Kylling

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

Peanut Butter chicken er en variant af den klassiske Butter Chicken, som jeg fandt på fordi de mange skønne krydderier godt kunne bruge lidt mere blødhed og umami som modspil. Efterfølgende kan jeg se, at der også er andre som har fået denne gode ide. Uanset hvad, er det en skøn gryderet som fungerer rigtigt godt. Ulempen er, at man godt kan få mavepine – hvilket jeg gjorde, da jeg ikke kunne stoppe med at spise i tide 😉 Den klassiske Butter chicken er desuden en meget “blød” ret, derfor passer de salte knasende peanuts bare utroligt godt til retten. Det kan også anbefales, at lave en rigtig god sprød og knasende salat til. Peanut Butter Chicken er absolut værd at prøve og jeg må indrømme der går ikke længe, inden vi skal have den igen.

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

En smagfuld cremet peanut sauce med masser af skønne krydderier med lækre møre kyllingestykker og knasende salte peanuts.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret gryderet, indisk mad, nem aftendsmad, nem mad, peanut butter chicken, peanut gryderet, simremad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk peanutbutter
  • salt og peber
  • 1-2 dl salte peanuts

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden.
  • Når det koger tag ca 2-3 dl sauce i en lille skål. Tilsæt peanutbutter og rør rundt til det er opløst. Hæld saucen med peanutbutter tilbage i gryden og rør rundt. Lad det simre ved lav varme i ca 30 min under jævnlig omrøring, til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift nem butter chicken

Nem Butter chicken

Jeg sidder og spiser resterne fra den lækre nemme Butter Chicken, som vi fik i aftes. Retten er nem, fordi jeg har lavet den lidt mere simpel end den traditionelle. Butter chicken smager utroligt lækkert af varme krydderier, en cremet blød sauce og møre kyllinge stykker. Ja, man spiser godt som madblogger 😉 Retten er jo egentligt simpel i sig selv, men jeg i starten panikkede lidt over de ukendte krydderier som retten indeholder. Heldigvis havde Super Brugsen dem alle, så jeg kun behøvede at handle et sted – dejligt. Nu er jeg rigtigt glad for at være kommet i gang med de nye krydderier. Det er sjovt at udvidde horisonten og prøve noget nyt – en smags rejse om man vil. Jeg valgte at undlade chili, da retten skulle spises af hele familien inklusiv min søn på 7 år. Trods de mange uvante krydderier, var han vild med retten – jeg kan varm anbefale min opskrift på Nem Butter Chicken, en rigtig lækker aftensmad, som kommer på favoritlisten indenfor aftensmad kategorien.

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes variant af Butter Chicken, se denne opskrift på Peanut Butter Chicken.

Opskrift nem butter chicken

Nem Butter chicken

En smagfuld cremet gryderet med masser af skønne krydderier og en lækre møre kyllingestykker. Smager godt med en sprød salat og ris.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret butterchicken, butterchicken opskrift, butterchicken price, gryderet, nem aftensmad, nem butter chicken, opskrift butterchicken
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca 30 minutter til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling er helt vidunderlig. Den oser af sol og sommer…og måske lidt 90ér, ha ha. Det hele startede med at jeg fandt en utrolig sød sommertaske med ananas motiver på. Så tænkte jeg, at det kunne være sjovt at gå i gang med et ananas tema. Denne dejlige opskrift, er så den første i temaet 😉 Jeg tænker, at mange flere vil følge. Ananas er jo en fantastisk frugt med mange muligheder.

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Her er en flot og super lækker nem aftensmad lavet på kun 30 min. Retten har en kraftig smag af salt soja, sød ananas og knasende nødder. Vil du spare tid, så brug dåse ananas.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Festmad, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Kylling, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 ananas
  • 0,5 dl soja sauce
  • 2 spsk brunt sukker
  • 2 dl ananassaft
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 Olie til stegning
  • 300 g kylling inderfillet i små stykker
  • 2 tsk maizena majsstivelse
  • ris til servering
  • agurk og forårsløg
  • salte cashewnødder

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte risen over efter anvisningen. Rens og skær forårsløg og agurker i små stykker.
  • Del din ananas i halvt og lad stammen være intakt - som på foto. Skær frugten langs kanten og brug en ske til at løsne under frugtkødet. Skær den hårde stamme fra og skær ananas i mindre stykker.
  • I en lille skål blandes soja sauce, brunt sukker, ananasjuice, hvidløg og majsstivelse. Drys kyllingestykkerne med lidt salt og steg dem på en pande ca 2-3 min til de er lige akkurat gennemstegte. Sæt kyllingestykkerne til side. Hæld saucen på panden og lad den simre til den er tyk og klistret. Tilsæt kylling og ananas, rørt godt rundt i ca 2 min.
  • Anret de kogte ris, kylling og ananas blandingen og drys med cashewnødder, forårsløg og agurk.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Kylling i karry med blomkål og spinat

Kylling i karry med blomkål og spinat

Okay…dette er en ret, som jeg absolut elsker meget højt. Kylling i karry med blomkål og spinat er en af mine livretter i hverdagskøkkenet. Efter min mening, er dette verdens bedste kylling i karry – fordi den har en fantastisk smag og det er skønt at den kun tager ca 30 min at lave. Lige noget som passer mig godt, når hverdagen er travl.

Opskrift Kylling i karry med blomkål og spinat

Kylling i karry med blomkål og spinat

En nem opskrift på kylling i karry med blomkål og spinat. Retten er mild med skøn smag af karry, kokos samt knasende blomkål kokosflager- en ret som jeg kraftigt kan anbefale.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Hurtig aftensmad, Kylling, Sommermad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g kylling inderfillet i små stykker
  • 1,5 løg i tynde både
  • 1 blomkål i små buketter
  • 2 spsk konc. tomatpure
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk karry
  • 100 g frisk babyspinat blade
  • 0,5 dl vand
  • Olie til stegning
  • salt og peber
  • basmati ris
  • 2 spsk groft hakkede kokosflager

Sådan gør du
 

  • Kog risene efter anvisning på pakken. Rens, pil og skær løg i tynde skiver. Skyl og tør blomkål, del det i mundrette stykker.
  • Varm lidt olie på en pande, tilsæt karry og lad den stege ca 30 sekunder. Tilsæt kyllingestykkerne, steg dem til de er brunet nogle få min. Tisæt blomkålstykkerne og steg yderligere i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomatpure, kokosmælk og vand. Kog det i ca 5 min. Smag til med salt og peber. Skyl og tør spinatbladene, de skal tilsættes lige inden servering. Drys med kokosflager. Serveres med ris.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Wok med kylling og ingefær

Wok med kylling og ingefær

Wok med kylling og ingefær

Wok med kylling og ingefær

En sund og frisk wokret med masser af grøntsager. Retten har en dejlig smag af sojasauce, ingefær, hvidløg og lidt sød chili. Smager godt med blomkålsris (revet blomkål i kogt vand 30 sek)
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Kylling, Sund aftensmad, Sund frokost
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst i strimler
  • 2 spsk sesamolie
  • 30 g ingefær, revet
  • 1 broccoli buketter
  • 2 løg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, grofthakket
  • 250 g champion i skiver
  • 100 g forårsløg i strimler
  • 3 fed hvidløg i tynde strimler
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 6 spsk sojasauce
  • 2 spsk sød chili sauce
  • 1 citron
  • salt

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne inden du starter.
  • Hæld sesamolie på en wok eller stegepande, steg kyllingestrimlerne ca 5-6 min.
  • Tilsæt grøntsagerne. Start med broccoli, champion og ingefær, steg i ca 2 min. Derefter tilsættes løg, forårsløg og peberfrugt, slut af med hvidløg. Det hele steges yderligere 2-3 min. Tilsæt herefter karrypasta, soja, sød chili. Kog yderligere 1-2 min. Smag til med salt, citronsaft.
Tried this recipe?Let us know how it was!