Forårsmad

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld er altid et hit hjemme hos os. Vi spiser dem både til frokost, aftensmad og i madpakken. Helt ærligt, så kæmper jeg lidt med at få min søn og mand til at spise flere grøntsager. Dette er en utrolig god og lækker måde, at få dem til at spise grøntsager med stort velbehag. Det er også en god måde, at få tømt resterne i køleskabet. Kan du lide humus, passer dette også rigtigt godt til spinatvaflerne – opskrift på humus. Gastrofun har også en god opskrift på vafler uden gluten.

Opskrift Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Skønne sprøde sunde spinatvafler med fyld. Forslag til fyld æg, avokado, humus, falafler, grøntsager, skaldyr, fisk, fjerkræ, kylling, smuldret ost, friske krydderurter.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret spinatvafler fuldkorn, Spinatvafler med fyld, spinatvafler opskrift
Køkken Aftensmad, Brød, Efterårsmad, Forårsmad, Forret, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Picnic, Snacks, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Sund snack, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 g frisk eller frossen spinat
  • 2,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • lidt sort peber
  • 70 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål. Rens spinat grundigt og ryst vandet af. Hæld spinaten i en blender sammen med resten af ingredienserne sammen med melet.
  • Blend indtil det er jævnt og ensartet. Lad evt dejen hvile i 15 min.
  • Fordel en smule olie eller smør i vaffeljernet og steg vaflerne gyldne.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Jeg er vild med rabarber og fik lavet denne dejlige syrlige rabarberkage med crumble forleden. Vi skulle have gæster til frokost i haven, hvor der skulle grilles og hygges. Så det passede rigtigt fint, at jeg lige havde lavet kagen inden gæsterne kom. Hele huset kom til at dufte så dejligt og det var næsten ikke til at vente. Kagen blev serveret lun og alle var begejstret for den. Selv ham, som normalt ikke kunne lide kage, var vild med den. Han kunne godt lide syrligheden og at den ikke var alt for sød. Se evt flere opskrifter med rabarber her.

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble er en lækker kombination af syrlig rabarber, knasende crumble med mandler og en blød sød kage. Smager dejligt med cremefraiche, flødeskum eller is.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 22 min
Ret den bedste rabarberkage, lækker rabarberkage, opskrift med rabarber, rabarberkage, verdens bedste rabarberkage, ynglingskage
Køkken Desserter, Forårsmad, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Sommermad
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber
  • 5 spsk rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 2 dl havregryn
  • 30 g smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 100 g hakkede mandler med eller uden skal

Sådan gør du
 

  • Rens og skyl rabarberne. Skær dem i 2 cm stykker og drys med 5 spsk sukker.
  • Hak mandlerne og bland med havregryn. Rist blandingen på en tør pande ved medium varme under konstant omrøring. Når det begynder at dufte, tilsæt smør samt honning. Rør det grundigt til din rumble bliver sprød. Pas på det ikke bliver brændt!
  • Pisk sukker, vaniljekorn og smør i en skål til det bliver luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes grundigt. Tilsæt tykmælk. Bland mel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.
  • Smør en springform. Hæld 2/3 af rabarberne i dejen og 1/3 i havregrynene. Hæld først dejen i springformen, dernæst havregryns blandingen. Bages ved 175 grader varmluft i omkring ca 1 time. Test med en pind, om den er færdig. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Når anledningen er lidt særlig, laver jeg gerne disse friterede æg. De er super nemme at lave og tager ikke ret lang tid. Det sværeste i opskriften er, at pille æggene uden at ødelægge dem. Men det er faktisk ikke så svært alligevel, man skal bare være lidt tålmodig og forsigtig. Eventuelt kan man koge et ekstra æg eller to, hvis man er bange for at være fummelfingret 😉

Æggene er skønne i forretter, i salater eller til luksus brunch.

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Friteret æg er en nem opskrift på bare 15 min. Den er både er smuk og smager salt og sprødt, hvilket passer perfekt med det bløde æg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret bedste æg, Friteret æg, luksus æg, luksus brunch, verdens bedste æg
Køkken Forårsmad, Forret, Frokost, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Morgenmad og brunch, Økonomisk mad, Påske, Tilbehør til aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 æg til kogning
  • 1 æg til panering
  • mel
  • panko rasp

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 5 min og køles ned i isvand for at stoppe kogningen.
  • Herefter pilles æggene forsigtigt, pas på de er meget bløde. Vendes i først mel, så i pisket æg, og til sidst i panko rasp.
  • Varm olien op og læg en smule rasp i olien. Den er varm nok, når det bobler omkring raspen. Æggene friteres i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Drys havsalt på lige inden servering.
  • Friterede æg smager skønt i en salat. Som forret fungerer den også fortrinligt. Kan desuden være lækkert til en luksus brunch eller som en fin detalje med biksemad.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på påskekage med citron.

Påskekage med citron

Påsken er en særlig tid. Foråret nærmer sig og kærkomne fridage med familien er i centrum. Hjemme hos os pynter vi gerne lidt op. Denne påske har jeg valgt pastelfarver, som minder mig om lysere dage og en sommer på vej. Derfor fik jeg lyst til at lave en sød og frisk påskekage med søde pastelfarver. Håber i får en dejlig påske!

Opskrift på påskekage med citron.

Påskekage med citron

Vis din kreative side! Lav en frisk, svampet og dekorativ påskekage. Pynt den med alverdens spiselige påskeæg eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser 😉
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
Køkken Forårsmad, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Påske
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 500 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 8 æg
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 citroner, saften herfra
  • 2 usprøjtet citron, revet skal herfra

Cream cheese frosting

  • 150 g blødt smør
  • 200 g 200 g flormelis
  • 200 g 200 g flødeost
  • 0,5 citron
  • evt. pastafarve

Sådan gør du
 

  • Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under piskning. Piskes helt hvidt og luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk grundigt i mellem.
  • I en ny skål: bland mel, vaniljesukker og bagepulver røres sammen. De tørre ingredienser sigtes og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes citronsaft samt fint revet citronskal.
  • Dejen hældes i en rund kageform, som er smurt med smør. Sæt kagen i en kold ovn. Temperaturen sættes til 160 gr. Påskekagen skal bages i ca 1 time og 15 min.
  • Lad kagen køle af inden den pyntes.
  • Pynt/ Frosting Pisk smørret blødt og tilsæt flormelissen lidt af gangen i mens du hele tiden pisker. Når cremen er hvid og luftig tilsættes flødeost og cremen røres kortvarigt igennem. Smag til med citronsaft. Tilsæt evt lidt pastafarve efter eget valg. Fordel din frosting på kagen. Pynt med æg, chokolade, slik eller hvad du nu har. Kun fantasien sætter grænser 😉
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Rispapirruller med tigerrejer

Hurtige sunde knasende friske rispapirruller med tigerrejer. Smager også dejlig med svinekød, kylling eller oksekøds strimler. Husk sød chilisauce eller hoisinsauce, som passer perfekt til.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hurtig aftensmad, risapirrullermed tigerrejer, rispapirruller, Sund aftensmad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Forårsmad, Frokost, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Skaldyr, Sommermad, Sund aftensmad, Sund frokost, Verdensmad, Vintermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g rispapir
  • 100 g forårsløg
  • 100 g gulerod
  • 100 g agurk
  • 0,5 avocado i skiver
  • basilikum
  • 50 g saltede peanuts
  • 200 g kogte tigerrejer
  • sød chilisauce eller hoisinsauce

Sådan gør du
 

  • Rens og skær alle grøntsagerne i tynde strimler.
  • Læg rispapiret i koldt vand få min, til det er blødt. Lad papiret dryppe af. Læg det på bordet og fordel grøntsager, krydderurter, peanuts og tigerrejer. Rul rispapiret omkring fyldet.
  • Server med sød chilisauce eller hoisinsauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!