Efterårsmad

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

Peanut Butter chicken er en variant af den klassiske Butter Chicken, som jeg fandt på fordi de mange skønne krydderier godt kunne bruge lidt mere blødhed og umami som modspil. Efterfølgende kan jeg se, at der også er andre som har fået denne gode ide. Uanset hvad, er det en skøn gryderet som fungerer rigtigt godt. Ulempen er, at man godt kan få mavepine – hvilket jeg gjorde, da jeg ikke kunne stoppe med at spise i tide 😉 Den klassiske Butter chicken er desuden en meget “blød” ret, derfor passer de salte knasende peanuts bare utroligt godt til retten. Det kan også anbefales, at lave en rigtig god sprød og knasende salat til. Peanut Butter Chicken er absolut værd at prøve og jeg må indrømme der går ikke længe, inden vi skal have den igen.

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken

En smagfuld cremet peanut sauce med masser af skønne krydderier med lækre møre kyllingestykker og knasende salte peanuts.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret gryderet, indisk mad, nem aftendsmad, nem mad, peanut butter chicken, peanut gryderet, simremad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk peanutbutter
  • salt og peber
  • 1-2 dl salte peanuts

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden.
  • Når det koger tag ca 2-3 dl sauce i en lille skål. Tilsæt peanutbutter og rør rundt til det er opløst. Hæld saucen med peanutbutter tilbage i gryden og rør rundt. Lad det simre ved lav varme i ca 30 min under jævnlig omrøring, til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift nem butter chicken

Nem Butter chicken

Jeg sidder og spiser resterne fra den lækre nemme Butter Chicken, som vi fik i aftes. Retten er nem, fordi jeg har lavet den lidt mere simpel end den traditionelle. Butter chicken smager utroligt lækkert af varme krydderier, en cremet blød sauce og møre kyllinge stykker. Ja, man spiser godt som madblogger 😉 Retten er jo egentligt simpel i sig selv, men jeg i starten panikkede lidt over de ukendte krydderier som retten indeholder. Heldigvis havde Super Brugsen dem alle, så jeg kun behøvede at handle et sted – dejligt. Nu er jeg rigtigt glad for at være kommet i gang med de nye krydderier. Det er sjovt at udvidde horisonten og prøve noget nyt – en smags rejse om man vil. Jeg valgte at undlade chili, da retten skulle spises af hele familien inklusiv min søn på 7 år. Trods de mange uvante krydderier, var han vild med retten – jeg kan varm anbefale min opskrift på Nem Butter Chicken, en rigtig lækker aftensmad, som kommer på favoritlisten indenfor aftensmad kategorien.

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes variant af Butter Chicken, se denne opskrift på Peanut Butter Chicken.

Opskrift nem butter chicken

Nem Butter chicken

En smagfuld cremet gryderet med masser af skønne krydderier og en lækre møre kyllingestykker. Smager godt med en sprød salat og ris.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret butterchicken, butterchicken opskrift, butterchicken price, gryderet, nem aftensmad, nem butter chicken, opskrift butterchicken
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Kylling, Verdensmad, Vintermad
Antal 4 person

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g yoghurt natural
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed fed presset hvidløg
  • 1 spsk fint revet frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)

I øvrigt

  • 50 g smør
  • 1 løg små tern
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  • Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca 30 minutter til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på peanutbutter gryderet

Peanutbutter gryderet

Jeg må indrømme, at jeg er en af dem der elsker kød, fjerkræ og fisk. Derfor kom det også lidt bag på mig, hvor fantastisk denne gryderet kom til at smage…helt uden kød, fjerkræ og fisk! Gryderetten mætter utroligt meget og jeg er vild med den cremede peanutbuttersauce. Vi laver altid en skål med fintskåret chili som tilbehør, da vores søn på 7 år ikke er så begejstret for den stærke mad endnu. Man kunne også sagtens lade chilien simre med, hvis alle kan lide dette. Det giver et ret lækkert “spark” i gryderetten.

Opskrift på peanutbutter gryderet

Peanutbutter gryderet

En yderst vanedannede vegetarisk aftensmad, hvis man kan lide peanutbutter. Fyldt med sunde grøntsager med en cremet og smagfuld sauce klaret på kun 30 minutter.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 1 t
Ret gryderet, peanutbutter, peanutbuttergryderet, simremad, vegetarmad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Hurtig aftensmad, Vegetar mad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 groft hakket løg
  • olivenolie til stegning
  • 6 fed fint revet hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 400 g sød kartoffel
  • 500 g purerede tomater (flåede kan også bruges)
  • 1 dl crunchy peanutbutter (smooth kan også bruges)
  • 1 dåse drænede kikærter ca 240g
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • salt og peber
  • frisk koriander alternativt: mynte eller bredbladet persille.
  • chili kan undlades
  • ris

Sådan gør du
 

  • Rens løgene og hak dem groft. Riv hvidløgene fint. Skræl, rens og skær sød kartoffel i mundrette tern. Du kan snyde lidt med kogetiden, hvis du laver dine tern mindre.
  • Varm olie op i en gryde. Steg løg og hvidløg ved svag varme til de er klare. Tilsæt paprika og sød kartoffel og vend rundt. Tilsæt de purerede tomater og peanutbutter og rør godt rundt. Lad retten simre, til de søde kartofler er møre uder låg - ca. 20 minutter. Rør jævnlig i gryden. Sæt ris over og koge.
  • Tilsæt kikærter, vand og sukker. Varm det hele godt igennem. Smag til med salt og peber og lime. Pynt med friske krydderurter, chili og server med varme ris.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Jeg kan rigtigt godt lide rustikke salater som giver en god mæthed og samtidig har masser af smag. Grov salat med rosenkål og brombær har begge kvaliteter. Jeg tilsatte lækre sprøde råsyltede græskar med vanilje, som passede rigtigt godt til salaten. Se opskriften på råsyltet græskar med vanilje her. Til denne salat spiste jeg en med en dejlig tahindressing, som er super nem at lave selv. Se min opskrift på tahindressing.

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Denne rustikke salat mætter rigtigt godt og har både søde og syrlige smagsnuancer. Den kan sagtens spise som tilbehør eller som en ret i sig selv. Grov salat med rosenkål og brombær passer også godt med kylling.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret slankemad, Sund mad
Køkken Aftensmad, Efterårsmad, Frokost, Salater, Sund aftensmad, Sund frokost, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad, Vintermad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 8 rosenkål i halve
  • 1 håndfuld friske babyspinatblade
  • 2 spsk soya bønner
  • 10 brombær
  • 10 salte mandler
  • 2 spsk råsyltet græskar (Kan undlades) Opskrift i link ovenfor
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rens rosenkålene. Fjern evt yderbladene. Halver dem og steg i lidt olivenolie ca 5 min til de er let gyldne. Lad dem køle lidt af.
  • Rens øvrige grøntsager. Hak evt mandlerne i grove stykker.
  • Bland alle ingredienserne og slut af med brombær på toppen. Smag til med salt og peber. Server med en god dressing.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!