Fastelavnsboller med vanilje
Her får du opskriften på verdens bedste fastelavnsboller! Ja, det er store ord - men det passer. Disse boller er supergode fordi de faktisk smager lidt mere af boller end kage, faktisk nok en god blanding mellem kage og bolle. De smager som lækre bløde boller med vanilje og smør i midten, toppet med sød glasur. Bollerne kan fryses, hvis du undlader glasuren i første omgang. Er du den kreative type, som gerne vil glæde børnene, kan du tilsætte lidt farve i glasuren. Det er børn som regel vilde med.
Udstyr
- Muffinforme (papir, silikone elller lignende)
Ingredienser
Fastelavnsboller
- 8 dl hvedemel
- 3 spsk sukker
- 200 g smør - eller margarine
- 50 g gær
- 2,5 dl mælk
Vaniljecreme
- 110 g smør
- 3 spsk sukker
- 1,5 spsk vaniljesukker - eller korn fra 1 stang vanilje
Glasur
- 1 dl flormelis
- 1 spsk vand, cirka - eller æggehvide (giver mere fast hvid farve)
Sådan gør du
- Bland mel og sukker. Smuldr fedtstoffet heri.
- Opløs gæren i mælken.
- Lav en fordybning i melblandingen. Hæld mælk/gær i fordybningen. Ælt det hele godt sammen.
- Bland ingredienserne til fyldet.
- Rul dejen ud på bordet og skær 20 firkantede stykker af dejen. Læg lidt fyld i midten af hver firkant og fold dejen omkring til en bolle. Læg bollerne med sammenføjningen nederst i papirformene. Lad dem hæve 1-1,5 time.
- Bag bollerne ca 15 min ved 225 grader alm ovn.
- Når bollerne er afkølede. Bland flormelis og vand/æggehvide og pynt med en smule på hver bolle.
Historien bag opskriften
Opskriften er fra min svigermor. Hun laver fastelavnsboller trofast hvert år, ellers bliver hele familien meget skuffet. Alle elsker fastelavnsbollerne og hun laver som regel ret mange. Min svigerinde har fortalt, at hun engang fremprovokerede sin fødsel ved at spise for mange fastelavnsboller. Hun kunne ikke stoppe sig selv, fordi de smagte så godt. Mon ikke hun havde født alligevel, på et tidspunkt, men det er en sjov historie.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!