Nem Butter chicken

Jeg sidder og spiser resterne fra den lækre nemme Butter Chicken, som vi fik i aftes. Retten er nem, fordi jeg har lavet den lidt mere simpel end den traditionelle. Butter chicken smager utroligt lækkert af varme krydderier, en cremet blød sauce og møre kyllinge stykker. Ja, man spiser godt som madblogger 😉 Retten er jo egentligt simpel i sig selv, men jeg i starten panikkede lidt over de ukendte krydderier som retten indeholder. Heldigvis havde Super Brugsen dem alle, så jeg kun behøvede at handle et sted – dejligt. Nu er jeg rigtigt glad for at være kommet i gang med de nye krydderier. Det er sjovt at udvidde horisonten og prøve noget nyt – en smags rejse om man vil. Jeg valgte at undlade chili, da retten skulle spises af hele familien inklusiv min søn på 7 år. Trods de mange uvante krydderier, var han vild med retten – jeg kan varm anbefale min opskrift på Nem Butter Chicken, en rigtig lækker aftensmad, som kommer på favoritlisten indenfor aftensmad kategorien.

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes variant af Butter Chicken, se denne opskrift på Peanut Butter Chicken.

Opskrift nem butter chicken
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
En smagfuld cremet gryderet med masser af skønne krydderier og en lækre møre kyllingestykker. Smager godt med en sprød salat og ris.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Opskrift nem butter chicken
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
En smagfuld cremet gryderet med masser af skønne krydderier og en lækre møre kyllingestykker. Smager godt med en sprød salat og ris.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid10min
Ventetid30min
Samlet tid40min
  • Sværhedsgrad nem
person
Arbejdstid10min
Ventetid30min
Samlet tid40min
  • Sværhedsgrad nem
person

SÅDAN GØR DU

  1. Blend alle ingredienserne til saucen: yoghurt, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg, dåsetomater evt chili sammen til det er jævnt. Hæld saucen over kyllingestykkerne og lad det trække i køleskabet min 30 min, gerne flere timer.
  2. Smelt smør og olie i en stor gryde. Steg løgene ved medium varme til de bliver bløde og blanke. Hæld kylling, sauce og fløde i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca 30 minutter til kyllingen er mør og lækker. Smag til med salt og peber.
  3. Server med sprød salat, naanbrød, kogte ris og koriander.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *