Morgenmad og brunch

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Når anledningen er lidt særlig, laver jeg gerne disse friterede æg. De er super nemme at lave og tager ikke ret lang tid. Det sværeste i opskriften er, at pille æggene uden at ødelægge dem. Men det er faktisk ikke så svært alligevel, man skal bare være lidt tålmodig og forsigtig. Eventuelt kan man koge et ekstra æg eller to, hvis man er bange for at være fummelfingret 😉

Æggene er skønne i forretter, i salater eller til luksus brunch.

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Friteret æg er en nem opskrift på bare 15 min. Den er både er smuk og smager salt og sprødt, hvilket passer perfekt med det bløde æg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret bedste æg, Friteret æg, luksus æg, luksus brunch, verdens bedste æg
Køkken Forårsmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Påske, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 æg til kogning
  • 1 æg til panering
  • mel
  • panko rasp

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 5 min og køles ned i isvand for at stoppe kogningen.
  • Herefter pilles æggene forsigtigt, pas på de er meget bløde. Vendes i først mel, så i pisket æg, og til sidst i panko rasp.
  • Varm olien op og læg en smule rasp i olien. Den er varm nok, når det bobler omkring raspen. Æggene friteres i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Drys havsalt på lige inden servering.
  • Friterede æg smager skønt i en salat. Som forret fungerer den også fortrinligt. Kan desuden være lækkert til en luksus brunch eller som en fin detalje med biksemad.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Sund avokado nutella

Sund avokado nutella

Opskrift Sund avokado nutella

Sund avokado nutella

Her er et godt alternativ til den traditionelle nutella. En sød blød cremet chokolade spread med knasende kokos, lavet af bla. avokado.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret avokado chokolade spread, avokado spread, Bedste nutella, Nutella, Opskrift Sund avokado nutella, verdens bedste nutella
Køkken Brød, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Sund snack
Antal 1 lille glas

Ingredienser
  

  • 1 avokado
  • 1 dl groft hakkede kokosflager
  • 6 udstenede dadler
  • 2 spsk kakaopulver
  • 0,25 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du
 

  • Frigør avokado fra sten og skal. Tilsæt udstenede dadler, kakaopulver, honning og vaniljepulver. Blend til en ensartet masse med en stavblender. Hvis du ønsker en mere flydende nutella, tilsæt lidt mælk (ko, mandel eller soya).
  • Hak kokosflagerne fint eller groft, alt efter din smag. Bland de hakkede kokosflager i massen. Hæld chokolademassen i et renvasket syltetøjsglas og opbevar det i køleskabet.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift på hurtige boller

Hurtige boller

Opskrift på hurtige boller

Hurtige boller

Svampede bøde og luftige boller på kun en time, hvor kun 15 min er arbejdstid. De er også helt perfekte til fødselsdage. Så nemt, at man ikke kan lade være 😉
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret boller, Brød, nem, nemme boller
Køkken Brød, Fødseldag, Morgenmad og brunch
Antal 12 boller ca

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g smør i små tern
  • 800 g mel

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser, dog mel og smør sidst. Æltes godt sammen i ca 5 min. Sæt dejen et lunt sted til hævning med viskestykke over i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kan evt pensles med æg eller mælk for at få bollerne mere blanke.
  • Bages ca 15 min ved 180 grader.
Tried this recipe?Let us know how it was!