Latinamerikansk mad

Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Lav dine helt egne hjemmelavede tortillas stegt på panden med skønne sprøde stykker hvid fisk, lime og chili dressing samt spicy grøntsagsfyld.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tortillas med sprød fisk
Køkken Aftensmad, Fisk, Frokost, Latinamerikansk mad, Verdensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fisk

  • 400 g hvid fisk
  • 2 tsk salt
  • ca 3 dl mel
  • 2 sammenrørte æg
  • ca 3 dl pankorasp
  • olie til stegning

Dressing

  • 6 spsk cremefraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 knsp chili (kan udelades)
  • 4 spsk frisk limesaft
  • salt

Hvedetortillas, 8 stk.

  • 250 g hvedemel
  • ca 1 dl koldt vand
  • 0,5 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 3 dl snittet babyspinat blade
  • 1 dl finthakket koriander
  • 1 finthakket mango
  • 1 finthakket æble
  • 1 finthakket grøn chili (eller jalapeno)
  • 1 finthakket salatløg
  • 1 lime, saft herfra
  • salt

Sådan gør du
 

  • Saml alle ingredienserne til tortillas. Lad dejen hvile i 30 min eller mere.
  • Skær fisken i små stykker. Krydr dem med salt. Vend dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Steg dem gyldne og sprøde i rigelig olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Bland fyldet sammen og smag til med lidt salt.
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt.
  • Form dejen til 8 kugler og læg dem imellem to stykker film. Rul dem flade. Steg dem på en tør, mellemvarm pande i ca 2 min på hver side til de er let gyldne og færdige. Fyld dem med salat, dressing, fyld og fisk. Server med det samme.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Chili con Carne

Chili con Carne

Chili con Carne

Chili con Carne

Dette er luksus udgaven af Chili con Carne, som indeholder både øl og chokolade. En spændende varriant med masser af smag og fylde.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 40 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 grofthakkede løg
  • 5 fed finthakket hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse kidney bønner, drænet og skyllet
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 6 tomater i tern
  • 4 spsk balsamico
  • 1,5 tsk tørret basilikum
  • 1,5 tsk tørret oregano
  • 1 tsk chilipulver (efter behag)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 50 g mørk chokolade (gerne 85%)
  • 1 dl øl (pilsner)
  • 3 tsk sukker
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland alle krydderierne samme i en skål. Varm olie op i en gryde og steg krydderierne ca 1 min. Tilsæt løg og lad dem stege til de bliver klare og ikke brune.
  • Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve. Tilsæt salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg i og lad det stege med et pat minutter. Hæld tomaterne ved. Efter et par minutter tilsæt balsamico og krydderier. Lad det stege lidt og tilsæt så kidney bønner, øl, sukker og chokolade. Lad det stå i og simre i 30 min.
  • Retten kan serveres med ris, friske tomater i tern, creme fraiche og revet ost.
Tried this recipe?Let us know how it was!