Amerikansk mad

Kastanjekage med chokolade

Kastanjekage med chokolade

Kastanjekage med chokolade

Kastanjekage med chokolade

Denne kage er godt svampet og massiv, lidt ligesom brownies. Kastanjepureen giver en skøn lidt nøddeagtig smag, som er helt uimodståelig.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret amerikanske kager, chokolade, Chokoladekage, Desserter, kage, Kastanjekage, Kastanjekage med chokolade
Køkken Amerikansk mad, Desserter, Efterårsmad, Gæster til middag, Kager
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 350 g mørk chokolade 70%
  • 400 g sødet kastanjepure
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 0,25 tsk groft salt
  • 2 dl mandler
  • 6 æg
  • 1 spsk kokosolie

Sådan gør du
 

  • Hak 250 g chokolade i små stykker og smelt det i mikroovnen. Tilsæt smør og lad den blive blød. Hak nødderne groft.
  • Opdel æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne helt stive. Vend salt og sukker heri. Pisk æggeblommerne med vaniljesukker, nødder og kastanjecreme. Tilsæt chokolade og smørblandingen. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen. Smør en springform eller silikoneform godt og hæld dejen i. Bag i ca 40 min ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle helt af, inden den vendes ud af formen. Kagen falder lidt sammen efterfølgende og det sker der intet ved.
  • Smelt forsigtigt (ved svag varme) resten af 70 % chokoladen ca 100 g med 1 spsk kokosolie. Fordel massen over den afkølede kage og lad det stivne i køleskabet.
  • Server med en kugle is eller cremefraiche, gerne også lidt friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar

Bagt græskar smager skønt som tilbehør til aftensmad eller i en salat. Det er rigtigt sundt og arbejdstiden er minimal. Absolut en af mine favorit opskrifter, ikke kun til halloween 😉
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Køkken Amerikansk mad, Halloween, Sund aftensmad, Tilbehør til aftensmad, Vegetar mad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg græskar fx hokkaido
  • 4 tsk tørret timian
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 citron, saften herfra
  • 2 spsk flydende honning
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du
 

  • Halvér græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i både.
  • Bland timian, presset hvidløg, , citronsaft, honning, olivenolie, salt og lidt peber i en stor frysepose eller skål. Tilsæt græskarbådene og fordel marinaden grundigt.
  • Læg græskarstykkerne i et stort ovnfast fad eller bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca 25-30 min, til de er møre.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Græskarboller

Græskarboller

Græskarboller

Græskarboller

Super bløde græskarboller med en dejlig let sød smag af krydderier. Nemme at lave og gode at fryse. De er sjove formet som små græskar med en lille mandelstilk.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 33 min
Køkken Amerikansk mad, Brød, Halloween
Antal 8 boller

Ingredienser
  

  • 180 ml mælk
  • 100 g sukker
  • 1 tsk gær
  • 2 dl græskar puré fra dåse
  • 0,5 dl neutral olie
  • 2 tsk kanel
  • 0,25 tsk revet muskatnød
  • 0,25 tsk allehånde
  • 1 knsp støt nelliker
  • 2 tsk spsk vaniljesukker
  • 0,25 tsk salt
  • 40 g mel cirka
  • 8 smuttede mandler

Sådan gør du
 

  • Bland mælk og sukker i en lille gryde over medium varme til det småkoger og sukkeret er opløst. Fjern en halv dl af denne blanding, og sæt den til side i en lille skål til senere. Hæld resten af mælkeblandingen i en skål og lad det køle ned.
  • Tilføj gær, græskar, olie, kanel, muskatnød, allehånde, nelliker, vanilje og salt. Bland med håndmixer eller køkkenmaskine ca 1 min. Tilsæt mel og kør håndmixeren med dejkroge til det er godt blandet sammen. Herefter skal dejen æltes sammen. Hvis dejen kan forekommer en smule tarvelig, kom lidt olie på dine hænder. Lad dejen hæve lunt i en overdækket skål.
  • Form 8 boller på et bord med lidt mel. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Sæt en mandel i midten af hver bolle. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve igen i ca 30 min i et lunt sted. Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl bollene med mælkeblandingen fra tidligere. Bages i 18-22 min, eller indtil de er gyldenbrune.
Tried this recipe?Let us know how it was!
græskarsuppe

Græskarsuppe

græskarsuppe

Græskarsuppe

Her er en uhyggelig lækker suppe, som kan serves flot i et græskar til halloween. Græskar er ikke kun til pynt, det har en lækker blød og let rund og sød smag.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Køkken Amerikansk mad, Efterårsmad, Halloween, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar Køb evt extra græskar til servering, det er hårdt arbejde at udhule græskarkødet.
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • vand

Sådan gør du
 

  • Det er en god ide at købe to græskar, hvis suppen skal serveres heri. Et til servering og et til at lave suppen af. Græskarkødet er meget hårdt og kræver mange kræfter og rette udstyr at udhule. På denne måde kan man snyde lidt.
  • Vask græskaret grundigt. Kerner og "hår" skrabes ud med en ske og kasseres. Stilken skæres fra. Resten af græskaret skæres i tern.
  • Kartofler, løg, gulerødder og hvidløg skrælles og skæres i tern. Det hele (også græskar) kommes i en gryde med olie og steges over middelvarme i 3 min. Hæld vand i til det dækker ca 2/3 af grøntsagerne. Tilsæt muskat, revet ingefær og spidskommen. Kom låg på og lad det simre i 20 min.
  • Blend det med en stavblender og tilsæt citronsaft samt fløde. Smag suppen til med salt og frisk kværnet peber.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Amerikansk Applepie

Amerikansk Applepie

Amerikansk Applepie

Amerikansk Applepie

Amerikansk Applepie er rigtig nem at lave og smager skønt af æble og kanel med en sprød bund. Nyd den med en kugle is og drys evt med nødder.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 20 min
Samlet tid 2 t 40 min
Ret Amerikansk Applepie
Køkken Amerikansk mad, Desserter, Efterårsmad, Gæster til middag, Økonomisk mad, Verdensmad
Antal 1 kage

Ingredienser
  

Bund

  • 140 g blødt smør
  • 225 g hvedemel
  • 0.5 tsk salt
  • 5 tsk vand

Fyld

  • 600 g æbler Madæbler
  • 120 g sukker
  • 2 spsk hvedemel
  • 0.5 spsk kanel stødt

Top

  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 70 g smør
  • evt is, cremefraiche, flødeskum og nødder.

Sådan gør du
 

  • Først laves bunden. Sigt mel i det bløde smør. Tilsæt salt og vand, og rør grundigt. Der skal være så meget vand, at dejen lige hænger sammen. Rul ud og dæk bunden af en ca 25 cm rund springform.
  • Til fyldet skal æblerne skrælles og skæres i små stykker. Drys med sukker, mel og kanel. Rør rundt så alle stykkerne dækkes. Hæld æblerne ud i et jævnt lag i springformen.
  • Til toppen laves en smuldredej. Bland sukker og mel, pisk med håndmixer blødt smør i melet. Drys smuldredejen over æblerne.
  • Bag i ovnen ved 200 grader, 40-60 min.
  • Serveres lun eller kold. Flødeskum, cremefraiche eller is passer godt til.
Tried this recipe?Let us know how it was!