Fødseldag

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret daim is, daimis, flødeis, is, iskage med mandelbund, islagkage, islagkage med mandelbund, nem dessert, nem iskage, verdens bedste, verdens bedste iskage
Køkken Desserter, Festmad, Fødseldag, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Nytår, Sommermad
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 170 g sukker (til bunden)
  • 150 g mandler
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker (til isen)
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim-chokolade
  • 1 dl blandet bær
  • 2 dl pynte bær

Sådan gør du
 

  • Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
  • Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på hurtige boller

Hurtige boller

Opskrift på hurtige boller

Hurtige boller

Svampede bøde og luftige boller på kun en time, hvor kun 15 min er arbejdstid. De er også helt perfekte til fødselsdage. Så nemt, at man ikke kan lade være 😉
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret boller, Brød, nem, nemme boller
Køkken Brød, Fødseldag, Morgenmad og brunch
Antal 12 boller ca

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g smør i små tern
  • 800 g mel

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser, dog mel og smør sidst. Æltes godt sammen i ca 5 min. Sæt dejen et lunt sted til hævning med viskestykke over i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kan evt pensles med æg eller mælk for at få bollerne mere blanke.
  • Bages ca 15 min ved 180 grader.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Æbler med dip og knas

Æbler med dip og knas

Æbler med dip og knas

Æbler med dip og knas

Æbler på en ny og sjov måde, når du har lyst til noget lækkert. Det tager ikke mange minutter at lave dem og kun fantasien sætter grænser for hvad du kommer på.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Køkken Desserter, Fødseldag, Kager, Mad til børn
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 æbler
  • pinde til at holde med

Dip

  • mørk chokolade
  • lys chokolde
  • Karamel

Drys/knas

  • peanuts, grofthakket
  • mørkt chokolade grofthakket
  • kokosmel
  • pistacienødder, grofthakket
  • lakridspulver
  • tørrede hindbær

Sådan gør du
 

  • Skær æblerne i både og sæt dine pinde i den ene ende.
  • Smelt chokolade/ karamel lidt af gangen i mikroovn og rør jævnligt. Giv så lidt varme, som muligt.
  • Når det er smeltet dypper du æblet i, så ca 2/3 er dækket. Drys med nødder eller hvad du har, i mens chokoladen er blød. Sæt alle æblestykkerne på bagepapir i køleskab ca 10 min inden servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Gammeldags lagkage med bær

Gammeldags lagkage med bær

Gammeldags lagkage med bær

Gammeldags lagkage med bær

Gammeldags lagkage med bær er selvfølgelig en klassiker på en fødselsdag. Den har lækre og nemme lagkagebunde, som gør den store forskel i den gode smag.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Gammeldags lagkage med bær
Køkken Desserter, Fødseldag
Antal 10 stykker kage

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 0,25 tsk hjortetaksalt
  • 1 dl sukker
  • 500 g blandet bær

Creme

  • 2,5 dl mælk
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
  • 0,5 stang vanilje
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftigt masse. Sigt hvedemel blandet med hjortetaksalt i skålen. Fordel dejen i 3 godt smurte lagkageforme, ca 24 cm i diameter. Bag kagebundene ca 6 min ved 225 gr, til de er gyldne, og lad dem køle af.
  • Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring det langsomt under omrøring til kogepunktet. Rør til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål og lad det køle af. Drys overfladen med sukker. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt det i den afkølede creme.
  • Rens bær og vend dem i en skål med sukker. Læg først en lagkagebund på et fad. Kom ¹/³ creme og bær på. Gentag med de 2 andre bunde.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Nem regnbuekage

Nem regnbuekage

Nem regnbuekage

Nem regnbuekage

Denne smukke regnbuekage er ikke svær at lave og så ser den meget imponerende ud. Smagen er let, sød og luftig. Den perfekte kage til en børnefødselsdag eller en barnedåb.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret fødselsdagskage, Nem regnbuekage, regnbuekage
Køkken Fødseldag, Mad til børn
Antal 1 kage

Ingredienser
  

  • smør og mel til forme
  • 400 g sukker
  • 230 g smør blødgjort
  • 3 æg
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 240 ml kærnemælk
  • 60 ml piskefløde
  • 370 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • Madfarve: rød, gul, blå.

Frosting

  • 350 g blød flødeost
  • 320 g blødt smør
  • 600 g flormelis
  • 2 spsk vaniljesukker

Icing

  • 50 g pasteuriserede  æggehvider
  • 275 g flormelis
  • 0,5 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen 170 grader. Smør 6 kageforme ca 24 cm med smør og drys med mel. Har du ikke 6 kagebunde, kan du bage over flere omgange.
  • Pisk sukker og smør grundigt sammen i en stor skål. Tilsæt æg og pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljesukker, kærnemælk og piskefløde og pisk igen. Bland ​​mel, bagepulver og salt i en ny skål. Pisk melblandingen i dejen, lidt af gangen.
  • Del dejen i seks skåle. Tilføj frugtfarve til hver skål og lav: rød, orange (rød+gul), gul, grøn(gul+blå), blå og violet(blå+rød). Mix hver af farverne med dejen og hæld den i formene, spred ud i et jævnt lag. Bag i 10-15 minutter. Må ikke overbage. Hold godt øje med dem.
  • Lad kagebundene køle af. Når formene er til at røre ved, kør en spatel omkring kanten og løs kagen. Tag meget forsigtigt kagebundene ud af formene. Sæt kagebundene til afkøling på riste.    
  • Lav frosting. Bland flødeost og smør. Tilsæt sukker og vanillesukker. Placer violette lag nederst smør et lag frosting på. Efterfulgt af det blå lag, grønne lag, gule lag, orange lag og tilsidst det røde lag. Frosting mellem hvert lag. Smør icing hele vejen rundt om kagen. Dette vil gøre kagen forme og forsegle evt løse krummer. Når icing er blevet hård, smør et lag frosting omkring kagen. Pynt evt kagen med hvad du har lyst til. Lad kagen stå i køleskabet indtil servering. Det gør kagen mere fast og flot når den gennemskæres.
Tried this recipe?Let us know how it was!