Madpakker til børn

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på proteinboller med quinoa

Proteinboller med quinoa

Opskrift på proteinboller med quinoa

Proteinboller med quinoa

Sunde, lækre, svampede, rustikke og nemme boller med højt proteinindhold. Lige til at have klar i fryseren.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 17 min
Ret proteinboller, quinoa, Sund mad, sund opskrift
Køkken Brød, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Sund frokost, Sund snack
Antal 14 boller ca

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk honning
  • 400 g ukogt quinoa
  • 500 g mel cirka

Sådan gør du
 

  • Kog quinoa i 12 min. Hæld det i en si og lad det køle- og dryppe af.
  • Bland vand, gær, honning og salt. Tilsæt det afkølede og afdryppede quinoa og bland godt. Til sidst æltes melet i blandingen. Sæt dejen til hævning overdækket og lunt i en times tid.
  • Form bollerne og bag dem 15-20 min ved 200 grader. Kan pensles med mælk eller æg, evt drys med frø eller kerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Klatkager lavet af risengrød

Klatkager lavet af risengrød

Klatkager lavet af risengrød

Klatkager lavet af risengrød

Når du nu alligevel står med en rest risengrød, hvorfor så ikke lave lækre klatkager? De tager ingen tid at lave og de smager himmelsk.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Klatkager lavet af risengrød
Køkken Desserter, Julemad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Snacks
Antal 2 personer cirka

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk mel
  • 3 dl kold risengrød
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal hefra
  • smør til stegning
  • 3 spsk evt hakkede mandler

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker, tilsæt med mel. Rør risengrøden grød i sammen med vaniljesukker og citronskal. Man kan også lave dem med hakkede mandler, det smager bestem også godt, men det kan også sagtens undlades.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i ca 20 min, kan evt undlades.
  • Smelt smør på en pande. Læg små klatkager i smørret (ca 1 spsk dej til 1 klatkage), steg dem ved svag til jævn varme i ca 2-3 min på hver side, indtil de er gyldne og faste. Steg resten af klatkagerne, til hele dejen er brugt.
  • Kan serveres med forskelligt tilbehør, her nogle forslag: frisk frugt, kirsebærsauce, æblegrød og kanelsukker, formelis og marmelade, frugtkompot og flødeskum, is og chokoladesovs. De kan også spise helt som de er, både kolde og varme.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Sund muslibar

Sund muslibar

Sund muslibar

Sund muslibar

Forkæl dig selv med knasende sprøde søde myslibarer, et sund alternativ til slik og chokolade, samtidig smager de fantastisk og giver en god mæthed.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Sund snack
Køkken Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Snacks
Antal 20 stykker, ca

Ingredienser
  

  • 200 g mandler (eller andre nødder)
  • 5 dl grov valsede havregryn
  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 dl ahornsirup
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl tørret tranebær
  • 1 dl peanutbutter
  • 2 æg

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen på 175 grader (varmluft). Hak mandlerne groft og bland dem sammen med havregryn, solsikkekerner og hørfrø. Bag dem på en bageplade i 10-15 min, vendes jævnligt. Bland ahornsirup, peanutbutter og æg. Tilsæt den ristede nøddeblanding, rosiner og tranebær. Hæld massen i en stor form eller flere små.
  • Bagetid ca 15-20 min, til det er let gyldent. Pas på de ikke bliver for mørke. Stil formen til afkøling. Skær ud i stykker, når det er helt afkølet. Holdbarhed ca 1 måned i en lufttæt beholder, evt med bagepapir så de ikke klistrer sammen.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Hurtig laks med frisk pasta

Hurtig laks med frisk pasta

Hurtig laks med frisk pasta

Hurtig laks med frisk pasta

Rigtigt hurtig og velsmagende mad med få ingredienser, når tiden er knap. Kombinationen af laks, ost og pasta er bare uimodståelig. Børn elsker også retten, da osten er usynlig.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Hurtig aftensmad, Hurtig laks med frisk pasta, hurtig mad
Køkken Aftensmad, Fisk, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Madpakker til børn
Antal 4 person

Ingredienser
  

  • 600 g laksefilet uden skind og ben
  • 600 frisk pasta
  • 3 dl fløde
  • 2 dl parmesanost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 dl ristede solsikkefrø

Sådan gør du
 

  • Skær laksen i små stykker og drys med lidt salt . Hæld fløden i en bred gryde og giv det et lille opkog , tilsæt revet parmesan og rør godt .
  • I mens sauce simrer tilsæt laks. Rør rundt, så at saucen dækker. Sæt låg på og tag gryden væk fra varmen. Laksen er kogt på to minutter . Kog den friske pasta ifølge pakkes instruktioner. Si vandet fra og hæld pastaen i en dyb tallerken . Hæld laks og sauce forsigtigt over .
  • Pynt med frisk basilikum og ristede solsikkekerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!