Perfekte brunede kartofler

 

Perfekte brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler

Her er min bedste opskrift på de lækreste karamelliserede kartofler, som indtil nu har fungeret perfekt hver jul. De tager kun ca 10 minutter at lave, når først kartoflerne er klargjort. Brunede kartofler smager bedst, når de lige er lavet.
Jeg piller altid kartoflerne dagen før, da jeg hader stress. Alternativt, kan man fint bruge forkogte små glaskartofler.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 50 min
Ret bedste brunede kartofler, perfekte brunede kartofler
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 1,5 dl sukker
  • 25 g smør - kan udlades.
  • salt, gerne flagesalt.

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne tilpas møre ca 15 - 20 min efter størrelse. Skyl dem i koldt vand og pil dem med en lille kniv. Sæt dem i køleskabet indtil de skal bruges. De evt kan klargøres dagen før.
  • Hæld sukkeret på en pande ved jævn varme. Rør rundt til sukkeret er smeltet og har fået lys gyldent farve uden klumper.
  • 
Hæld de kolde kartoflerne på panden og lad dem simre i karamellen. Rør forsigtigt rundt til kartoflerne er dækket med et godt lag karamel. Det tager ca 5 min.
  • Til sidst tilsæt smørret og lad det stege med i 2-3 min.
  • Drys med en lille smule flagesalt eller almindeligt salt og server.
Perfekte brunede kartofler

Historien bag opskriften

Brunede kartofler er ikke svære at lave, men det kræver måske en smule håndelag. Jeg laver gerne brunede kartofler 3 - 4 gange i løbet af december. Dels fordi de smager så godt. Men også fordi håndelaget og øvelsen gør, at man har helt styr på det til juleaften.
 
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering