Bearnaise sauce. Nem opskrift.

 

Bearnaise sauce. Nem opskrift.

Bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise er noget af det mest lækre i hele verden. Den tager ikke lang tid at lave og den er hele umagen værd. Denne opskrift hjælper også dig, som skal prøve at lave bearnaise for første gang. Det kræver lidt håndelag, men det tager opskriften højde for....så du får et ekstra forsøg - hvis den kommer til at skille.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Bearnaise sauce, bøf og Bearnaise sauce, sauce
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 4 æggeblommer

Estragon essens

  • Tip. Du kan evt købe færdig essens i supermarkedet. Køb ekstra, hvis du er uerfaren 😉
  • 5 spsk hvidvinseddike
  • 8 spsk vand
  • 1 finthakket løg
  • 1 håndfuld frisk estragon (stænger og blade)
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Tip. Er det første gang du laver bearnaise sauce, så køb ind til mere end en portion. Det skiller nemlig let og så må du starte forfra.

Estragon essens

  • Estragonbladene plukkes af og lægges til side. Kom estragonstænglerne i en ren gryde. Tilsæt hvidvinseddike, vand, finthakket løg, samt en smule salt og friskkværnet peber. Det koges op og koges ind til der er ca. 3-4 spsk. væske tilbage. Si alt fyldet fra, så der kun er den rene essens tilbage.

Bearnaise sauce

  • Smelt langsomt smør klart i en gryde. Når smøret er smeltet, har der samlet sig et hvidt bundfald i gryden. Hæld den klare del af smørret langsomt over i en skål og smid det hvide bundfald ud.
  • Hæld essensen i en ren gryde, som nu skal stå på den næst laveste varme. Tilsæt æggeblommerne i gryden og pisk til det skummer og æggeblommerne begynder at tykne. Muligvis skal der lige skrues en anelse op for varmen, før at æggeblommerne tykner. Det er dog vigtigt, at der HELE TIDEN piskes i saucen og at æggeblommerne tykner inden smør piskes i, ellers bliver saucen alt for tynd. Når æggeblommerne tykner, så skrues ned på laveste varme og smør piskes meget langsomt i. Tag ind i mellem gryden af varmen og fortsæt med at piske konstant. Tilsæt ca en spsk smør ad gangen de første 15 spsk og derefter kan smørret tilsættes i en tynd stråle indtil alt smørret er brugt. Gryden med bearnaise må på intet tidspunkt stå på varmen uden at blive pisket i. Så skiller bearnaisen og det gør den desuden også hvis den varmes op igen. Lige inden servering, smages bearnaisen til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragon blade tilsættes.
  • Hvis bearnaisen skiller, så startes en ny gryde med en frisk æggeblomme og den skilte sauce piskes meget langsomt heri. Det skulle redde den skilte bearnaise.
Bearnaise sauce. Nem opskrift.

Historien bag opskriften

Ok, indrømmet...det er virkeligt nemt at købe bearnaise sauce færdiglavet. Vores familie er nok ligesom alle andre, til tider i tidsnød eller bare for trætte. Dog vil jeg sige, at hjemmelavet bearnaise sauce godt kan svare sig at lave...fordi det smager bare MANGE gange bedre. Prøv min opskrift og lad mig høre hvad du syntes. Den er ligetil og især tilpasset førstegangs bearnaisere.
Prøv også en skøn og kraftfuld opskrift på rødvinsglace fra vore venner i Gastrofun.dk
Se flere andre lækre opskrifter på saucer her.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering