Luksus æbleskiver med æble

Hjemmelavede æbleskiver er de bedste! Denne opskrift er med lækker æblekompot i midten, men du kan i princippet fylde dem med alt fra marcipan til nutella eller marmelade.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Antal 25 stykker, ca

Ingredienser

Æbleskiver

  • 4,5 dl kærnemælk
  • 5 dl hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk natron
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 2 spsk smeltet smør
  • 0,5 vanillestang, kornene herfra (eller 2 tsk vanillepulver)
  • 0,5 øko citron, skal herfra
  • smør til stegning

Æblekompot

  • 3 æbler i små tern
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk kanel
  • 3 spsk sukker

Sådan gør du 

  • Bland alle tørre ingredienser og citronskal. Tilsæt kærnemælk under omrøring. Hæld æggeblommer og smeltet smør i dejen, rør godt rundt. Finjuster evt dejens konsistens med mel eller kærnemælk. Lad dejen hvile 30-60 min på køl.
  • Bland æbletern, sukker, vand og kanel. Giv det hele et lille opkog ca 10 min, til æblerne er let møre, men stadig har lidt bid. Lad det køle af.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Varm æbleskivepanden op. Fordel en smule smør i hvert hul og fyld hullerne trekvart op med dejen. Det er nemmest med en sprøjtepose. Når dejen begynder at blive fast, så dem en halv omgang og sprøjt lidt æblemos i midten og fyld op med dej - til de er flotte runde og gyldne.
2 Kommentarer
    • Vipoan73
      Vipoan73 siger:

      Hej Anni. Tænk, at der lige var forsvundet et tal. Nu er opskriften rettet.Tusind tak, fordi du skrev til mig 🙂 Jeg håber du kan bruge opskriften. Mvh Vibeke

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering