Festmad

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret daim is, daimis, flødeis, is, iskage med mandelbund, islagkage, islagkage med mandelbund, nem dessert, nem iskage, verdens bedste, verdens bedste iskage
Køkken Desserter, Festmad, Fødseldag, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Nytår, Sommermad
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 170 g sukker (til bunden)
  • 150 g mandler
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker (til isen)
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim-chokolade
  • 1 dl blandet bær
  • 2 dl pynte bær

Sådan gør du
 

  • Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
  • Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling er helt vidunderlig. Den oser af sol og sommer…og måske lidt 90ér, ha ha. Det hele startede med at jeg fandt en utrolig sød sommertaske med ananas motiver på. Så tænkte jeg, at det kunne være sjovt at gå i gang med et ananas tema. Denne dejlige opskrift, er så den første i temaet 😉 Jeg tænker, at mange flere vil følge. Ananas er jo en fantastisk frugt med mange muligheder.

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling

Her er en flot og super lækker nem aftensmad lavet på kun 30 min. Retten har en kraftig smag af salt soja, sød ananas og knasende nødder. Vil du spare tid, så brug dåse ananas.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Aftensmad, Festmad, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Kylling, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 ananas
  • 0,5 dl soja sauce
  • 2 spsk brunt sukker
  • 2 dl ananassaft
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 Olie til stegning
  • 300 g kylling inderfillet i små stykker
  • 2 tsk maizena majsstivelse
  • ris til servering
  • agurk og forårsløg
  • salte cashewnødder

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte risen over efter anvisningen. Rens og skær forårsløg og agurker i små stykker.
  • Del din ananas i halvt og lad stammen være intakt - som på foto. Skær frugten langs kanten og brug en ske til at løsne under frugtkødet. Skær den hårde stamme fra og skær ananas i mindre stykker.
  • I en lille skål blandes soja sauce, brunt sukker, ananasjuice, hvidløg og majsstivelse. Drys kyllingestykkerne med lidt salt og steg dem på en pande ca 2-3 min til de er lige akkurat gennemstegte. Sæt kyllingestykkerne til side. Hæld saucen på panden og lad den simre til den er tyk og klistret. Tilsæt kylling og ananas, rørt godt rundt i ca 2 min.
  • Anret de kogte ris, kylling og ananas blandingen og drys med cashewnødder, forårsløg og agurk.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn er en super nem måde, at få hænderne fri til andre gøremål. Hos os spiser vi ofte chili blommechutney og pastasalat til, når tiden er knap.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 40 min
Køkken And, Festmad, Mortens aften
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 andebryst
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.
  • Rids fedtsiden af andebrystet i tern og gnid det godt med salt og peber.
  • Steg på en meget varm pande andebrystet gyldent på begge sider, det tager ca 2 min på hver side.
  • Sæt andebrystet i den varme ovn i et ovnfast fad i ca 25-30 min, herefter tages det ud og hviler i 10 min indpakket i stanniol.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

Kantareller giver en meget lækker smag i denne dejlige fyldige suppe med muskatnød og citron. Spis godt brød til med citronsmør.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Festmad, Forret, Gæster til middag, Hurtig aftensmad, Suppe, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 30 g smør
  • 400 g rensede kantareller
  • 0,5 finthakket løg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl tør hvidvin
  • 6 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 0,25 tsk reven muskatnød
  • 2 dl fløde
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 øko citron, skal herfra
  • evt lidt friske krydderurter

Sådan gør du
 

  • Skær kantarellerne i små stykker. Smelt smørret på høj varme i en gryde. Steg kantarellerne lidt, tilsæt løg og steg videre ca 2 min. Drys mel henover og tilsæt hvidvin. Lad det simre i ca 2 min.
  • Tilsæt vand, muskatnød og bouillon, kog videre i ca 10 min under omrøring. Tilsæt fløde og evt friske krydderurter. Kog op under omrøring og smag til med citronskal, salt og peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme

Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme

Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme

Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme

Her er en simpel og meget lækker dessert. Har du travlt, kan vaniljecremen udskriftes med en gennemrørt vaniljeis.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme
Køkken Desserter, Festmad, Gæster til middag, Sommermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g chokolade (god kvalitet giver mere smag)
  • 400 g friske jordbær

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 3 spsk majsstivelse
  • 5 spsk sukker
  • 100 g pinjekerner
  • 2-3 grene frisk mynte

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg begge dele i en tykbundet gryde sammen med de øvrige ingredienser til vaniljecremen. Pisk det hele grundigt sammen. Varm gryden op ved ca middelvarme under konstant omrøring. Når cremen småkoger og er blevet tyk, sættes den til afkøling.
  • Smelt chokoladen over et vandbad. Pas på at der ikke kommer damp i chokoladen. Lav små cirkler af chokolade på et stykke bagepapir. Lad chokoladecirklerne køle af og blive stive.
  • Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Arranger desserten lige inden den skal serveres. Lav først en lille cirkel vaniljecreme (gerne med strøjtepose), dernæst jordbærskiver og så chokoladecirklen - gentag 3-4 gange. Drys med pinjekerner og pynt med mynteblade.
Tried this recipe?Let us know how it was!