Gæster til middag

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret daim is, daimis, flødeis, is, iskage med mandelbund, islagkage, islagkage med mandelbund, nem dessert, nem iskage, verdens bedste, verdens bedste iskage
Køkken Desserter, Festmad, Fødseldag, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Nytår, Sommermad
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 170 g sukker (til bunden)
  • 150 g mandler
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker (til isen)
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim-chokolade
  • 1 dl blandet bær
  • 2 dl pynte bær

Sådan gør du
 

  • Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
  • Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling er helt vidunderlig. Den oser af sol og sommer…og måske lidt 90ér, ha ha. Det hele startede med at jeg fandt en utrolig sød sommertaske med ananas motiver på. Så tænkte jeg, at det kunne være sjovt at gå i gang med et ananas tema. Denne dejlige opskrift, er så den første i temaet 😉 Jeg tænker, at mange flere vil følge. Ananas er jo en fantastisk frugt med mange muligheder.

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Her er en flot og super lækker nem aftensmad lavet på kun 30 min. Retten har en kraftig smag af salt soja, sød ananas og knasende nødder. Vil du spare tid, så brug dåse ananas.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Festmad, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Kylling, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 ananas
  • 0,5 dl soja sauce
  • 2 spsk brunt sukker
  • 2 dl ananassaft
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 Olie til stegning
  • 300 g kylling inderfillet i små stykker
  • 2 tsk maizena majsstivelse
  • ris til servering
  • agurk og forårsløg
  • salte cashewnødder

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte risen over efter anvisningen. Rens og skær forårsløg og agurker i små stykker.
  • Del din ananas i halvt og lad stammen være intakt - som på foto. Skær frugten langs kanten og brug en ske til at løsne under frugtkødet. Skær den hårde stamme fra og skær ananas i mindre stykker.
  • I en lille skål blandes soja sauce, brunt sukker, ananasjuice, hvidløg og majsstivelse. Drys kyllingestykkerne med lidt salt og steg dem på en pande ca 2-3 min til de er lige akkurat gennemstegte. Sæt kyllingestykkerne til side. Hæld saucen på panden og lad den simre til den er tyk og klistret. Tilsæt kylling og ananas, rørt godt rundt i ca 2 min.
  • Anret de kogte ris, kylling og ananas blandingen og drys med cashewnødder, forårsløg og agurk.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe er skøn som forret eller hovedret, afhængig af portionens størrelse. Pas på, den mætter mere end man regner med 😉 Lav den med godt brød til samt flot og lækker topping som feks koriander, bredbladet persille, creme fraiche, chili, ristede nødder eller kerner.

Opskrift bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Denne lækre suppe er mild og cremet med rund og lidt sød smag. Suppen er en af mine absolutte favoritter. Den minder meget om græskar suppen, men butternut squashen har en mere blød og rund smag.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 32 min
Ret butternut squash suppe, græskar suppe, verdens bedste butternut squash suppe, verdens bedste græskar suppe, verdens bedste suppe, ynglings suppe
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Gæster til middag, Suppe, Vegetar mad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 butternut squash
  • 1 helt hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 kviste finthakket frisk rosemarin eller 1 tsk tørret
  • 300 ml grøntsagsbouillon, cirka Kan varrieres afhængig af ønsket konsitens
  • 1 fint hakket løg
  • 2 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • groft salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader. Vask din butternut squash. Skær den over i to halvdele og fjern tråde samt kerner. Snit et ternet mønster i frugtkødet. Skær toppen af hvidløget, så alle fedene er synlige i toppen. Gnid hvidløget hen over squash kødet. Læg hvidløget med åbningen nedad i squashens hulrum (hvor der før var kerner) Drys kødsiden med salt, peber og fint hakket rosmarin - gnid det ind med ca 2 spsk olie. Læg squash og hvidløg i ovnen ca 1 time, til det er mørt.
  • Steg det finthakkede løg klart i en stor gryde med 2 spsk olivenolie, uden det tager farve. Når squashen og hvidløget er kølet ned, skrab squash'en ud af skrællen og hvidløgsfedene ud af skallen. Hæld squashkød og hvidløgsfed i gryden. Lad det småsimre i ca 10 min.
  • Blend hele blandingen og tilsæt kokosmælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Når anledningen er lidt særlig, laver jeg gerne disse friterede æg. De er super nemme at lave og tager ikke ret lang tid. Det sværeste i opskriften er, at pille æggene uden at ødelægge dem. Men det er faktisk ikke så svært alligevel, man skal bare være lidt tålmodig og forsigtig. Eventuelt kan man koge et ekstra æg eller to, hvis man er bange for at være fummelfingret 😉

Æggene er skønne i forretter, i salater eller til luksus brunch.

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Friteret æg er en nem opskrift på bare 15 min. Den er både er smuk og smager salt og sprødt, hvilket passer perfekt med det bløde æg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret bedste æg, Friteret æg, luksus æg, luksus brunch, verdens bedste æg
Køkken Forårsmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Påske, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 æg til kogning
  • 1 æg til panering
  • mel
  • panko rasp

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 5 min og køles ned i isvand for at stoppe kogningen.
  • Herefter pilles æggene forsigtigt, pas på de er meget bløde. Vendes i først mel, så i pisket æg, og til sidst i panko rasp.
  • Varm olien op og læg en smule rasp i olien. Den er varm nok, når det bobler omkring raspen. Æggene friteres i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Drys havsalt på lige inden servering.
  • Friterede æg smager skønt i en salat. Som forret fungerer den også fortrinligt. Kan desuden være lækkert til en luksus brunch eller som en fin detalje med biksemad.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på påskekage med citron.

Påskekage med citron

Påsken er en særlig tid. Foråret nærmer sig og kærkomne fridage med familien er i centrum. Hjemme hos os pynter vi gerne lidt op. Denne påske har jeg valgt pastelfarver, som minder mig om lysere dage og en sommer på vej. Derfor fik jeg lyst til at lave en sød og frisk påskekage med søde pastelfarver. Håber i får en dejlig påske!

Opskrift på påskekage med citron.

Påskekage med citron

Vis din kreative side! Lav en frisk, svampet og dekorativ påskekage. Pynt den med alverdens spiselige påskeæg eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser 😉
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
Køkken Forårsmad, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Påske
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 500 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 8 æg
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 citroner, saften herfra
  • 2 usprøjtet citron, revet skal herfra

Cream cheese frosting

  • 150 g blødt smør
  • 200 g 200 g flormelis
  • 200 g 200 g flødeost
  • 0,5 citron
  • evt. pastafarve

Sådan gør du
 

  • Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under piskning. Piskes helt hvidt og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk grundigt i mellem.
  • I en ny skål: bland mel, vaniljesukker og bagepulver røres sammen. De tørre ingredienser sigtes og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes citronsaft samt fint revet citronskal.
  • Dejen hældes i en rund kageform, som er smurt med smør. Sæt kagen i en kold ovn. Temperaturen sættes til 160 gr. Påskekagen skal bages i ca 1 time og 15 min.
  • Lad kagen køle af inden den pyntes.
  • Pynt/ Frosting Pisk smørret blødt og tilsæt flormelissen lidt af gangen i mens du hele tiden pisker. Når cremen er hvid og luftig tilsættes flødeost og cremen røres kortvarigt igennem. Smag til med citronsaft. Tilsæt evt lidt pastafarve efter eget valg. Fordel din frosting på kagen. Pynt med æg, chokolade, slik eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser 😉
Tried this recipe?Let us know how it was!