Oksekød

Opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk.

Boller i karry med lime og kokosmælk

Hjemme hos os har vi spist boller i karry flere gange end jeg kan tælle til. Det har vel nok også en vis betydning, at det var min egen livret som barn – og i dag det er stadig en af mine absolutte favoritter. Gennem mange år har jeg lavet boller i karry efter min mors opskrift, som på mange måder er en meget klassisk opskrift. Hele familien elsker også boller i karry og særlig min søn er blevet vild med det. Jeg tror det ville passe ham godt, hvis vi spiste det hver dag hele ugen 😉 Som tiden gik fik jeg lyst til at prøve en ny måde at lave boller i karry. Efter lidt forskellige forsøg kom jeg frem til denne opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk. Denne nye ret er nu blevet favoritten hjemme hos os og den gamle opskrift er lagt på hylden for en stund. Ofte laver jeg portionen ekstra stor, så der er til at lægge i fryseren.

Opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk.

Boller i karry med lime og kokosmælk

En frisk variant af boller i karry med syrlig lime, sød og mild kokosmælk samt salte sprøde cashewnødder. Nogle gange må en klassiker godt piftes lidt op.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret boller i karry, familiemad, nem aftensmad, verdens bedste aftensmad, verdens bedste boller i karry
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Oksekød, Svinekød, Vintermad
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 revet løg
  • 30 g smør
  • 5 tsk karry
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 spsk limesaft
  • salte cashewnødder
  • 1 bundt brøndkarse
  • 400 g ris
  • salt
  • peber
  • evt frisk finthakket chili uden kerner

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde over med rigeligt vand tilsæt 2 tsk karry. Sæt en gryde med vand over til ris (koges efter instruktion på emballagen)
  • I en skål blandes kød og 2 tsk salt indtil det hænger godt sammen, brug gerne en håndmixer. Tilsæt æg, revet løg, havregryn, lidt peber, samt ca 2-3 spsk kokosmælk. Bland ingredienserne godt sammen.
  • Form kødboller og læg dem i det kogende vand. Kødbollerne er færdige, når de begynder at flyde efter ca 10 min afhængig af størrelsen.
  • Lav en opbagt sovs i en ny gryde. Smelt først smøret, tilsæt melet og rør godt rundt med et piskeris. Tilsæt skiftevis kokosmælk og vand fra kødbollerne lidt af gangen og rør godt i mellem. Lad sovsen småsimre i ca 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld kødbollerne i den færdige sovs.
  • Server ris, boller i karrysovs med cashewnødder og groft hakket brøndkarse. Hvis du er til til stærk mad, drys med lidt finthakket frisk chili.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Nem biksemad med smør

Nem biksemad med smør

Nem biksemad med smør

Nem biksemad med smør

En helt simpel og klassisk opskrift på biksemad med sprøde kartofler, som er super hurtig at lave. Samtidig kan du få brugt dine madrester på en skøn måde.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Aftensmad, biksemad, Hurtig aftensmad, nem aftensmad, Nem biksemad med smør
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Hurtig aftensmad, Oksekød, Svinekød, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kød i tern feks skinkekød, oksekød eller lign.
  • 400 g små kogte kartofler
  • 1,5 grofthakket store løg
  • 3 gulerødder i tern
  • 2 æg
  • salt
  • peber
  • smør til stegning
  • ketchup
  • HP sauce
  • eller evt bearnaise

Sådan gør du
 

  • Skær de afkølede kogte kartofler i tern og steg dem i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde. Sæt kartoflerne til side.
  • Smelt igen smør og svits dine gulerodsstykker. Jeg kan godt lide de stadig er lidt faste, så jeg steger dem kun et par min. Sæt de stegte gulerødder til side.
  • Læg nyt smør på panden og steg løg tern ca 2-3 min. Tilsæt dit kød i tern og steg det godt igennem, ca 10 min.
  • Bland kartofler, gulerødder, løg og kød. Smag til med salt og peber. Steg evt 2 spejlæg til retten. Smager også godt med med ketchup og HP Sovs eller bearnaise.

Noter

Bearnaise hjemmelavet
Tried this recipe?Let us know how it was!
Klassisk burger

Klassisk burger

Klassisk burger

Klassisk burger

Brug lidt tid og lav en fantastisk lækker hjemmelavet burger med hjemmebagte boller. Lav en ekstra stor portion boller og frys ned, så har du altid nogen klar.
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 3 min
Samlet tid 50 min
Ret Klassisk burger
Køkken Aftensmad, Amerikansk mad, Grillmad, Oksekød, Verdensmad
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Burgerbollen

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 900 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 20 g groft salt
  • 80 g blødt smør
  • 1 æg til pensling
  • 100 g sesamfrø

Bøffen

  • 1000 g hakket oksekød
  • 2 spsk worchestershire sauce
  • 3 spsk barbecuesauce
  • 2 spsk finthakket løg
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Øvrige ingredienser

  • tomater, agurker, salat mv.
  • ketchup
  • mirakel whip eller mayonnaise
  • evt ost i skiver

Sådan gør du
 

  • Rør gær ud i lunken vand og tilsæt hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen sammen og tilsæt det bløde smør. Ælt dejen godt igennem i 6-8 min. Lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  • Bland alle ingredienser til bøfferne og rør godt igennem. Form 8 bøfferne og sæt dem i køleskabet til de skal steges.
  • Rens og skær dine gøntsager, f.eks tomater, løg, salatblade, agurk mv.
  • Hæld dejen ud på et bord med mel og del den i 8 stykker. Rul hvert stykke til en bolle. Lad bollerne efterhæve på en bageplade ca 30 min.
  • Tryk bollerne flade, så de får den rette størrelse og tykkelse. Herefter skal de hæve igen i en time.
  • Pensl bollerne med pisket æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 220 grader i ca 12-14 min. Tag dem ud når de er gyldne.
  • Steg bøfferne som ønsket på en pande eller på grillen. Sæt din burger sammen, som du bedst kan lide den.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Lasagne

Nem lasagne

Lasagne

Nem lasagne

Denne lasagne har kun ca 10 min arbejdstid og så smager den fantastisk. En god opskrift i en travl hverdag.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 2 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g smør
  • 2 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 dåse konc. tomatpure (70 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8-10 lasagneplader
  • 5 dl mornaysauce
  • 2 spsk rasp

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde uden at det bruner. Svits løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt tomater med væde, tomatpuré, hvidløg, salt og peber. Lad kødsaucen simre ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  • Læg lagvis kødsauce og lasagneplader i et smurt stort fad og afslut med mornaysauce øverst. Drys lasagnen med rasp og bag den ca. 35 min. ved 200°.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Græske frikadeller med tzatziki

Græske frikadeller med tzatziki

Græske frikadeller med tzatziki

Græske frikadeller med tzatziki

Er du vild med hvidløg, så kommer du ikke uden denne lækre ret. Den smager helt fantastisk, næsten som en lille ferie til Grækenland.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 2 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 2 æg
  • 1 dl rasp eller mel
  • 1 revet løg
  • 1 dl mælk
  • 2 fed hakket presset hvidløg
  • 2 tsk oregano
  • 1 dl groft hakket feta
  • 10 finthakket sorte oliven
  • 8 finthakket soltørrede tomater
  • friskkværnet peber
  • Salt
  • Fedtstof til stegningen

Tzatziki

  • 500 g græsk 10 % yoghurt
  • 1 agurk
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 0,5 tsk oregano (finthakket, hvis frisk)
  • 0,5 tsk dild (finthakket, hvis frisk)
  • friskkværnet peber
  • Groft salt

Sådan gør du
 

  • Rør det hakkede kød sammen salt, til det bliver sejt. Bland med de øvrige ingredienser. Frikadellerne steges i fedtstof.

Tzatziki

  • Agurk rives på et rivejern med store tænder. Massen lægges i en si, og der drysses en smule salt over, for at få væden ud. Lad det dryppe af i 15-30 minutter. Yoghurt kommes i en skål og blandes med hvidløg.
  • Den revne agurk må gerne nærmest vrides fri for væske, inden den kommes i yoghurten. Herefter blandes forsigtigt rundt. Tilsæt dild og oregano. Olivenolien vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tzatziki har godt af at stå på køl inden den skal serveres.
Tried this recipe?Let us know how it was!