Østlig mad

Grillet svinekødspyd

Grillet svinekødspyd

Grillet svinekødspyd

Grillet svinekødspyd

Grillet svinekødspyd er særlig gode, fordi de har ligget i en smagfuld vietnamesisk inspireret marinade, som giver en helt fantastisk smag og saftigt kød.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 22 min
Ret Grillet svinekødspyd
Køkken Aftensmad, Grillmad, Østlig mad, Svinekød
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 g svinekød feks nakkefillet
  • træpinde (lagt i blød i vand ca 15 min)

Marinade

  • 4 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket løg
  • 2 stænger citrongræs
  • 6 spsk honning
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 tsk peber

Sådan gør du
 

  • Skær hvidløg, citrongræs og løg i små stykker og bland de øvrige ingredienser til marinaden. Blend det grundigt med en stavblender til en sauce.
  • Skær svinekødet tern. Vend det sammen med marinaden og lad det trække i mindst en time, men gerne længere tid.
  • Sæt svinekødet på spyd og grill over kul eller ovnens grillfunktion 230 grader ca 15-20 min indtil de er gennemstegte.
  • Disse grillet svinekødspyd passer godt sammen med en salat af friske og sprøde grøntsager, drysset med peanuts samt ris eller nudler. Desuden er de lækre i vietnamesiske forårsruller eller i pitabrød.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Grillet kyllingespyd med sataysauce

Grillet kyllingespyd med sataysauce

Grillet kyllingespyd med sataysauce

Grillet kyllingespyd med sataysauce

Grillet marineret sprøde kyllingespyd med en lækker peanutbutter satay sauce. Kan spises som hovedret med ris og agurk eller som forret uden ris.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Grillet kyllingespyd med sataysauce
Køkken Aftensmad, Forret, Frokost, Grillmad, Hurtig aftensmad, Kylling, Østlig mad, Picnic
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 kyllingebryst
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 lime
  • 3 spsk rød karry
  • 2 fed presset hvidløg revet
  • træspyd (ligget i vand ca 15 min)
  • 6 spsk honning

Sataysauce

  • 1,5 dl grov peanutbutter
  • 1,5 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk rød karry
  • 1 lime

Sådan gør du
 

  • Tænd for grillen. Ovn med grill funktion kan også benyttes.
  • Skær hvert kyllingebryst i tre lange stykker. Bland kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen til en marinade. Læg kyllingen i marinaden og lad det trække minimum 30 min ved stuetemperatur.
  • Rør peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker, fiskesauce og limesaft sammen til sataysauce.
  • Sæt kyllingen på spyd. Pensl grillristen med olie. Pensl kyllingen med honning og grill til de er gennemstegt.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Thaisuppe med kylling

Thaisuppe med kylling

Thaisuppe med kylling

Thaisuppe med kylling

En meget lækker thaisuppe med kylling og champion med masser af smag. Den er hurtigt klaret på bare 20 min, når du har andet at bruge tiden på. Spis godt brød til.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Thaisuppe med kylling
Køkken Aftensmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Kylling, Østlig mad, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kylling inderfilet i små stykker
  • 2 spsk Olie
  • 1 rødløg i både
  • 1,5 spsk friskrevet ingefær
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket chilli
  • 2 stænger halveret citrongræs
  • 2 dåser kokosmælk
  • 5 spsk limesaft
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 bundt forårsløg i fine skiver
  • evt. thaibasilikum
  • friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skær kylling i små stykker. Varm en gryde op med olie og sauter kylling i gryden i ca 2 min. Tilsæt champion og rødløg, steg videre 2 min.
  • Tilsæt ingefær, hvidløg, chili, citrongræs i samt kokosmælk og hønsebouillon. Lad suppen små simre i 10 min.
  • Tilsæt limesaft og forårsløg. Smag til med salt og peber. Server med godt brød og evt med hakket thai basilikum.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Stegte nudler med tigerrejer

Stegte nudler med tigerrejer

Stegte nudler med tigerrejer

Stegte nudler med tigerrejer

En dejlig nem opskrift som har en skøn kombination af sødt og salt, sprødt og blødt med et snært af chili og ingefær.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g sorte tigerrejer
  • 0,5 finthakket rød chili, uden kerner
  • 2 fed finthakket hakket hvidløg
  • 1 cm revet ingefær
  • 100 g svampe i grove stykker
  • 1 løg i både
  • 100 g bønnespirer
  • 2 forårsløg i fine skiver
  • 2 spsk spsk østersauce
  • Soyasauce
  • Ægnudler
  • 100 g salte peanuts

Sådan gør du
 

  • Kog nudlerne, som anvisning på pakken. Når de er færdigkogt hældes vandet fra gryden, men lad en smule vand blive tilbage (så bliver de ikke tørre) og stil nudlerne til side.
  • Pil og rens rejerne. I en stor gryde eller wok, svits rejerne  sammen med hvidløg, chili og ingefær i olie i ca. 2 minutter. Hæld indholdet i en skål og sæt til side.
  • Svits herefter resten af grøntsagerne i ca 4-5 min til de er let møre. Vend nudler, rejer og grøntsager sammen i gryden og tilsæt østersauce. Tilsæt soyasauce efter smag. Server med citron eller lime, samt groft hakkede peanuts.
Tried this recipe?Let us know how it was!