Nytår

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret daim is, daimis, flødeis, is, iskage med mandelbund, islagkage, islagkage med mandelbund, nem dessert, nem iskage, verdens bedste, verdens bedste iskage
Køkken Desserter, Festmad, Fødseldag, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Nytår, Sommermad
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 170 g sukker (til bunden)
  • 150 g mandler
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker (til isen)
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim-chokolade
  • 1 dl blandet bær
  • 2 dl pynte bær

Sådan gør du
 

  • Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
  • Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kold jordbærsuppe

Kold jordbærsuppe

Kold jordbærsuppe

Kold jordbærsuppe

Denne kolde jordbærsuppe er fantastisk som dessert og overraskende som forret. Suppen har en let sødme og dybde fra løg, æble, ingefær og kanel.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 32 min
Ret Kold jordbærsuppe
Køkken Desserter, Festmad, Forret, Gæster til middag, Nytår, Sommermad, Sund dessert, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 0,5 finthakket løg
  • 1 skrællet og finthakket æble
  • 1 tsk finthakket skrællet ingefær
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 600 g rensede jordbær (alternativt frosne jordbær, optøet)
  • 1 tsk koriander blade
  • 1 tsk finthakket mynteblade
  • 150 ml kop vand
  • spsk cremefraiche
  • evt ristede groft hakket mandler

Sådan gør du
 

  • Varm en gryde med olivenolie på lavt blus. Tilsæt løg og steg dem klare, ikke brune. Tilsæt æble, ingefær , kanel , salt og en knivspids frisk kværnet peber . Fortsæt på lav varme under omrøring , indtil æblerne er møre, ca 10 min . Lad blandingen køle af.
  • Blend æble og løg blandingen med jordbær , koriander og mynte. Tilsæt lidt vand af gangen og blend indtil massen er helt jævn med ønsket konsistens.
  • Lad suppen hvile 1- 3 timer i køleskabet , utildækket. Hvis mere end 3 timer, opbevares suppen i en lufttæt beholder op til 2 dage.
  • Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med en spiseskefuld cremefraiche og evt en spiseskefuld ristede mandle . Serveres straks .
Tried this recipe?Let us know how it was!
Oksemørbrad i kuglegrill

Oksemørbrad i kuglegrill

I vores familie er vi vilde med Oksemørbrad i kuglegrill. Skal det være noget særligt, vælger vi en oksemørbrad – men der er jo mange dejlige opskrifter på grillmad. Dertil passer det også rigtigt godt med skønne salater til. Denne opskrift er perfekt når man skal have gæster og resultatet er særligt vigtigt.

Er du vild med mørt kød, kan du også se hvordan du får fantastiske resultater med sous vide (vandbad) hos Gastrofun.dk

Oksemørbrad i kuglegrill

Oksemørbrad i kuglegrill

Her er en helt simpel opskrift på den perfekte oksemørbrad i kuglegrillen. Rosmarin og løg fremhæver oksekødet helt fantastisk.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg oksemørbrad
  • 2 hakkede løg
  • 2 kviste rosmarin eller lign.
  • 1 liter vand
  • groft salt
  • Friskkværnet peber evt blandet rød, grøn og sort.

Sådan gør du
 

  • Placer en foliebakke i midten af kuglegrillen. Fyld grillkul på langsiderne af foliebakken. Tænd grillkullet.
  • Gør oksemørbraden klar ved at gnide den ind i groft salt og friskkværnet peber. Bind den tynde ende op under mørbraden.
  • Fyld foliebakken med ca. 1 liter vand, løg, rosmarin eller andre krydderurter.
  • Når gillkullet er klar, placer mørbraden over foliebakken på risten. Vend oksemørbraden et par gange, mens den steges. Stegetiden er ca. 50 min. eller med stege termometer til den viser ca. 60 grader. Når oksemørbraden er færdig, lad den hvile i sølvpapir og et viskestykke ca. 15 min.

Noter

Test på note...
Tried this recipe?Let us know how it was!