And

Opskrift stegt andebryst

Stegt andebryst

Opskrift stegt andebryst

Stegt andebryst

Stegt andebryst er dejligt hurtigt og nemt at lave, når man ikke lige har tid og behov for en hel andesteg. Denne opskrift sikrer dig et godt resultat med sprødt skind.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret And, Hurtig aftensmad, mortensand, Stegt andebryst
Køkken Aftensmad, And, Efterårsmad, Julemad, Mortens aften
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 andebryster, renset for fjer og blod
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Rids skindet med en skarp kniv, indtil lige før kødet starter. Rids gerne diagonalt med ca 1 cm i mellem, og igen vinkelret - så du får et ternet mønster. Gnub med salt og peber, skindet skal have rigeligt salt.
  • Steg andebrystet med skindsiden nedad, på en kold pande. Skru op til kraftig varme og steg i ca. 2-4 min indtil til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme i yderligere ca 10 min. Vend andebrystet og steg på kødsiden i ca 10 min.
  • Tag andebrystet af panden og lad det hvile tildækket i ca 10 min. Herefter skæres brystet i skiver og serveres.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

Andebryst i ovn er en super nem måde, at få hænderne fri til andre gøremål. Hos os spiser vi ofte chili blommechutney og pastasalat til, når tiden er knap.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 40 min
Køkken And, Festmad, Mortens aften
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 andebryst
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.
  • Rids fedtsiden af andebrystet i tern og gnid det godt med salt og peber.
  • Steg på en meget varm pande andebrystet gyldent på begge sider, det tager ca 2 min på hver side.
  • Sæt andebrystet i den varme ovn i et ovnfast fad i ca 25-30 min, herefter tages det ud og hviler i 10 min indpakket i stanniol.
Tried this recipe?Let us know how it was!
langtidsstegt and

Langtidsstegt and

langtidsstegt and

Langtidsstegt and

Traditionen tro skal der laves en dejlig and til juleaften aften. Denne opskrift sikrer at den bliver saftigt og mør og giver en rigtig skøn andesauce.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 6 min
Samlet tid 27 min
Ret Langtidsstegt and
Køkken Aftensmad, And, Gæster til middag, Julemad, Mortens aften
Antal 1 and

Ingredienser
  

  • 1 and ca 3 kg
  • evt Fyld: f.eks æbler, nødder, svesker, løg, tranebær, krydderurter.
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 gulerødder i skiver
  • 2 løg i både
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 1 liter vand
  • 2-3 spsk ribs gele
  • 1 dl fløde

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 130 grader.
  • Rens anden for indmad og blodrester, tør den med køkkenrulle. Gnid anden med rigeligt groft salt og friskkværnet peber både indvendig og udvendig.
  • Fyld anden med frugt, nødder eller løg. Placer den på en rist med en bradepande under. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Læg gulerødder, løg, hvidløg og laurbær blade i vandet. Steg anden ved 130 grader i 6 timer. Hæld det varme vand fra bradepanden over anden nogle gange under stegningen, så den ikke bliver tør. Lad efterfølgende anden trække tildækket i 20 min, inden den skæres ud.
  • Lav en rigtig god sauce af vandet i bradepanden. Si indholdet ned i en gryde, mas det gerne igennem sien med en ske. Lad det koge lidt ind, tilsæt ribsgele, salt og peber og fløde inden servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
mortens and

Mortens and

mortens and

Mortens and

Traditionen tro skal der laves en dejlig and til Mortens aften. Denne opskrift sikrer at kødet bliver saftigt og mørt. Saucen er særlig god og uimodståelig.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 14 min
Ret And, Mortens and, steg
Køkken Aftensmad, And, Mortens aften
Antal 1 and

Ingredienser
  

  • 1 and ca 3 kg
  • evt Fyld: f.eks æbler, nødder, svesker, løg.
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 gulerødder i skiver
  • 2 løg i både
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 1 liter vand
  • 2-3 spsk ribs gele
  • 1 dl fløde

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Rens anden for eventuel indmad og tør den med køkkenrulle. Gnid anden med groft salt og friskkværnet peber både indvendig og udvendig.
  • Fyld anden med frugt, nødder eller løg. Placer den på en rist med en bradepande under. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Læg gulerødder, løg, hvidløg og laurbær blade i vandet. Steg anden ved 180 grader i ca 2 timer. Når saften er klar er anden færdig. Ellers skal den have en tp på 60-65 grader. Hæld det varme vand fra bradepanden over anden nogle gange under stegningen, så den ikke bliver tør. Lad anden trække tildækket i 20 min, inden den skæres ud.
  • Lav en lækker sauce af vandet i bradepanden. Si indholdet ned i en gryde, mas det gerne med en ske. Lad det koge lidt ind, tilsæt ribsgele, salt og peber og fløde inden servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!