Frokost

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Jeg kan rigtigt godt lide rustikke salater som giver en god mæthed og samtidig har masser af smag. Grov salat med rosenkål og brombær har begge kvaliteter. Jeg tilsatte lækre sprøde råsyltede græskar med vanilje, som passede rigtigt godt til salaten. Se opskriften på råsyltet græskar med vanilje her. Til denne salat spiste jeg en med en dejlig tahindressing, som er super nem at lave selv. Se min opskrift på tahindressing.

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Denne rustikke salat mætter rigtigt godt og har både søde og syrlige smagsnuancer. Den kan sagtens spise som tilbehør eller som en ret i sig selv. Grov salat med rosenkål og brombær passer også godt med kylling.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret slankemad, Sund mad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Salater, Sund aftensmad, Sund frokost, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad, Vintermad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 8 rosenkål i halve
  • 1 håndfuld friske babyspinatblade
  • 2 spsk soya bønner
  • 10 brombær
  • 10 salte mandler
  • 2 spsk råsyltet græskar (Kan undlades) Opskrift i link ovenfor
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rens rosenkålene. Fjern evt yderbladene. Halver dem og steg i lidt olivenolie ca 5 min til de er let gyldne. Lad dem køle lidt af.
  • Rens øvrige grøntsager. Hak evt mandlerne i grove stykker.
  • Bland alle ingredienserne og slut af med brombær på toppen. Smag til med salt og peber. Server med en god dressing.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe er skøn som forret eller hovedret, afhængig af portionens størrelse. Pas på, den mætter mere end man regner med 😉 Lav den med godt brød til samt flot og lækker topping som feks koriander, bredbladet persille, creme fraiche, chili, ristede nødder eller kerner.

Opskrift bagt butternut squash suppe

Bagt butternut squash suppe

Denne lækre suppe er mild og cremet med rund og lidt sød smag. Suppen er en af mine absolutte favoritter. Den minder meget om græskar suppen, men butternut squashen har en mere blød og rund smag.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 32 min
Ret butternut squash suppe, græskar suppe, verdens bedste butternut squash suppe, verdens bedste græskar suppe, verdens bedste suppe, ynglings suppe
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Gæster til middag, Suppe, Vegetar mad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 butternut squash
  • 1 helt hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 kviste finthakket frisk rosemarin eller 1 tsk tørret
  • 300 ml grøntsagsbouillon, cirka Kan varrieres afhængig af ønsket konsitens
  • 1 fint hakket løg
  • 2 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • groft salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader. Vask din butternut squash. Skær den over i to halvdele og fjern tråde samt kerner. Snit et ternet mønster i frugtkødet. Skær toppen af hvidløget, så alle fedene er synlige i toppen. Gnid hvidløget hen over squash kødet. Læg hvidløget med åbningen nedad i squashens hulrum (hvor der før var kerner) Drys kødsiden med salt, peber og fint hakket rosmarin - gnid det ind med ca 2 spsk olie. Læg squash og hvidløg i ovnen ca 1 time, til det er mørt.
  • Steg det finthakkede løg klart i en stor gryde med 2 spsk olivenolie, uden det tager farve. Når squashen og hvidløget er kølet ned, skrab squash'en ud af skrællen og hvidløgsfedene ud af skallen. Hæld squashkød og hvidløgsfed i gryden. Lad det småsimre i ca 10 min.
  • Blend hele blandingen og tilsæt kokosmælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza. Brug lige 10 min på at samle en pizzadej aftenen før. Så får du den skønneste kvalitetspizza, hvor du kan toppe den med lige nøjagtigt alle dine favoritter. Når jeg laver pizza, bruger jeg altid gode og friske råvarer. Der skal nemlig ikke så meget fyld på en pizza – hellere for lidt end for meget. Lav din pizza med alt det du elsker! Husk almindeligt bagepapir ofte kun tåler 250 grader – skal din pizza være rigtig sprød skal den have 300 grader. Jeg anbefaler at bruge rigtigt godt genanvendeligt bagepapir som tåler 300 grader. Her kan du købe mit bagepapir: allcooking.dk

Opskrift på den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza

En lækker hjemmelavet pizza med sprød bund og friske råvarer, vil altid være langt bedre end takeaway pizza - efter min mening 😉 Her har du opskriften på den skønne pizzadej.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 9 min
Samlet tid 48 min
Ret opskrift på den bedste og nemmeste pizza, opskrift pizza, pizza opskrift, Pizzadej, verdens bedste pizza
Køkken Aftensmad, Frokost, Italiensk mad, Lav mad med børn, Mad til børn
Antal 4 pizza'er

Ingredienser
  

  • 20 gram fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 10 g gær
  • 700 ml vand
  • 800 gram hvedemel, cirka. min. 12g protein/ 100 g.

Sådan gør du
 

  • Start med at opløse salt, sukker, gær og vand i en skål. Herefter tilsættes melet og det skal blandes godt til alt melet er vådt. Det bliver en ret våd dej. Lad det hæve minimum 8 timer med husholdningsfilm over.
  • Hæld dejen ud på et rigelig meldækket bord. Fold dejen i 3 lag, så den er knap så fugtig i overfladen. Del den herefter i 4 lige store dele, og fold hjørnerne ind under, så de får en rund form. Drys lidt mel på toppen og dæk dem med husholdningsfilm igen. Lad dem hæve 30 minutter. Tænd ovnen på 300 grader varmluft.
  • Læg dejstykkerne på et meldækket bord. Tryk dejen flad med fingrene. Kom lidt mel på armene, og få dejen op på hænderne, der er samlet. Lad dejen trække sig selv ud, og vend den over på et stykke bagepapir. Her kan du lige trække i kanterne, hvis noget af det er blevet lidt for tykt.
  • Læg herefter fyld på. Jeg har lavet disse to kombinationer: 1. Tyndt lag tomatsauce, lidt mozzarella, frisk ananas. Efter bagningen parmaskinke og frisk basilikum blade. 2. Mozzarella, tynde kartoffelskiver vendt i olivenolie, gedeost og frisk rosmarin. Efter bagningen rucola salat, rødløg og balsamico.
  • Sæt pizzaerne midt i den varme ovn i ca 5-8 min indtil bunden er blevet sprød. Hele pizzaen skal løfte sig med op, når du tager fat i siden på den.
Tried this recipe?Let us know how it was!