Fisk

Hurtige fiskefrikadeller

Hurtige fiskefrikadeller

Hurtige fiskefrikadeller

Hurtige fiskefrikadeller

Skal aftensmaden være sund og laves i en hurtig vending, kan jeg varmt anbefale disse fiskefrikadeller. Dette er en nem og hurtig opskrift, som smager dejligt.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Hurtige fiskefrikadeller, nem fisk
Køkken Aftensmad, Fisk, Hurtig aftensmad, Mad til børn, Sund aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g torskefilet
  • 1 hakket løg
  • 1 æg
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • 2 tsk olie

Sådan gør du
 

  • Skær fisk og løg i grove stykker. Hak det kortvarigt med salt i en foodprocessor. Tilsæt halvdelen af mælken, citronsaft, æg, hvedemel, rasp og peber. Brug den resterende halvdel af mælken til at justere konsistensen. Hvis du har tid, har fasen godt af at hvile en times tid i køleskabet.
  • Form farsen med en ske og steg frikadellen i olie på en middelvarm pande med slip-let belægning, til fiskefrikadellerne er gyldne. De skal have ca 4 min på hver side.
  • I min familie er favoritten med remulade og kartofler som tilbehør, men hvis vi kun er voksne står valget ofte på ris og sød chilisauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Hurtig laks med frisk pasta

Hurtig laks med frisk pasta

Hurtig laks med frisk pasta

Hurtig laks med frisk pasta

Rigtigt hurtig og velsmagende mad med få ingredienser, når tiden er knap. Kombinationen af laks, ost og pasta er bare uimodståelig. Børn elsker også retten, da osten er usynlig.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Hurtig aftensmad, Hurtig laks med frisk pasta, hurtig mad
Køkken Aftensmad, Fisk, Hurtig aftensmad, Lav mad med børn, Madpakker til børn
Antal 4 person

Ingredienser
  

  • 600 g laksefilet uden skind og ben
  • 600 frisk pasta
  • 3 dl fløde
  • 2 dl parmesanost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 dl ristede solsikkefrø

Sådan gør du
 

  • Skær laksen i små stykker og drys med lidt salt . Hæld fløden i en bred gryde og giv det et lille opkog , tilsæt revet parmesan og rør godt .
  • I mens sauce simrer tilsæt laks. Rør rundt, så at saucen dækker. Sæt låg på og tag gryden væk fra varmen. Laksen er kogt på to minutter . Kog den friske pasta ifølge pakkes instruktioner. Si vandet fra og hæld pastaen i en dyb tallerken . Hæld laks og sauce forsigtigt over .
  • Pynt med frisk basilikum og ristede solsikkekerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Paneret laks med parmesan

Paneret laks med parmesan

Paneret laks med parmesan

Paneret laks med parmesan

En hurtig og lækker fiskeret. Parmesan ostens salte og kraftige smag giver laksen en god karakter, perfekt supleret med en knasende sprød gylden overflade.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Paneret laks med parmesan
Køkken Aftensmad, Fisk, Hurtig aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 æg
  • 4 laksefileter uden skind
  • 50 g pankorasp (eller alm rasp)
  • 50 g Parmesan ost fint revet
  • 2 tsk tørrede blandede italienske urter

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk æg med 2 spsk vand i en dyb tallerken. Bland rasp , parmesanost og tørrede urter i en anden dyb tallerken.
  • Pensl laksefileter med pisket æg og læg et lag rasp blanding oven på. Placer stykkerne på en smurt bageplade . Bag i 12 til 15 min, ikke længere end højst nødvendigt.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Honning og ingefær grillet laks

Honning og ingefær grillet laks

Honning og ingefær grillet laks

Honning og ingefær grillet laks

Disse gyldne stykker laks er marineret i skøn asiatisk inspireret marinade med ingefær, honning og teriyaki sauce. Laksen smager skønt i en salat eller med ris og grøntsager.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Honning marineret grillet laks
Køkken Aftensmad, Festmad, Fisk, Gæster til middag, Grillmad, Hurtig aftensmad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 skiver Laks
  • 4 spsk flydende honning
  • 5 spsk teriyaki sauce
  • 1 cm finthakket frisk ingefær
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • sorte og hvide sesamfrø
  • olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland teriyaki sauce, honning, hvidløg, ingefær og citronsaft. Hæld marinaden i en frysepose sammen med laks. Læg posen i køleskabet i 30 min eller længere.
  • Steg laksen på grillen (fordel gerne lidt olie på grillristen med lidt køkkenrulle) eller steg laksen på en pande, gerne grillpande i lidt olie. Hæld løbende mere marinade over laksen, imens den steger. Laksen skal kun lige akkurat være gennemstegt
  • Drys med lidt sesamfrø og server med en god salat, ris eller grillede grøntsager.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Hurtig tortillas med sprød fisk

Tortillas med sprød fisk

Lav dine helt egne hjemmelavede tortillas stegt på panden med skønne sprøde stykker hvid fisk, lime og chili dressing samt spicy grøntsagsfyld.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tortillas med sprød fisk
Køkken Aftensmad, Fisk, Frokost, Latinamerikansk mad, Verdensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fisk

  • 400 g hvid fisk
  • 2 tsk salt
  • ca 3 dl mel
  • 2 sammenrørte æg
  • ca 3 dl pankorasp
  • olie til stegning

Dressing

  • 6 spsk cremefraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 knsp chili (kan udelades)
  • 4 spsk frisk limesaft
  • salt

Hvedetortillas, 8 stk.

  • 250 g hvedemel
  • ca 1 dl koldt vand
  • 0,5 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 3 dl snittet babyspinat blade
  • 1 dl finthakket koriander
  • 1 finthakket mango
  • 1 finthakket æble
  • 1 finthakket grøn chili (eller jalapeno)
  • 1 finthakket salatløg
  • 1 lime, saft herfra
  • salt

Sådan gør du
 

  • Saml alle ingredienserne til tortillas. Lad dejen hvile i 30 min eller mere.
  • Skær fisken i små stykker. Krydr dem med salt. Vend dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Steg dem gyldne og sprøde i rigelig olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Bland fyldet sammen og smag til med lidt salt.
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt.
  • Form dejen til 8 kugler og læg dem imellem to stykker film. Rul dem flade. Steg dem på en tør, mellemvarm pande i ca 2 min på hver side til de er let gyldne og færdige. Fyld dem med salat, dressing, fyld og fisk. Server med det samme.
Tried this recipe?Let us know how it was!