brød

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Opskrift græskarbrud

Græskarbrud

Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vantvittigt gode. De minder på mange måder og gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret boller, græskar, græskarboller, Halloween, halloween boller, hokkaido, Opskrift græskarbrud
Køkken Brød, Efterårsmad, Frokost, Halloween, Lav mad med børn, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Ostebord, Økonomisk mad
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 450 g mel
  • 120 g økologisk hokkaido græskar
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
  • Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
  • I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
  • Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Opskrift Sund avokado nutella

Sund avokado nutella

Opskrift Sund avokado nutella

Sund avokado nutella

Her er et godt alternativ til den traditionelle nutella. En sød blød cremet chokolade spread med knasende kokos, lavet af bla. avokado.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret avokado chokolade spread, avokado spread, Bedste nutella, Nutella, Opskrift Sund avokado nutella, verdens bedste nutella
Køkken Brød, Mad til børn, Morgenmad og brunch, Sund snack
Antal 1 lille glas

Ingredienser
  

  • 1 avokado
  • 1 dl groft hakkede kokosflager
  • 6 udstenede dadler
  • 2 spsk kakaopulver
  • 0,25 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du
 

  • Frigør avokado fra sten og skal. Tilsæt udstenede dadler, kakaopulver, honning og vaniljepulver. Blend til en ensartet masse med en stavblender. Hvis du ønsker en mere flydende nutella, tilsæt lidt mælk (ko, mandel eller soya).
  • Hak kokosflagerne fint eller groft, alt efter din smag. Bland de hakkede kokosflager i massen. Hæld chokolademassen i et renvasket syltetøjsglas og opbevar det i køleskabet.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift på hurtige boller

Hurtige boller

Opskrift på hurtige boller

Hurtige boller

Svampede bøde og luftige boller på kun en time, hvor kun 15 min er arbejdstid. De er også helt perfekte til fødselsdage. Så nemt, at man ikke kan lade være 😉
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret boller, Brød, nem, nemme boller
Køkken Brød, Fødseldag, Morgenmad og brunch
Antal 12 boller ca

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g smør i små tern
  • 800 g mel

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser, dog mel og smør sidst. Æltes godt sammen i ca 5 min. Sæt dejen et lunt sted til hævning med viskestykke over i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kan evt pensles med æg eller mælk for at få bollerne mere blanke.
  • Bages ca 15 min ved 180 grader.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift på proteinboller med quinoa

Proteinboller med quinoa

Opskrift på proteinboller med quinoa

Proteinboller med quinoa

Sunde, lækre, svampede, rustikke og nemme boller med højt proteinindhold. Lige til at have klar i fryseren.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 17 min
Ret proteinboller, quinoa, Sund mad, sund opskrift
Køkken Brød, Lav mad med børn, Mad til børn, Madpakker til børn, Morgenmad og brunch, Sund frokost, Sund snack
Antal 14 boller ca

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk honning
  • 400 g ukogt quinoa
  • 500 g mel cirka

Sådan gør du
 

  • Kog quinoa i 12 min. Hæld det i en si og lad det køle- og dryppe af.
  • Bland vand, gær, honning og salt. Tilsæt det afkølede og afdryppede quinoa og bland godt. Til sidst æltes melet i blandingen. Sæt dejen til hævning overdækket og lunt i en times tid.
  • Form bollerne og bag dem 15-20 min ved 200 grader. Kan pensles med mælk eller æg, evt drys med frø eller kerner.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Græskarboller

Græskarboller

Græskarboller

Græskarboller

Super bløde græskarboller med en dejlig let sød smag af krydderier. Nemme at lave og gode at fryse. De er sjove formet som små græskar med en lille mandelstilk.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 33 min
Køkken Amerikansk mad, Brød, Halloween
Antal 8 boller

Ingredienser
  

  • 180 ml mælk
  • 100 g sukker
  • 1 tsk gær
  • 2 dl græskar puré fra dåse
  • 0,5 dl neutral olie
  • 2 tsk kanel
  • 0,25 tsk revet muskatnød
  • 0,25 tsk allehånde
  • 1 knsp støt nelliker
  • 2 tsk spsk vaniljesukker
  • 0,25 tsk salt
  • 40 g mel cirka
  • 8 smuttede mandler

Sådan gør du
 

  • Bland mælk og sukker i en lille gryde over medium varme til det småkoger og sukkeret er opløst. Fjern en halv dl af denne blanding, og sæt den til side i en lille skål til senere. Hæld resten af mælkeblandingen i en skål og lad det køle ned.
  • Tilføj gær, græskar, olie, kanel, muskatnød, allehånde, nelliker, vanilje og salt. Bland med håndmixer eller køkkenmaskine ca 1 min. Tilsæt mel og kør håndmixeren med dejkroge til det er godt blandet sammen. Herefter skal dejen æltes sammen. Hvis dejen kan forekommer en smule tarvelig, kom lidt olie på dine hænder. Lad dejen hæve lunt i en overdækket skål.
  • Form 8 boller på et bord med lidt mel. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Sæt en mandel i midten af hver bolle. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve igen i ca 30 min i et lunt sted. Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl bollene med mælkeblandingen fra tidligere. Bages i 18-22 min, eller indtil de er gyldenbrune.
Tried this recipe?Let us know how it was!