MADBLOGGER TANKER

Peanut Butter chicken

Opskrift peanut butter chicken

Peanut Butter chicken er en variant af den klassiske Butter Chicken, som jeg fandt på fordi de mange skønne krydderier godt kunne bruge lidt mere blødhed og umami som modspil. Efterfølgende kan jeg se, at der også er andre som har fået denne gode ide. Uanset hvad, er det en skøn gryderet som fungerer rigtigt godt. Ulempen er, at man godt kan få mavepine – hvilket jeg gjorde, da jeg ikke kunne stoppe med at spise i tide 😉 Den klassiske Butter chicken er desuden en meget “blød” ret, derfor passer de salte knasende peanuts bare utroligt godt til retten. Det kan også anbefales, at lave en rigtig god sprød og knasende salat til. Peanut Butter Chicken er absolut værd at prøve og jeg må indrømme der går ikke længe, inden vi skal have den igen.

Nem Butter chicken

Opskrift nem butter chicken

Jeg sidder og spiser resterne fra den lækre nemme Butter Chicken, som vi fik i aftes. Retten er nem, fordi jeg har lavet den lidt mere simpel end den traditionelle. Butter chicken smager utroligt lækkert af varme krydderier, en cremet blød sauce og møre kyllinge stykker. Ja, man spiser godt som madblogger 😉 Retten er jo egentligt simpel i sig selv, men jeg i starten panikkede lidt over de ukendte krydderier som retten indeholder. Heldigvis havde Super Brugsen dem alle, så jeg kun behøvede at handle et sted – dejligt. Nu er jeg rigtigt glad for at være kommet i gang med de nye krydderier. Det er sjovt at udvidde horisonten og prøve noget nyt – en smags rejse om man vil. Jeg valgte at undlade chili, da retten skulle spises af hele familien inklusiv min søn på 7 år. Trods de mange uvante krydderier, var han vild med retten – jeg kan varm anbefale min opskrift på Nem Butter Chicken, en rigtig lækker aftensmad, som kommer på favoritlisten indenfor aftensmad kategorien.

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes variant af Butter Chicken, se denne opskrift på Peanut Butter Chicken.

Peanutbutter gryderet

Opskrift på peanutbutter gryderet

Jeg må indrømme, at jeg er en af dem der elsker kød, fjerkræ og fisk. Derfor kom det også lidt bag på mig, hvor fantastisk denne gryderet kom til at smage…helt uden kød, fjerkræ og fisk! Gryderetten mætter utroligt meget og jeg er vild med den cremede peanutbuttersauce. Vi laver altid en skål med fintskåret chili som tilbehør, da vores søn på 7 år ikke er så begejstret for den stærke mad endnu. Man kunne også sagtens lade chilien simre med, hvis alle kan lide dette. Det giver et ret lækkert “spark” i gryderetten.

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Jeg kan rigtigt godt lide rustikke salater som giver en god mæthed og samtidig har masser af smag. Grov salat med rosenkål og brombær har begge kvaliteter. Jeg tilsatte lækre sprøde råsyltede græskar med vanilje, som passede rigtigt godt til salaten. Se opskriften på råsyltet græskar med vanilje her. Til denne salat spiste jeg en med en dejlig tahindressing, som er super nem at lave selv. Se min opskrift på tahindressing.

Græskarbrud

Opskrift græskarbrud

Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud – med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem…kunne simpelthen ikke lade være 😉

Råsyltet græskar med vanilje

Opskrift på råsyltet græskar med vanilje.

Råsyltet græskar med vanilje kan bruges som lækkert tilbehør eller topping til stegt fisk, kylling, grøntsager eller kød. Det smager også dejligt på smørrebrød med f.eks. leverpostej. Når man råsylter bevarer man lidt mere “bid” i græskaret, hvilket giver en rigtig lækker konsistens. Se flere opskrifter med skønne græskar.

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Iskage med Daim, bær og mandelbund

Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt…dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.

Fyldt ananas med kylling

Opskrift fyldt ananas med kylling

Fyldt ananas med kylling er helt vidunderlig. Den oser af sol og sommer…og måske lidt 90ér, ha ha. Det hele startede med at jeg fandt en utrolig sød sommertaske med ananas motiver på. Så tænkte jeg, at det kunne være sjovt at gå i gang med et ananas tema. Denne dejlige opskrift, er så den første i temaet 😉 Jeg tænker, at mange flere vil følge. Ananas er jo en fantastisk frugt med mange muligheder.