Økonomisk mad

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på råsyltet græskar med vanilje.

Råsyltet græskar med vanilje

Råsyltet græskar med vanilje kan bruges som lækkert tilbehør eller topping til stegt fisk, kylling, grøntsager eller kød. Det smager også dejligt på smørrebrød med f.eks. leverpostej. Når man råsylter bevarer man lidt mere “bid” i græskaret, hvilket giver en rigtig lækker konsistens. Se flere opskrifter med skønne græskar.

Opskrift på råsyltet græskar med vanilje.

Råsyltet græskar med vanilje

Sød og syrligt råsyltet græskar med vanilje, smager lækkert med fisk, kød og kylling. De lækre græskartern bevarer deres faste struktur, hvilket giver et dejligt "bid".
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret græskar, hokkaido, råsyltet græskar med vanilje, vanilie, vanilje
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Halloween, Økonomisk mad, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 0,5 tsk fint salt
  • 300 g hokkaido græskar i små tern
  • 2 dl eddike
  • 2,5 dl rørsukker
  • 1 stang vanilje

Sådan gør du
 

  • Rens og skær græskaret i små tern. Drys lidt salt på.
  • Bring eddike og rørsukker til kogepunktet sammen med en en flækket vaniljestang. Rør rundt, til sukkeret er smeltet. Lad lagen afkøle lidt. Hæld lagen over det saltede rå græskar.
  • Hæld det råsyltede græskar i et sylteglas. Råsyltet græskar kan holde sig i månedsvis i køleskabet.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på verdens bedste salt karameller

Salt karameller

Advarsel!!! Disse salt karameller er svære at holde nallerne fra! De smager virkeligt, så englene synger. Derudover er de bare super nemme at lave. Jeg er færdig med at købe luksus karameller til dyre penge, fra nu af laver jeg mine egne 🙂 Jeg bruger genanvendelige og super rengøringsvenlige bolchemåtte fra Allcooking.dk, som du kan købe lige her.

Opskrift på verdens bedste salt karameller

Salt karameller

Luksus salt karameller, som smager ligeså godt som købe-gourmet karameller. De er nemme at lave 5 ingredienser i en gryde og røre en gang i mellem, så nemt og så lækkert!!!
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret hjemmelavede karameller, karameller, karameller med fløde, saltkarameller opskrift, verdens bedste karameller
Køkken Desserter, Julemad, Kager, Mad til børn, Økonomisk mad
Antal 40 karameller

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl glucose sirup
  • 1 spsk havsalt - af god kvalitet

Sådan gør du
 

  • Hæld smør, fløde, sukker og glucose sirup i en gryde på medium varme. Lad det småsimre under jævnlig omrøring i ca 40-50 min. Mindre i starten, mest til sidst.
  • Klargør et lille firkantet fad, belagt med en bolchemåtte (kan erstattes med bagepapir med et tyndt lag olie på)
  • Når karamelmassen begynder at slippe bunden, kan du lægge en lille "smagsprøve" på en tallerken og se hvordan hårdheden er. Jo kortere kogetid, des blødere. Jo længere kogetid, des mere hård bliver karamellen. Lav karamellen, som du kan lide den.
  • Når karamelmassen har den rigtige konsistens, tilsæt 1 spsk salt og rør hurtigt rundt. Hæld karamelmassen ud i formen og skær ud i firkanter mens karamellen stadig er lidt lun. Brug evt en pizzaskærer. Karamellerne kan evt pakkes ind i små stykker bagepapir. Opbevares tørt.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift nem æblekage

Nem æblekage

Nem æblekage kan lige klares med et snuptag, hvis tiden er knap. Den smager skønt af kanel og får hele huset til at dufte fantastisk. Når min søn kommer hjem fra skole, afslører duften straks hvad jeg har lavet i køkkenet 😉

Kagen er bagt med genanvendeligt krølfolie, som er perfekt til alle slags kager. Krølfolie kan du finde hos Allcooking.dk.

Opskrift nem æblekage

Nem æblekage

Her er en super hurtig og nem æblekage, som er luftigt og dejlig svampet. Den er et hit hver gang hjemme hos os, både hos store og små.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Allcooking, Allcooking.dk, elsker æblekage, favorit æblekage, hurtig æblekage, nem æblekage, svampet æblekage, verdens bedste, verdens bedste æblekage
Køkken Desserter, Efterårsmad, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Økonomisk mad
Antal 6 personer cirka

Ingredienser
  

  • 5 æbler Gerne syrlige.
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 1 dl mælk
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk kanel blandes med 1 dl sukker
  • 2 tsk formelis

Sådan gør du
 

  • De 4 æbler skrælles og skæres i grove tern. Pisk æg og sukker sammen til en tyk masse. Tilsæt smør og mælk. Lidt af gangen tilsæt mel og bagepulver.
  • Læg bagepapir i en form. Jeg bruger springform på ca 22 cm og genanvendelig krølfolie fra Allcooking.dk. Hæld dejen i formen. Bland kanel med 1 dl sukker. Strø halvdelen hen over dejen. Hæld æbletern ned i dejen jævnt fordelt og strø knap resten af kanelsukkeret på - lag ca 2 spsk tilbage til at drysse på toppen. Skær det sidste æble i tynde både til at pynte kagen på toppen som vist på foto, drys med de sidste 2 spsk kanelsukker.
  • Bages cirka 30 min ved 200 grader varmluft. Drys lidt formelis på toppen inden servering. Kan evt serveres med flødeskum, is og creme fraiche.
Tried this recipe?Let us know how it was!