Ostebord

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Koldhævede flutes

Koldhævede flutes

Koldhævede flutes

Koldhævede flutes

Lækre hjemmelavede flutes med sprød krumme og yoghurt som fremhæver den gode smag. De kan fryses, optøs i køleskab og lunes inden servering.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 35 min
Antal 4 flutes

Ingredienser
  

  • 5 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 5 g gær
  • 200 g durummel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør dejen i en røremaskine 20 minutter eller ælt den i hånden til dejen har samlet sig og er blevet jævn og smidig. Sæt dejen på køl i en overdækket skål natten over min. 10 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet en time før den skal bruges. Tænd ovnen på 250 grader. Skær dejen forsigtigt ud til 4 aflange flutes. Dejen skal ikke æltes. Sæt brødene på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve en smule mere, mens ovnen bliver varm. Bages 5 minutter ved 250 grader, herefter i ca. 10-15 minutter ved 200 grader.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Grillet gedeost

Grillet gedeost

Grillet gedeost

Grillet gedeost

Her er en nem og lækker ret med grillet gedeost på brød og salat. Den passer godt som frokost eller forret.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Antal 1 personer

Ingredienser
  

  • 4 skiver gedeost
  • 4 små skiver groft brød
  • 1 tsk honning
  • Feldsalat eller babyspinatblade
  • 20 blåbær
  • 10 mandler eller valnødder
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 spsk æbleeddike
  • 1 kvist frisk timian
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Gedeosten anrettes på brødskiverne og ristes i ovnen på 200 grader ca.10 minutter.
  • Skyl salaten og lad det dryppe af. Pisk 1 tsk honning, sennep, olie, eddike, salt og peber sammen og bland det med salaten.
  • Anret med de ristede skiver brød med ost på salaten. Drys med timian og dryp med en honning. Anret med blåbær og nødder.
Tried this recipe?Let us know how it was!