Italiensk mad

Opskrift på den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza. Brug lige 10 min på at samle en pizzadej aftenen før. Så får du den skønneste kvalitetspizza, hvor du kan toppe den med lige nøjagtigt alle dine favoritter. Når jeg laver pizza, bruger jeg altid gode og friske råvarer. Der skal nemlig ikke så meget fyld på en pizza – hellere for lidt end for meget. Lav din pizza med alt det du elsker! Husk almindeligt bagepapir ofte kun tåler 250 grader – skal din pizza være rigtig sprød skal den have 300 grader. Jeg anbefaler at bruge rigtigt godt genanvendeligt bagepapir som tåler 300 grader. Her kan du købe mit bagepapir: allcooking.dk

Opskrift på den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza

En lækker hjemmelavet pizza med sprød bund og friske råvarer, vil altid være langt bedre end takeaway pizza - efter min mening 😉 Her har du opskriften på den skønne pizzadej.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 9 min
Samlet tid 48 min
Ret opskrift på den bedste og nemmeste pizza, opskrift pizza, pizza opskrift, Pizzadej, verdens bedste pizza
Køkken Aftensmad, Frokost, Italiensk mad, Lav mad med børn, Mad til børn
Antal 4 pizza'er

Ingredienser
  

  • 20 gram fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 10 g gær
  • 700 ml vand
  • 800 gram hvedemel, cirka. min. 12g protein/ 100 g.

Sådan gør du
 

  • Start med at opløse salt, sukker, gær og vand i en skål. Herefter tilsættes melet og det skal blandes godt til alt melet er vådt. Det bliver en ret våd dej. Lad det hæve minimum 8 timer med husholdningsfilm over.
  • Hæld dejen ud på et rigelig meldækket bord. Fold dejen i 3 lag, så den er knap så fugtig i overfladen. Del den herefter i 4 lige store dele, og fold hjørnerne ind under, så de får en rund form. Drys lidt mel på toppen og dæk dem med husholdningsfilm igen. Lad dem hæve 30 minutter. Tænd ovnen på 300 grader varmluft.
  • Læg dejstykkerne på et meldækket bord. Tryk dejen flad med fingrene. Kom lidt mel på armene, og få dejen op på hænderne, der er samlet. Lad dejen trække sig selv ud, og vend den over på et stykke bagepapir. Her kan du lige trække i kanterne, hvis noget af det er blevet lidt for tykt.
  • Læg herefter fyld på. Jeg har lavet disse to kombinationer: 1. Tyndt lag tomatsauce, lidt mozzarella, frisk ananas. Efter bagningen parmaskinke og frisk basilikum blade. 2. Mozzarella, tynde kartoffelskiver vendt i olivenolie, gedeost og frisk rosmarin. Efter bagningen rucola salat, rødløg og balsamico.
  • Sæt pizzaerne midt i den varme ovn i ca 5-8 min indtil bunden er blevet sprød. Hele pizzaen skal løfte sig med op, når du tager fat i siden på den.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Den bedste tomatsauce

Den bedste tomatsauce

Den bedste tomatsauce er ikke helt at komme udenom. Klassisk laves den med pasta og kødboller. Men faktisk synes jeg den passer med mange andre ting som feks fisk, kylling, svinekød, lam og vegetar retter.

Er du vild med saucer, så se også hvordan Gastrofun.dk laver opskrift på Bearnaise sauce, som løfter hjemmelavet mad i nye dimensioner.

Den bedste tomatsauce

Den bedste tomatsauce

Opskriften på den bedste tomatsauce, som er mild med god smag af tomat og krydderurter. Hemmeligheden er gulerødderne, som giver sødme og blødhed.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Den bedste tomatsauce
Køkken Italiensk mad, Økonomisk mad, Saucer
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 skiver røget bacon
  • 3 spsk smør
  • 2 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater (god kvalitet)
  • 0,25 tsk muskatnød
  • 1 spsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
  • 5 spsk tomatpure
  • 2 gulerødder i tynde skiver
  • 1 revet æble uden skræl
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Steg bacon i en gryde med smør. Dryp bacon af på et stykke køkkenrulle. Steg løg og hvidløg klare og bløde i smørret med baconfedt.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser. Hak den sprøde bacon i meget små stykker og kom det i gryden. Kog op og lad det simre i 15 min. Blend saucen med en stavblender.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Spaghetti bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti bolognese

Spaghetti Bolognese

En smagfuld variant af spagetti bolognese / spagetti kødsovs. Den tager lidt tid at lave, men arbejdstiden er kort, og den absolut er værd at vente på.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 2 t 30 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g røget bacon
  • 3 kviste frisk timian (eller 1,5 tsk tørret)
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 2 finthakkede løg
  • 2 spsk balsamico
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 glas rødvin
  • 500 g spaghetti
  • evt frisk revet parmesanost

Sådan gør du
 

  • Skær baconen i små tern og steg i olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme. Når baconen er stegt, lægges den på et stykke køkkenrulle og drypper af.
  • Kom løg, hvidløg og timian i gryden og steg det under omrøring, til løgene er bløde og klare uden at blive brune. Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge ind. Kom balsamico, muskatnød, bacon og hakkede tomater i.
  • Lad det simre en time ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, ellers tilsæt en smule vand. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres koges. Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server evt med friskrevet parmesanost.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Kødboller med spaghetti

Kødboller med spaghetti

Kødboller med spaghetti

Kødboller med spaghetti

Kødboller med spaghetti er en velsmagende klassiker, som er elsket af børn og voksne. Denne opskrift er nem og tager ingen tid at lave.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 finthakket løg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk revet muskatnød
  • olivenolie
  • 200 ml tomatpuré (ikke koncentreret)
  • 400 g spaghetti
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g revet parmesan
  • 1 lille bundt frisk basilikum

Sådan gør du
 

  • Rør kød sammen med salt, indtil det samler sig. Tilsæt æg, fintrevet løg, paprika og muskatnød. Rør grundigt. Form små kugler på cirka 3-4 centimeter i diameter og steg dem gyldne på en varm pande.
  • Tilsæt tomatpure, salt, peber samt sukker og lad det simre i ca. 10 min. Kog spaghettien imens.
  • Drys ost og basilikumblade hen over retten før servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Pasta med svampe

Pasta med svampe

Pasta med svampe

Pasta med svampe

Denne ret er hurtig og nem at lave. Den har en dejlig smag af svampe, sprøde forårsløg, et frisk pift af citron med en skøn sovs til. Bedste pasta på ingen tid.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 g frisk pasta
  • 2 forårsløg
  • 500 g svampe (f.eks. champignon, kantareller & østershatte)
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld Frisk bredbladet persille
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk Olie
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Skær rødderne af forårsløgene og hak dem i ca. 1 cm. stykker. Rens svampene, skær dem i 2-3 cm stykker. Lynsteg forårsløg og svampe gyldne i en gryde med olie.
  • Hæld fløden i og lad retten småsimre i 10 min. Tilsæt 2 spsk. citronsaft, en smule reven citronskal, samt salt og peber.
  • Kog pastaen i vand med salt og lidt olie efter anvisning på pakken. Bland svampeblandingen og pastaen i gryden og drys 4 spsk. hakket persille over retten lige inden servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!