Nem rabarbersaft
Der er næsten intet så dejligt som rabarbersaft. Det er frisk, sødt og en smule syrligt. Og så er farven er slet ikke til at stå for. En nem opskrift med et fantastisk resultat.
Ingredienser
- 1 liter vand
- 500 g rabarber
- 1 citron i skiver
- 2,5 dl rørsukker
- 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarberstænger og citron grundigt. Skær rabarber i tern og citron i skiver.
- Hæld rabarber, citron, vand, rørsukker, vanilje i en gryde.
- Kog op og lad det småsimre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad saften køle af.
- Hæld saften gennem en fin sigte. Mas gerne mosen med en ske, så der kommer så meget smag med som muligt. Hæld derefter direkte på flaske. Rabarbersaften kan evt yderligere fortyndes.
Historien bag opskriften
Det har været et utroligt dejligt sommervejr i mange dage. I fredags ville jeg finde på lidt lækkert til min familie og planlagde derfor en nem rabarbersaft. Den tog ingen tid at lave og jeg var helt vild med resultatet. Min søn kom hjem fra skole og sagde at det nu var den bedste saft han havde smagt i sit liv. Ok, han er kun 6 år 😉 men jeg giver ham helt ret. Det er faktisk meget overraskende, så meget mere smag man får med hjemmelavet rabarbersaft. Se evt flere opskrifter med rabarber her.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!