Lam

Opskrift på verdens bedste græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Opskrift på verdens bedste græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Farsbrødet er et kæmpe hit hos os. Det er lidt sprød udenpå, dejligt svampet indeni og har masser af smag. Så gør det heller ikke noget, at arbejdstiden er minimal.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret farsbrød, græsk farsbrød, livret, nem mad, verdens bedste
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Lam, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g hakket lammekød alternativ hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2 revet eller finthakket løg
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 dl piskeføde
  • 1 dl mælk
  • 2,5 dl havregryn
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • 3 spsk finthakket soltørrede tomater i olie
  • 1 dl halve, sorte oliven uden sten
  • 150 g smuldret feta
  • 600 g kartofler eller rodfrugter

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser med en håndmixer, på nær oliven, feta og kartofler. Tilsæt oliven og smuldret feta, rør rund med en ske.
  • Form et "brød" i et indfast fad. Rens og skær dine kartofler/rodfrugter i grove stykker. Læg dem langs siderne af det græske farsbrød.
  • Bages i ovnen ved 180 grader i ca 45 min.
  • Smager skønt med tzatziki og en frisk græsk salat.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Lammekølle

Lammekølle

Lam er dejligt, ikke kun til påske 😉 Denne opskrift bringer det bedste frem i smagen og samtidig dæmper den lidt “uldne” smag, som ind i mellem kan opstå.

En anden lækker måde at tilberede lam på, er sous vide eller vandbad. Hos Gastrofun.dk kan du finde sous vide opskrifter på lam og mange andre skønne råvarer.

Lammekølle

Lammekølle

Denne klassiske opskrift er til dig, som gerne vil lave den perfekte lammekølle. Den bliver sprød, velsmagende og dejlig saftig indeni.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 14 min
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 lammekølle (ca 2 kg m. ben)
  • 1,5 tsk salt
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 3 olivenolie
  • 2 kviste rosmarin

Sådan gør du
 

  • Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv. Gnid lammekøllen med olivenolie, salt, hvidløg, og rosmarin.
  • Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under. Steg lammekøllen i 15 minutter ved 250 grader. Hæld vand i bunden af fadet. Steg videre ved 150 grader i 2 timer. Hæld lidt væske fra bunden af bradepanden over lammekøllen 3-4 par gange undervejs.
  • Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.
  • Tip. Lammekølle kan også laves en kuglegrill, brug et stegetermometer da stegetiden kan være svær at beregne. Kernetemperaturen skal være ca 70 grader.
Tried this recipe?Let us know how it was!