Sunde havregrynskugler - med rugflager i stedet for havregryn

Lækre søde små sunde havregrynskugler med knas, kokos og chokoladesmag. Perfekt når du er lækkersulten.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Sund dessert, Sund snack, Sunde havregrynskugler
Antal 500 g (ca)

Ingredienser

 • 75 g abrikoser
 • 75 g dadler
 • 75 g mandler
 • 50 g kokosmel
 • 50 g rugflager
 • 25 g kakao af god kvalitet
 • 50 g mørk chokolade over 60%
 • 100 g kokosmel
 • lidt vand

Sådan gør du 

 • Mandler, dadler, abrikoser og kakao blendes til en ensartet masse i foodprocessor. Tilsæt chokoladen som er smeltet i microovnen eller over vandbad og lad massen køre et par sekunder mere på maskinen. Tilsæt lidt vand (1-3 spsk) hvis massen har svært ved at samle sig.
 • Ælt med hænderne rugflager, kokosmel i dejen. Rul dejen til små kugler og vend dem kokosmel.
2 Kommentarer
  • Vibeke
   Vibeke siger:

   Hej Lisbeth. Tak for din besked. Du har helt ret, det er jo egenligt heller ikke havregrynskugler – når der ikke er havregryn i. Jeg havde jo nok tænkt det, som et sundere alternativ til havregrynskugler. Ligesom man feks laver blomkålsris, som ikke har noget med ris at gøre. Jeg har ændret navnet på opskriften, så mit budskab måske er lidt tydeligere. Dejligt du skriver den slags til mig, da jeg jo ikke altid ved hvordan mine opskrifter bliver modtaget. Så stort tak. Mvh Vibeke

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering