Desserter

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret daim is, daimis, flødeis, is, iskage med mandelbund, islagkage, islagkage med mandelbund, nem dessert, nem iskage, verdens bedste, verdens bedste iskage
Køkken Desserter, Festmad, Fødseldag, Gæster til middag, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Nytår, Sommermad
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 170 g sukker (til bunden)
  • 150 g mandler
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker (til isen)
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim-chokolade
  • 1 dl blandet bær
  • 2 dl pynte bær

Sådan gør du
 

  • Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
  • Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!

koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

Her er en lidt sundere version af den højt elskede koldskål med skyr og jordbær, som er en af sommerens højdepunkter. Kammerjunkerne smager himmelsk, når de er hjemmelavede.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Desserter, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad, Sund dessert
Antal 1 liter

Ingredienser
  

Koldskål

  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 liter kærnemæld
  • 3 dl skyr
  • 0,5 lime
  • 10 moste jordbær

Kammerjunkere

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 50 g grahamsmel
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 lime

Sådan gør du
 

Kammerjunkere

  • Tænd ovnene på 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen til kammerjunkerne og ælt godt til det hænger sammen. Rul en lang pølse af dejen og skær ens skiver på ca 0,5 cm. Læg alle skiverne på en bagelade med bagepapir og sæt det i ovnen ca 13 min.

Koldskål

  • Imens kammerjunkerne er i ovnen, laves koldskålen. Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver helt hvidt og luftigt. Riv skallen fra lime og tilsæt denne sammen med 1 spsk limesaft. Tilsæt øvrige ingredienser og rør rundt. Sættes på køl indtil servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Jeg er vild med rabarber og fik lavet denne dejlige syrlige rabarberkage med crumble forleden. Vi skulle have gæster til frokost i haven, hvor der skulle grilles og hygges. Så det passede rigtigt fint, at jeg lige havde lavet kagen inden gæsterne kom. Hele huset kom til at dufte så dejligt og det var næsten ikke til at vente. Kagen blev serveret lun og alle var begejstret for den. Selv ham, som normalt ikke kunne lide kage, var vild med den. Han kunne godt lide syrligheden og at den ikke var alt for sød. Se evt flere opskrifter med rabarber her.

Opskrift rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble er en lækker kombination af syrlig rabarber, knasende crumble med mandler og en blød sød kage. Smager dejligt med cremefraiche, flødeskum eller is.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 22 min
Ret den bedste rabarberkage, lækker rabarberkage, opskrift med rabarber, rabarberkage, verdens bedste rabarberkage, ynglingskage
Køkken Desserter, Forårsmad, Kager, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Sommermad
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber
  • 5 spsk rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 2 dl havregryn
  • 30 g smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 100 g hakkede mandler med eller uden skal

Sådan gør du
 

  • Rens og skyl rabarberne. Skær dem i 2 cm stykker og drys med 5 spsk sukker.
  • Hak mandlerne og bland med havregryn. Rist blandingen på en tør pande ved medium varme under konstant omrøring. Når det begynder at dufte, tilsæt smør samt honning. Rør det grundigt til din rumble bliver sprød. Pas på det ikke bliver brændt!
  • Pisk sukker, vaniljekorn og smør i en skål til det bliver luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes grundigt. Tilsæt tykmælk. Bland mel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.
  • Smør en springform. Hæld 2/3 af rabarberne i dejen og 1/3 i havregrynene. Hæld først dejen i springformen, dernæst havregryns blandingen. Bages ved 175 grader varmluft i omkring ca 1 time. Test med en pind, om den er færdig. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift nem rabarbersaft

Nem rabarbersaft

Det har været et utroligt dejligt sommervejr i mange dage. I fredags ville jeg finde på lidt lækkert til min familie og planlagde derfor en nem rabarbersaft. Den tog ingen tid at lave og jeg var helt vild med resultatet. Min søn kom hjem fra skole og sagde at det nu var den bedste saft han havde smagt i sit liv. Ok, han er kun 6 år 😉 men jeg giver ham helt ret. Det er faktisk meget overraskende, så meget mere smag man får med hjemmelavet rabarbersaft.     Se evt flere opskrifter med rabarber her.

Opskrift nem rabarbersaft

Nem rabarbersaft

Der er næsten intet så dejligt som rabarbersaft. Det er frisk, sødt og en smule syrligt. Og så er farven er slet ikke til at stå for. En nem opskrift med et fantastisk resultat.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 17 min
Ret hjemmelavet rabarbersaft, opskrift nem rabarbersaft, opskrift rabarbersaft, rabarber, verdens bedste, verdens bedste saft
Køkken Desserter, Lav mad med børn, Mad til børn, Picnic, Sommermad
Antal 1 liter saft

Ingredienser
  

  • 1 liter vand
  • 500 g rabarber
  • 1 citron i skiver
  • 2,5 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens rabarberstænger og citron grundigt. Skær rabarber i tern og citron i skiver.
  • Hæld rabarber, citron, vand, rørsukker, vanilje i en gryde.
  • Kog op og lad det småsimre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad saften køle af.
  • Hæld saften gennem en fin sigte. Mas gerne mosen med en ske, så der kommer så meget smag med som muligt. Hæld derefter direkte på flaske. Rabarbersaften kan evt yderligere fortyndes.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift på Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

Denne dejlige sommerdessert med rabarber lavede jeg i god tid inden mine gæster ankom. Jeg ventede blot med at tilsætte de karamelliserede pistacienødder til lige inden servering. Desserten blev et stort hit, gæsterne var vilde med den. Jeg tænker, at rabarber altid er fantastiske. Det er dejligt når man kan få brygget noget skønt sammen som hylder den fantastiske smag 🙂

Opskrift på Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

Rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder

En nem og syrlig rabarber og ingefær dessert med karamelliseret pistacienødder, som giver desserten en skøn knasende sprødhed.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Desserter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 g rabarber
  • 1,5 tsk fint revet frisk ingefær
  • 0,5 dl hvidvin
  • 8 spsk rørsukker
  • 3 spsk pistacienødder, grofthakket mandler kan også bruges.
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl mascarpone
  • 3 spsk flormelis
  • 0,5 tsk vaniljekorn eller 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Vask og skær rabarber i ca 2 cm stykker. Skræl og riv ingefæren. Bland rabarber, ingefær, hvidvin og 4 spsk rørsukker i en gryde. Kog det i ca 4 min, indtil rabarberen er blevet blød. Sæt det til afkøling, evt i en kold skål.
  • Hak pistacienødderne. Smelt 4 tsk rørsukker i en gryde, tilsæt nødderne og rist det en smule 1-2 min. Pas på at det ikke brænder på. Hæld blandingen ud på et bagepapir og del stykkerne, mens det stadigt er varmt.
  • Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt mascarpone, vaniljekorn og flormelis i flødeskummet.
  • Del den afkølede rabarbermasse i glas, på nær nogle få stykker til pynt. Læg flødeskum blandingen oven på rabarbermassen. Top glasset med karamelliserede pistacienødder og rabarber.
Tried this recipe?Let us know how it was!