Lammefrikadeller med hvidløg

 

Lammefrikadeller med hvidløg

Lammefrikadeller med hvidløg

Lækre frikadeller som har masser af blød smag af bagt hvidløg og som er nemme at lave. Lammefrikadeller er en lækker variant af almindelige frikadeller, nogle gange er det bare skønt at finde på noget nyt. Lammefrikadellerne smager fantastisk med tzatziki og salat. De er passer rigtigt godt til påske eller påskefrokost, men fungerer også fint som hverdagsmad.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Lammefrikadeller med hvidløg
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • 6 spsk havregryn
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 1 helt hvidløg
  • 1 finthakket løg

Sådan gør du 

  • Brænd hvidløg af ved at putte det hele og uberørte i ovnen. Bag hvidløg på 230 grader til de er godt brune og møre, ca 15-20 min. Køl dem af og pil fedene ud.
  • Farsen røres sej med salt. Hak de bagte fed hvidløg i grove stykker og bland dem i farsen sammen med de finthakkede løg. Tilsæt herefter æg, mel, havregryn, mælk og peber. Har du tid, kan du lade farsen hvile i køleskabet ca 30 min.
  • Steg frikadellerne og server feks med tzatziki.
Lammefrikadeller med hvidløg

Historien bag opskriften

Vi spiser rigtigt tit frikadeller, men for at der kommer lidt variation i maden laver jeg ind i mellem disse lammefrikadeller med hvidløg. Det er en skøn hverdagsmad, som vi alle kan lide her i huset...voksne som børn.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering