Koldskål med skyr og jordbær
INGREDIENSER
- Koldskål
- 4 æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 liter kærnemæld
- 3 dl skyr
- 0,5 lime
- 10 moste jordbær
- Kammerjunkere
- 2 tsk vaniljesukker
- 75 g blødt smør
- 50 g grahamsmel
- 70 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- 0,5 lime
Arbejdstid30min |
Ventetid0 |
Samlet tid30min |
liter |
|
|
SÅDAN GØR DU
Kammerjunkere
- Tænd ovnene på 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen til kammerjunkerne og ælt godt til det hænger sammen. Rul en lang pølse af dejen og skær ens skiver på ca 0,5 cm. Læg alle skiverne på en bagelade med bagepapir og sæt det i ovnen ca 13 min.
Koldskål
- Imens kammerjunkerne er i ovnen, laves koldskålen. Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver helt hvidt og luftigt. Riv skallen fra lime og tilsæt denne sammen med 1 spsk limesaft. Tilsæt øvrige ingredienser og rør rundt. Sættes på køl indtil servering.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!