Grillmad

Grillede asparges med bacon

Grillede asparges med bacon

Grillede asparges med bacon

Grillede asparges med bacon

Grillede asparges med bacon er det nemmeste at lave og det smager helt forrygende. Dryp med lidt citron efter de er grillede, det giver en skøn friskhed.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret asparges, Grillede asparges med bacon, Grillmad
Køkken Festmad, Gæster til middag, Grillmad, Tilbehør til aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 bundt asparges
  • 2 pakker bacon
  • 1 citron
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Rens og knæk den grove del af asparges. Rul bacon omkring.
  • Grill dem på direkte varme 5-10 min indtil baconen er stegt, vendes jævnligt. Kan også laves i ovnen på grill program.
  • Drys med salt og peber. Dryp med lidt citron og server.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Den bedste grillmarinade

Den bedste grillmarinade

Den bedste grillmarinade

Den bedste grillmarinade

Her er min favorit grillmarinade som kan bruges til stort set alt. Jeg bruger den til kød, fjerkræ, fisk og grøntsager. Den får stort set alt til at smage godt.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret barberque marinade, berbeque sauce, Den bedste grillmarinade
Køkken Grillmad, Saucer
Antal 2 dl marinade

Ingredienser
  

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl brun farin
  • 2 fed presset hvidløg
  • 3 spsk teriyaki sauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk citronsaft
  • evt tabasco
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser sammen (lav gerne for meget til køleskab eller fryser) Det bedste resultat får du ved at lægge dit kød/fisk/fjerkræ i marinaden minimum 30 minutter før tilberedning, men gerne 2 timer. Brug evt en frysepose til opbevaring, det sikrer også en god fordeling af marinaden. Har du travlt kan du også bare pensle dine grøntsager, kød, fisk eller kylling og grille det med det samme, marinaden er stadig rigtigt god.
  • Pensl gerne med ekstra marinade imens du griller.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Honning og ingefær grillet laks

Honning og ingefær grillet laks

Honning og ingefær grillet laks

Honning og ingefær grillet laks

Disse gyldne stykker laks er marineret i skøn asiatisk inspireret marinade med ingefær, honning og teriyaki sauce. Laksen smager skønt i en salat eller med ris og grøntsager.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Honning marineret grillet laks
Køkken Aftensmad, Festmad, Fisk, Gæster til middag, Grillmad, Hurtig aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 skiver Laks
  • 4 spsk flydende honning
  • 5 spsk teriyaki sauce
  • 1 cm finthakket frisk ingefær
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • sorte og hvide sesamfrø
  • olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland teriyaki sauce, honning, hvidløg, ingefær og citronsaft. Hæld marinaden i en frysepose sammen med laks. Læg posen i køleskabet i 30 min eller længere.
  • Steg laksen på grillen (fordel gerne lidt olie på grillristen med lidt køkkenrulle) eller steg laksen på en pande, gerne grillpande i lidt olie. Hæld løbende mere marinade over laksen, imens den steger. Laksen skal kun lige akkurat være gennemstegt
  • Drys med lidt sesamfrø og server med en god salat, ris eller grillede grøntsager.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Nye gulerødder med citron og sesamdressing

Nye gulerødder med citron og sesamdressing

Nye gulerødder med citron og sesamdressing

Nye gulerødder med citron og sesamdressing

Nye gulerødder er fantastiske. Grill dem eller rist dem på panden og spis dem med denne dressing, som passer utroligt godt til. Gulerødderne er perfekte til fisk, skaldyr og kylling.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Nye gulerødder med citron og sesamdressing
Køkken Grillmad, Sommermad, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 stort bundt nye gulerødder
  • 0,5 citron, saften herfra
  • 4 spsk honning
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 1 soya
  • 1 knsp chili

Sådan gør du
 

  • Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, pas på de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af efterfølgende.
  • Bland ristede sesamfrø med øvrige ingredienser, på nær gulerødderne.
  • Vask og tør gulerødderne. Halver dem, hvis de er tykke. Grill dem ca 2 min på hver side, på en udendørs grill eller grill pande.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Snobrød

Snobrød

Snobrød

Snobrød

Der er ikke noget som at lave snobrød på en sommeraften. Disse snobrød bliver dejlig luftige, gyldne med en sprød skorpe. En helt enkelt og ligetil opskrift, som smager skønt.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 20 min
Samlet tid 2 t 40 min
Ret Snobrød
Køkken Brød, Grillmad, Mad til børn, Madpakker til børn, Sommermad
Antal 4 personer (8 brød)

Ingredienser
  

  • 40 g smør
  • 5 dl mælk
  • 30 g gær
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca 500 g hvedemel
  • 250 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 1 - 1,5 cm tykke pinde

Sådan gør du
 

  • Smelt smør ved lav varme uden det tager farve. Bland det med mælk og herefter gær, som skal røres grundigt ud. Tilsæt sukker, salt og fuldkornsmel og rør grundigt. Tilsæt resten af melet lidt af gangen, til dejen er fast og smidig. Dryp lidt olivenolie på bordet og ælt dejen færdig i det.
  • Læg dejen i en skål, smut med olivenolie. Den skal hæve tildækket i en times tid i stuetemperatur. Kan også koldhæves med 10 g gær i omkring 12 timer i køleskab.
  • Ælt dejen igen og lav 8 lange stykker til at sno om snobrødspinden. Fordel dejen jævnt om pinden, så hele brødet bliver færdigt samtidigt.
  • Hold brødet over bålet, til det er gyldent og slipper pinden let. Smager bedst varme. Madfyld i små stykker: ost, skinke, tomat, pepperoni, pølse, ketchup. Dessertfyld i små stykker: chokolade, skumfiduser, vingummi, daim, jordbær, syltetøj.
Tried this recipe?Let us know how it was!