Fransk mad

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger er en klassiker og denne ret er ingen undtagelse. Denne opskrift er med ekstra smag og finthakkede fennikel og gulerødder.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Hvidvinsdampede muslinger
Køkken Aftensmad, Festmad, Fransk mad, Gæster til middag, Skaldyr, Sommermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg muslinger
  • 1 finthakket fennikel
  • 1 finthakket gulerod
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1,5 dl piskefløde
  • olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Muslingerne renses. Hvis de ikke lukker sig ved et let bank, skal de kasseres.
  • Løg og hvidløg steges i olivenolie i en stor gryde, til de er gyldne og bløde. Tilsæt fennikel og gulerødder. Ca 4 minutter ved middelvarme. Hæld muslinger og hvidvin i og vend det hele sammen.
  • Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge i 4-5 min.
  • Når muslingerne åbner sig og er klar, sigt suppevandet fra i en ny gryde. Muslingerne skal blive i den store gryde med låg, så de holder på holde varmen.
  • Suppevandet skal nu koges ned til ca 3 spsk, tilsæt fløden og kog kort op. Smag til med salt og peber. Server i dybe skåle. Husk at uåbnede muslinger kasseres.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Gazpacho suppe med melon

Gazpacho suppe med melon

Gazpacho suppe med melon

Gazpacho suppe med melon

Denne sunde gazpacho suppe med melon skal serveres iskold. Den smager dejlig sødt og salt med masser af friskhed. Kan laves dagen før servering.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Køkken Forret, Fransk mad, Gæster til middag, Sommermad, Spansk mad, Sund frokost, Suppe
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 finthakket agurk
  • 150 g finthakket babyspinat
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket gul peberfrugt
  • 1 finthakket fennikel
  • 3 stænger finthakket bladselleri
  • 2 lime, saft
  • 1 hønsebouillonterning
  • 0,5 liter netmelon (eller galiamelon)
  • friskkværnet peber
  • salt

Pynt, som feks.

  • finthakket rød peber
  • finthakket mango (eller melon)
  • mandler (eller cashew nødder)
  • stimler af limeskal

Sådan gør du
 

  • Opløs bouillonterningen i 1 dl vand og lad det køle af. Blend alle ingredienserne til en suppe, tilsæt bouillon og smag til med salt og peber. Det er vigtigt at alle klumper er blendet væk, er du i tvivl hæld suppen gennem en fin si.
  • Suppen skal serveres iskoldt med finthakket grønt, saltede grofthakkede nødder og stimler af limeskal.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Denne franske klassiker er uimodståelig lækker og slet ikke så svær at lave. Det er en luksusret i hverdagen og en imponerende ret til dine gæster.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 2 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg løg i tynde skiver
  • 40 g smør
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Revet ost, gruyere eller emmentaler
  • friskkværnet peber
  • salt
  • Flute
  • evt 1 glas hvidvin

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og olien i en stor gryde. Steg løgene ca 2 min på høj varme under omrøring. Skru ned til svag varme og forsæt med at brune løgene godt, det tager ca 20 min.
  • Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 20 min. Smag til med salt, peber og tilsæt gerne en bouillonterning, hvis suppen skal have lidt ekstra smag.
  • Skær flute i skiver og grill dem gyldne i ovnen. Tag dem ud og gnid med et overskåret hvidløg. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Læg flute i suppen og drys med revet ost. Sæt skålene tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Grillet gedeost

Grillet gedeost

Grillet gedeost

Grillet gedeost

Her er en nem og lækker ret med grillet gedeost på brød og salat. Den passer godt som frokost eller forret.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Antal 1 personer

Ingredienser
  

  • 4 skiver gedeost
  • 4 små skiver groft brød
  • 1 tsk honning
  • Feldsalat eller babyspinatblade
  • 20 blåbær
  • 10 mandler eller valnødder
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 spsk æbleeddike
  • 1 kvist frisk timian
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Gedeosten anrettes på brødskiverne og ristes i ovnen på 200 grader ca.10 minutter.
  • Skyl salaten og lad det dryppe af. Pisk 1 tsk honning, sennep, olie, eddike, salt og peber sammen og bland det med salaten.
  • Anret med de ristede skiver brød med ost på salaten. Drys med timian og dryp med en honning. Anret med blåbær og nødder.
Tried this recipe?Let us know how it was!