Halloween

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på råsyltet græskar med vanilje.

Råsyltet græskar med vanilje

Råsyltet græskar med vanilje kan bruges som lækkert tilbehør eller topping til stegt fisk, kylling, grøntsager eller kød. Det smager også dejligt på smørrebrød med f.eks. leverpostej. Når man råsylter bevarer man lidt mere “bid” i græskaret, hvilket giver en rigtig lækker konsistens. Se flere opskrifter med skønne græskar.

Opskrift på råsyltet græskar med vanilje.

Råsyltet græskar med vanilje

Sød og syrligt råsyltet græskar med vanilje, smager lækkert med fisk, kød og kylling. De lækre græskartern bevarer deres faste struktur, hvilket giver et dejligt "bid".
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret græskar, hokkaido, råsyltet græskar med vanilje, vanilie, vanilje
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Halloween, Økonomisk mad, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 0,5 tsk fint salt
  • 300 g hokkaido græskar i små tern
  • 2 dl eddike
  • 2,5 dl rørsukker
  • 1 stang vanilje

Sådan gør du
 

  • Rens og skær græskaret i små tern. Drys lidt salt på.
  • Bring eddike og rørsukker til kogepunktet sammen med en en flækket vaniljestang. Rør rundt, til sukkeret er smeltet. Lad lagen afkøle lidt. Hæld lagen over det saltede rå græskar.
  • Hæld det råsyltede græskar i et sylteglas. Råsyltet græskar kan holde sig i månedsvis i køleskabet.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Græskarkage med chokoladestykker

Græskarkage med chokoladestykker

Græskarkage med chokoladestykker

Græskarkage med chokoladestykker

Denne græskarkage er dejlig blød og våd med varme krydderier og lækre små chokoladestykker. En rigtig efterårskage, som matcher skønt med en kop varm the.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 11 min
Køkken Efterårsmad, Halloween, Kager
Antal 15 stykker, ca

Ingredienser
  

  • 120 g grahamsmel
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,25 tsk muskatnød
  • 0,25 tsk ingefær
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 dl kokosolie, smeltet
  • 2,4 dl græskarpuré på dåse
  • 0,5 dl græsk yoghurt
  • 0,5 dl ahornsirup
  • 0,5 dl brun sukker
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl chokoladeknapper

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smør en bageform ca 20 x 15 cm med fedtstof.
  • Bland mel, bagepulver, krydderier, salt og sæt det til side. Smelt kokosolie ved at placere det i en mikrobølgeovn i 15 sekunder af gangen med omrøring imellem, indtil der ikke er flere klumper. I en ny skål, bland græskar, græsk yoghurt, ahornsirup, sukker, æg og vanilje. Tilføj kokosolien herefter.
  • Bland de våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør forsigtigt. Tilsæt chokoladeknapper og vend forsigtigt rundt i dejen. Fordel dejen i formen, bagetid ca 50 min. Lad kagen køle min 10 min før servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Halloweensjov, madpakker med frokost og lidt sødt.

Halloween sjov

Halloweensjov, madpakker med frokost og lidt sødt.

Halloween sjov

Halloween handler om at have det sjovt og slippe fantasien løs. Her er et foto med ideer til madkasser med frokost og lidt lækkert.
Køkken Halloween
Antal 1 personer

Ingredienser
  

  • 1 frokost
  • 1 snaks eller søde sager
Tried this recipe?Let us know how it was!
Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar smager skønt som tilbehør til aftensmad eller i en salat. Det er rigtigt sundt og arbejdstiden er minimal. Absolut en af mine favorit opskrifter, ikke kun til halloween 😉
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Køkken Amerikansk mad, Halloween, Sund aftensmad, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg græskar fx hokkaido
  • 4 tsk tørret timian
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 citron, saften herfra
  • 2 spsk flydende honning
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du
 

  • Halvér græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i både.
  • Bland timian, presset hvidløg, , citronsaft, honning, olivenolie, salt og lidt peber i en stor frysepose eller skål. Tilsæt græskarbådene og fordel marinaden grundigt.
  • Læg græskarstykkerne i et stort ovnfast fad eller bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca 25-30 min, til de er møre.
Tried this recipe?Let us know how it was!