledningen er lidt særlig, laver jeg gerne disse friterede æg. De er super nemme at lave og tager ikke ret lang tid. Det sværeste i opskriften er, at pille æggene uden at ødelægge dem. Men det er faktisk ikke så svært alligevel, man skal bare være lidt tålmodig og forsigtig. Eventuelt kan man koge et ekstra æg eller to, hvis man er bange for at være fummelfingret 😉

Æggene er skønne i forretter, i salater eller til luksus brunch.

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Friteret æg er en nem opskrift på bare 15 min. Den er både er smuk og smager salt og sprødt, hvilket passer perfekt med det bløde æg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret bedste æg, Friteret æg, luksus æg, luksus brunch, verdens bedste æg
Køkken Forårsmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Påske, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 æg til kogning
  • 1 æg til panering
  • mel
  • panko rasp

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 5 min og køles ned i isvand for at stoppe kogningen.
  • Herefter pilles æggene forsigtigt, pas på de er meget bløde. Vendes i først mel, så i pisket æg, og til sidst i panko rasp.
  • Varm olien op og læg en smule rasp i olien. Den er varm nok, når det bobler omkring raspen. Æggene friteres i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Drys havsalt på lige inden servering.
  • Friterede æg smager skønt i en salat. Som forret fungerer den også fortrinligt. Kan desuden være lækkert til en luksus brunch eller som en fin detalje med biksemad.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på påskekage med citron.

Påskekage med citron

Påsken er en særlig tid. Foråret nærmer sig og kærkomne fridage med familien er i centrum. Hjemme hos os pynter vi gerne lidt op. Denne påske har jeg valgt pastelfarver, som minder mig om lysere dage og en sommer på vej. Derfor fik jeg lyst til at lave en sød og frisk påskekage med søde pastelfarver. Håber i får en dejlig påske!

Opskrift på påskekage med citron.

Påskekage med citron

Vis din kreative side! Lav en frisk, svampet og dekorativ påskekage. Pynt den med alverdens spiselige påskeæg eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser 😉
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
Køkken Forårsmad, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Påske
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 500 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 8 æg
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 citroner, saften herfra
  • 2 usprøjtet citron, revet skal herfra

Cream cheese frosting

  • 150 g blødt smør
  • 200 g 200 g flormelis
  • 200 g 200 g flødeost
  • 0,5 citron
  • evt. pastafarve

Sådan gør du
 

  • Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under piskning. Piskes helt hvidt og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk grundigt i mellem.
  • I en ny skål: bland mel, vaniljesukker og bagepulver røres sammen. De tørre ingredienser sigtes og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes citronsaft samt fint revet citronskal.
  • Dejen hældes i en rund kageform, som er smurt med smør. Sæt kagen i en kold ovn. Temperaturen sættes til 160 gr. Påskekagen skal bages i ca 1 time og 15 min.
  • Lad kagen køle af inden den pyntes.
  • Pynt/ Frosting Pisk smørret blødt og tilsæt flormelissen lidt af gangen i mens du hele tiden pisker. Når cremen er hvid og luftig tilsættes flødeost og cremen røres kortvarigt igennem. Smag til med citronsaft. Tilsæt evt lidt pastafarve efter eget valg. Fordel din frosting på kagen. Pynt med æg, chokolade, slik eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser 😉
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lammekølle

Lammekølle

Lam er dejligt, ikke kun til påske 😉 Denne opskrift bringer det bedste frem i smagen og samtidig dæmper den lidt “uldne” smag, som ind i mellem kan opstå.

En anden lækker måde at tilberede lam på, er sous vide eller vandbad. Hos Gastrofun.dk kan du finde sous vide opskrifter på lam og mange andre skønne råvarer.

Lammekølle

Lammekølle

Denne klassiske opskrift er til dig, som gerne vil lave den perfekte lammekølle. Den bliver sprød, velsmagende og dejlig saftig indeni.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 14 min
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 lammekølle (ca 2 kg m. ben)
  • 1,5 tsk salt
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 3 olivenolie
  • 2 kviste rosmarin

Sådan gør du
 

  • Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv. Gnid lammekøllen med olivenolie, salt, hvidløg, og rosmarin.
  • Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under. Steg lammekøllen i 15 minutter ved 250 grader. Hæld vand i bunden af fadet. Steg videre ved 150 grader i 2 timer. Hæld lidt væske fra bunden af bradepanden over lammekøllen 3-4 par gange undervejs.
  • Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.
  • Tip. Lammekølle kan også laves en kuglegrill, brug et stegetermometer da stegetiden kan være svær at beregne. Kernetemperaturen skal være ca 70 grader.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Forloren hare

Forloren hare

Forloren hare

Forloren hare

Forloren hare er en af de rigtigt gode gammeldags' retter. I denne version er der ekstra meget smag og tilmed en skøn sovs med ribsgele, som passer rigtigt godt til haren.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 2 t 30 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kalv og flæsk
  • 2 store fintrevne gulerødder
  • 2 finrevet løg
  • 2 æg
  • 5 spsk mel
  • 5 spsk rasp
  • 2 dl mælk cirka mål
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 40 g røget bacon i tern
  • bacon i skiver

Sauce

  • 3 spsk majsstivelse
  • 1 dl koldt vand
  • sky fra “haren”
  • 2 spsk Creme fraiche 18 %
  • 3 spsk ribsgele
  • kulør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Rør kødet sammen saltet, til det samlet sig. Tilsæt gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, røget bacon og peber. Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en hare. Læg baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Når den er gylden hældes mælken ved i fadet og den steger videre i yderligere 30 minutter.
  • Sauce: Rør majsstivelse ud i 1 dl koldt vand. Sigt skyen fra “haren” over i en gryde og tilsæt så majsjævningen. Tilsæt creme fraiche. Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør. Retten kan serveres med kogte kartofler og grøntsager.
Tried this recipe?Let us know how it was!