Hjemmelavet gløgg

Hjemmelavet gløgg
Hjemmelavet gløgg

Hjemmelavet gløgg

Prøv at lave din helt egen hjemmelavede gløgg. Det er absolut noget andet, end det du får fra supermarkedet. Det er ikke så tidskrævende, men skal lige forberedes 1 uge i forvejen.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 17 min
Køkken Julemad
Antal 4 liter ca.

Ingredienser
  

  • 3 dl rødvin
  • 2 dl portvin
  • 240 g brun farin
  • 3 kanelstænger
  • 1 appelsin skal herfra
  • 2 stjerneanis
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • 8 hele nelliker
  • 4 kardemommekapsler
  • 1,5 dl mørk rom
  • 0,5 dl vodka
  • rødvin
  • mandler og rosiner

Sådan gør du
 

  • Hæld rødvin, brun farin og krydderier i en gryde og opvarm til ca 70 grader, men det må ikke koge. Hold det varmt ca 10 min indtil sukkeret er smeltet og sæt det til afkøling.
  • Tilsæt portvin og rom. Essensen hældes på et opbevaringsglas og stilles i køleskabet min 5 dage, gerne 1 uge.
  • Efter en uge tid sies krydderierne fra. Tilsæt vodka. Så har du en færdig essensen.
  • Når gløggen skal laves, blander man 1 del essens og 6 dele rødvin i en gryde. Opvarm det langsomt, det må endelig ikke koge. Tilsæt evt rosiner og mandler.
Tried this recipe?Let us know how it was!
2 replies
    • Vipoan73
      Vipoan73 siger:

      Hej Lilly. Beklager mit alt for sene svar. Dit spørgsmål var gået i min reklamepostkasse. Selv om det jo nok er for sent, vil jeg helt sikkert prøve at finde på en rigtig god opskrift på gløgg uden alkohol til næste jul. Bedre sent end aldrig 😉 Mvh Vibeke

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering