æblecrumle

 

æblecrumle

Æblecrumble

Æblecrumble er helt nem at lave. Denne opskrift har en ekstra lækker sprød crumble og æblerne får en god og fin smag af krydderier.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 35 min
Samlet tid 55 min
Ret Æblecrumble
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 150 g koldt smør
  • 120 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 7 æbler (mellem store)
  • 2 spsk rørsukker
  • 6 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du 

  • Bland mel, havregryn, smør, sukker og salt. Gerne i en foodprocessor eller med håndmixer. Dejen skal ligne krummer.
  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Vend æblerne med kanel, kardemomme og sukker. Fyld dem i en tærteform, ca 25 cm i diameter.
  • Hæld krummedejen over æblerne og bag kagen ved 200 grader varmluft i ca 35 min. Server kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
æblecrumle

Historien bag opskriften

I princippet kan alle æbler bruges, på nær Belle Boskop.
2 Kommentarer
  1. Charlotte Olsen
    Charlotte Olsen siger:

    Jeg har prøvet æblecrumblen – den er fantastisk – synes børn som voksne. Det eneste jeg ikke kan få til at stemme, er at der skal blandet sukker, kanel og kardemomme, som æblerne skal vendes i – det er altså ikke nok til 7 æbler skåret i mindre tern. Jeg måtte gentage processen 3 gange. Men resultatet er perfekt.

    Svar
  2. Vibeke
    Vibeke siger:

    Hej Charlotte. Tak for din tilbagemelding! Jeg er glad for at du kunne lide opskriften. Æbler varierer jo altid i størrelsen og jeg brugte nok lidt små æbler. Nu er opskriften rettet til, så mængden passer lidt bedre.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering