APPLEPIE

 

APPLEPIE

Amerikansk Applepie

Amerikansk Applepie er rigtig nem at lave og smager skønt af søde og syrlige æble og kanel med en sprød bund. Nyd den med en kugle is og drys evt med nødder.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Amerikansk Applepie
Antal 1 kage

Ingredienser

Bund

  • 140 g blødt smør
  • 225 g hvedemel
  • 0.5 tsk salt
  • 5 tsk vand

Fyld

  • 600 g æbler - evt madæbler
  • 120 g sukker
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 spsk kanel stødt

Top

  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 70 g smør
  • evt is, cremefraiche, flødeskum og nødder.

Sådan gør du 

  • Først laves bunden. Sigt mel i det bløde smør. Tilsæt salt og vand, og rør grundigt. Der skal være så meget vand, at dejen lige hænger sammen. Rul ud og dæk bunden af en ca 25 cm rund springform.
  • Til fyldet skal æblerne skrælles og skæres i små stykker. Drys med sukker, mel og kanel. Rør rundt så alle stykkerne dækkes. Hæld æblerne ud i et jævnt lag i springformen.
  • Til toppen laves en smuldredej. Bland sukker og mel, pisk med håndmixer blødt smør i melet. Drys smuldredejen over æblerne.
  • Bages i ovnen ved 200 grader alm ovn, ca 40 minutter måske mere, afhængig af ovnen.
  • Serveres lun eller kold. Flødeskum, cremefraiche eller is passer godt til.
APPLEPIE
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering