Forret

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Når anledningen er lidt særlig, laver jeg gerne disse friterede æg. De er super nemme at lave og tager ikke ret lang tid. Det sværeste i opskriften er, at pille æggene uden at ødelægge dem. Men det er faktisk ikke så svært alligevel, man skal bare være lidt tålmodig og forsigtig. Eventuelt kan man koge et ekstra æg eller to, hvis man er bange for at være fummelfingret 😉

Æggene er skønne i forretter, i salater eller til luksus brunch.

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Friteret æg er en nem opskrift på bare 15 min. Den er både er smuk og smager salt og sprødt, hvilket passer perfekt med det bløde æg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret bedste æg, Friteret æg, luksus æg, luksus brunch, verdens bedste æg
Køkken Forårsmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Påske, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 æg til kogning
  • 1 æg til panering
  • mel
  • panko rasp

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 5 min og køles ned i isvand for at stoppe kogningen.
  • Herefter pilles æggene forsigtigt, pas på de er meget bløde. Vendes i først mel, så i pisket æg, og til sidst i panko rasp.
  • Varm olien op og læg en smule rasp i olien. Den er varm nok, når det bobler omkring raspen. Æggene friteres i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Drys havsalt på lige inden servering.
  • Friterede æg smager skønt i en salat. Som forret fungerer den også fortrinligt. Kan desuden være lækkert til en luksus brunch eller som en fin detalje med biksemad.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på avokadospread.

Avokadospread

Opskrift på avokadospread.

Avokadospread

Super simpel opskrift på Avokadospread. Det er næsten for nemt, men jeg måtte have opskriften med - da det simpelthen smager så lækkert.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Ret avokado, lækkert pålæg, pålæg, sundt pålæg
Køkken Forret, Frokost, Snacks, Sund snack, Vegetar mad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 avokado
  • 2 fed hvidløg
  • salt

Sådan gør du
 

  • Mos avokado med en gaffel. Pres hvidløg og bland det i avokadoen. Smag til med salt.
  • Smør avokadospread på ristet brød eller knækbrød. Drys evt med ristede nødder og granatæblekerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantareller giver en meget lækker smag i denne dejlige fyldige suppe med muskatnød og citron. Spis godt brød til med citronsmør.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Festmad, Forret, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Suppe, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 30 g smør
  • 400 g rensede kantareller
  • 0,5 finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl tør hvidvin
  • 6 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 0,25 tsk reven muskatnød
  • 2 dl fløde
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 øko citron, skal herfra
  • evt lidt friske krydderurter

Sådan gør du
 

  • Skær kantarellerne i små stykker. Smelt smørret på høj varme i en gryde. Steg kantarellerne lidt, tilsæt løg og steg videre ca 2 min. Drys mel henover og tilsæt hvidvin. Lad det simre i ca 2 min.
  • Tilsæt vand, muskatnød og bouillon, kog videre i ca 10 min under omrøring. Tilsæt fløde og evt friske krydderurter. Kog op under omrøring og smag til med citronskal, salt og peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Quinoasalat med rejer

Denne salat med proteinholdig quinoa er utrolig sund og indholder mange gode næringsstoffer. Den mætter og så smager den bare rigtigt dejligt.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Quinoasalat med rejer, Sund mad
Køkken Forret, Salater, Skaldyr, Sund aftensmad, Sund frokost
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl quinoa
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 0,5 finthakket løg
  • 0,5 terning hønsebouillon
  • 3 dl vand
  • 1 lime
  • 400 g rejer
  • 1 avokado
  • 0,5 finthakket fenikel
  • 100 g finhakket soltørrede tomater
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 granatæble
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Steg hvidløg og løg ved medium varme i en gryde indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt quinoa, vand og hønsebouillon. Lad det simre ved svag varme i ca 15 min. Smag til med salt og peber. Afkøl efterfølgende.
  • Hak grøntsagerne i mindre stykker og pres saften af limefrugten. Fordel den afkølede quinoa blanding ud på et tallerkener. Anret babyspinat, rucola, avocado, soltørrede tomater, fennikel og rejer. Dryp limesaft henover. Pynt med med granatæblekerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!