Perfekte brunede kartofler

Perfekte brunede kartoftler
Perfekte brunede kartoftler

Perfekte brunede kartofler

Her er min bedste opskrift på de lækreste karamelliserede kartofler, som indtil nu har fungeret perfekt hver jul. Jeg piller altid kartoflerne dagen før, da jeg hader stress.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret bedste brunede kartofler, perfekte brunede kartofler
Køkken Julemad, Tilbehør til aftensmad
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg små kartofler
  • 7 spsk sukker
  • 1 dl vand
  • 25 g smør

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne tilpas møre. Skyl dem i koldt vand og pil dem med en lille kniv. Sæt dem i køleskabet indtil de skal bruges. De evt kan klargøres dagen før.
  • Bland sukker og vand sammen i en skål, hæld det på en pande ved jævn varme. Rør rundt til sukkeret er smeltet og har fået lys gyldent farve uden klumper.
  • 
Hæld de kolde kartoflerne på panden og lad dem simre i karamellen. Rør forsigtigt rundt til kartoflerne er dækket med et godt lag karamel.
  • Tilsidst tilsæt smørret og lad det stege med i 2-3 min.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering